Firefox randomly speak, and/or opens pages, in French (I speak English).

Hi, I am signed into a Firefox account. I have used this account on at least three different computers. I have downloaded the application anew at least a dozen times. Fir… (read more)

Hi,

I am signed into a Firefox account. I have used this account on at least three different computers. I have downloaded the application anew at least a dozen times.

Firefox randomly, from where I sit, opens things in French rather than English. How can I keep it in English unless otherwise specified (I occasionally want German or Japanese)?

Thank you.

best, Sea

Asked by Sea 2 months ago

Last reply by Sea 1 day ago

How to get rid of hard to read black backgrounds?

Firefox 102esr has almost every menu, popup and screen in dark mode - which I find extremely difficult to read, given I'm antique. I've tried all the modes like light, sy… (read more)

Firefox 102esr has almost every menu, popup and screen in dark mode - which I find extremely difficult to read, given I'm antique.

I've tried all the modes like light, system etc nothing seems to fix it.

Am I going to need a stack of css code to fix it - code for each and everything I want to set back to light, or is there a setting to achieve this?

Asked by citizen1138x 1 week ago

Last reply by citizen1138x 4 days ago

Browser Completely Unresponsive

Recently Firefox started "crashing." It would be running just fine, and then websites would just stop loading. If I clicked a link or searched for something, it would be … (read more)

Recently Firefox started "crashing." It would be running just fine, and then websites would just stop loading. If I clicked a link or searched for something, it would be stuck loading until I restarted Firefox. I tried restarting my computer as well, but that didn't work either, as the issue just came back within a few hours.

Sooo I went to google to search for answers. I got to a forum (https://support.mozilla.org/en-US/questions/881250) that seemed promising, and edited my network.http.max-connections value from 900 to 48, as the chosen answer suggested. I figured if it didn't work, I could always just change it back.

How wrong I was.

Not only did it not work, it prevented me from doing anything. Now when I open Firefox, nothing loads. I can see the toolbar, search bar, and my bookmarks, but the actual screen is blank. No widgets with my frequently visited sites and some news stories, no homepage, just blankness. When I enter a url or do a random search or even try to open about:config, nothing happens. It doesn't even show a loading icon.

I attempted to refresh Firefox, but it got stuck in the loading stage, which I attributed to my already breaking it somehow. So I uninstalled and reinstalled Firefox. But no dice. It's still entirely unresponsive.

Any help would be appreciated. Please keep in mind I'm largely computer illiterate!

Asked by hanentr 5 days ago

Last reply by hanentr 4 days ago

How do I copy over backed up JSON bookmarks?

The designers seem to be intent on making this as painful as possible. You'd think you could just open them, at least in text form. Wasn't that possible before? I can … (read more)

The designers seem to be intent on making this as painful as possible. You'd think you could just open them, at least in text form. Wasn't that possible before? I can in Notepad if I want to look at hundreds of pages of gibberish that would take days to copy and paste over. In my updated Firefox it offers a Restore function but to do that I have to wipe out all my existing Bookmarks. Who dreams of this stuff? Why would anyone sane want to do that?

Asked by moz2u 1 week ago

Last reply by moz2u 3 days ago

Firefox has become slow to open tabs - please see details

I can really use some help. Odd Firefox behavior. Been using Firefox forever. And the same way every day. Same way. Have a working group of 88 sites I open after starting… (read more)

I can really use some help. Odd Firefox behavior.

Been using Firefox forever. And the same way every day. Same way. Have a working group of 88 sites I open after starting Firefox. Usually takes 2-3 minutes tops for all to be readied. Now taking 10-12 minutes or more. Just last few days.

I have three versions of Firefox. Right now main is 91.12 ESR which updated a few days ago. Also 91 ESR portable and 102.1 ESR Portable. All act the same. All used the same profile, copied from one to another.

Things do change so I see that my ESET antivirus updated and could be it. Turning ESET off temporarily made no difference.

Opening the session does use 100% CPU, but that is not new. Always has pegged. Comes down to normal when all opened. Single sites open as expected. And after all sites opened, FF acts as it always did with no issues. Its just loading all the tabs that is the issue.

ODD Note: If I open the 91 ESR profile, then Startup Cache folder, clear the cache from about: Support, it does not delete the files. Yet that IS the profile being used. On at least one of the portables, that works as expected. If I delete the Startup cache files and open FF 91 ESR, it does not rebuild them. Makes me think it is using a different profile, but I am sure it is not.

I cannot try Safe Mode as the Session Manager would not be there to open the saved session. I may try turning off some Add-ons to see if a conflict, maybe with something added or updated recently.

Connection speeds have not changed and are above 400 Down and 150 Up.

As mentioned, this has worked for years. Sometimes with as many as 120 tabs. So it has to be a recent change.

I do have changes made to about:config but no idea where to try to make changes there to sleuth this issue. Happy to post the changed items, though long list.

Can anyone help at all? Anything more I can tell you?

Windows 10 latest build.

Asked by in4m8n 5 days ago

Last reply by in4m8n 4 days ago

outlook.com email is not showing new emails

Hi I'm running FF 103.0.2 (64-bit), and since the last update i noticed that my emails at outlook.com and my work email running on Microsoft outlook server (using the … (read more)

Hi I'm running FF 103.0.2 (64-bit), and since the last update i noticed that my emails at outlook.com and my work email running on Microsoft outlook server (using the web base site) is not showing new emails , I'll get indicator that there is new email in my inbox ( inbox(1) ) , but i need t refresh the page to see the new email. not sure if this issue is just me and i need to reinstall FF or its a glitch FF need to fix please advice , thanks for all your help

Asked by Sam T 3 days ago

Last reply by Sam T 2 days ago

youtube doesn't play

Hi! For the past month or so, some youtube clips keeps on loading and do not play. When I switch to another video, it either plays or keeps loading again. Refreshing th… (read more)

Hi!

For the past month or so, some youtube clips keeps on loading and do not play.

When I switch to another video, it either plays or keeps loading again. Refreshing the page doesn't help. Clearing data (cookies, site data, and cache) do not help either. The only solution is to close the window which I'd rather not have to do every time. There doesn't seem to be any rule to the types of clips that plays or doesn't. Any ideas?

I'm using windows 10. Firefox is the latest 103.0.2 (64-bit). Thank you!

Asked by doritos 4 days ago

Last reply by doritos 2 days ago

ATTN: Rendering Issues

I'm having rendering issues. When I try to go to "Help" and "About Firefox" to update the browser, the window I get doesn't allow me any detail to execute this option. Th… (read more)

I'm having rendering issues. When I try to go to "Help" and "About Firefox" to update the browser, the window I get doesn't allow me any detail to execute this option. This also happens when I try to download something. The pop-up opens up with only a slit visible.

Asked by FireFoxFan1 1 week ago

Last reply by FireFoxFan1 21 hours ago

Entire page turns black before the content appears

Hi, I have noticed this behavior for a while now and it is becoming bothersome now. It seems to happen ONLY upon initial visit to a site, any site. Once the site loads co… (read more)

Hi, I have noticed this behavior for a while now and it is becoming bothersome now. It seems to happen ONLY upon initial visit to a site, any site. Once the site loads completely, any links from there loads without the black screen.

Of course, I have searched and tried the known remedies: 1) graphics driver. Chrome, Konqueror and other browsers do not exhibit this behavior. 2) FF add-on's disabled. No permanent difference. 3) Hardware acceleration disabled. No permanent difference.

I'm running 103.0.2 (64-bit) on: Operating System: Kubuntu 22.04 KDE Plasma Version: 5.24.4 KDE Frameworks Version: 5.92.0 Qt Version: 5.15.3 Kernel Version: 5.17.5-051705-generic (64-bit) Graphics Platform: X11 Processors: 8 × Intel® Core™ i7-6700 CPU @ 3.40GHz Memory: 23.4 GiB of RAM Graphics Processor: llvmpipe

This is not a deal breaker but should be addressed to make FF more perfect! Best... Hong Son

Asked by groundie 3 days ago

Last reply by groundie 18 hours ago

Content Encoding Error

When people come to my website using Firefox, they get the following error page: "Content Encoding Error." This error does not appear using any other browsers (Chrome, Ed… (read more)

When people come to my website using Firefox, they get the following error page: "Content Encoding Error." This error does not appear using any other browsers (Chrome, Edge, Safari) using a PC or Mac. The website is: https://radiotapes.com/

Please advise what I need to do. Thank you! Tom Gavaras ([email-removed])

Asked by tgavaras 1 week ago

Last reply by tgavaras 6 days ago

Metro PCS

So for the longest time I've had issues trying to load, "https://www.metrobyt-mobile.com" and all I get is: The page isn’t redirecting properly An error occurred during a… (read more)

So for the longest time I've had issues trying to load, "https://www.metrobyt-mobile.com" and all I get is:

The page isn’t redirecting properly

An error occurred during a connection to www.metrobyt-mobile.com.

   This problem can sometimes be caused by disabling or refusing to accept cookies.

Works fine is all other browser, but Firefox. Even on a brand new laptop I bought I tried to load Metro site through Desktop Firefox and it always comes back with this issue. I've tried disabling everything that is recommended on the forum, but nothing helps, but as I stated, "Brand New Laptop." Which has a clean install of Windows with a clean install of Firefox in Incognito, no sign in, no extension, and still this is the only site that refuses to load for me. I've tried friends and family members Desktop to Laptops as well and same error.

So either Mozilla Firefox has an issue on all Desktops or I am seriously mission something. If it was a software conflict or something a clean Windows install shouldn't have this issue, but it does. I'm putting this out there to Mozilla to look into as to find out if it's an issue on my side, their side, or Metro PCS's side. Funny enough it works fine on the Mozilla Firefox App. I can run the app through Bluestacks and that loads fine on my desktop through an android emulator. It just seems to be Firefox on the Desktop side.

If I click on the little (i) Icon in the address bar it says, "Connection Failure." Clicking on that, "You are not securely connected to this site." If I clear the cookies I get a secure connection, but the just loads blank, no text or anything.

Asked by wristan 5 hours ago

Last reply by wristan 1 hour ago

Weird double menu when pasting to toolbar search item

I will post an image to show what is happening when I use the paste in the toolbar search item. I did a retore to defaults and it fixed the issue until the next day after… (read more)

I will post an image to show what is happening when I use the paste in the toolbar search item. I did a retore to defaults and it fixed the issue until the next day after a reboot of the pc and it is back. Anybody else see this behavior and know how to fix it? Thanks, Dave

p.s. I wrote up a larger version of this and tried to share data which didn't work automatically and wiped out my story. :(

Asked by schemer 1 week ago

Last reply by schemer 6 days ago

email problems

my BT email account used to work fine now I get the email list page up click to open an email which works fine but then when I click a link on the email instead of the li… (read more)

my BT email account used to work fine now I get the email list page up click to open an email which works fine but then when I click a link on the email instead of the link opening on a new tab it opens on the email page which means I have to keep pressing the back button before i used to just close the new open tab

Asked by x19dave 1 week ago

Last reply by x19dave 5 days ago

Firefox not starting windows 10

Win 10laptop had Firefox installed and working. Suddenly stopped after some windows updates. I have Uninstalled several times, both vanilla and using IOBIT program. Delet… (read more)

Win 10laptop had Firefox installed and working. Suddenly stopped after some windows updates. I have Uninstalled several times, both vanilla and using IOBIT program. Deleted the program file folder, and the local apps profile. Won't start in safe mode either. I don't even see anything in task manager when clicking. No error messages.

However.....tried installing developer version and it works fine!

Any thoughts?

Thanks!

Asked by firefox1941 2 days ago

Last reply by firefox1941 10 hours ago

Firefox no longer opens in full screen

I see that there was a new version loaded yesterday so don't know if this relates. Starting today, when I open Firefox, it opens in a small screen in the upper left cor… (read more)

I see that there was a new version loaded yesterday so don't know if this relates. Starting today, when I open Firefox, it opens in a small screen in the upper left corner. I want it to open in full screen. I have to click twice to get the full screen. I do not mean the screen that F11 gives since I still want my tabs at the bottom. I have Windows 10 and Firefox 103.0.2.

I realize that this is an annoyance that has a workaround. I just want what I had yesterday. Thanks in advance for your help.

Kris

Asked by dkatwdsd 6 days ago

Last reply by dkatwdsd 4 days ago

Certain videos stop playing/cant be played

Starting recently my FF(v102 &103) is not able to play certain videos anymore. The space for the video is on the page as are the control elements, play/pause, quality… (read more)

Starting recently my FF(v102 &103) is not able to play certain videos anymore. The space for the video is on the page as are the control elements, play/pause, quality, volume, etc, all fully functional. Just the video isn't starting. They do for a while after a restart but inevitably will stop doing so after an hour of use. I havn't been able to figure out what destroys the capability to play videos, but I narrowed it down to certain types. As far as I can tell its MP4 videos in general while on Youtube its AVC1 videos that are not playing. VP9s and ogvs work fine even after the video capability of the browser has been lost. I'Ve check in about:conifg and everything is set to true in terms of media.*

Asked by michkov 1 week ago

Last reply by michkov 3 days ago

I am receiving "DOMException: The quota has been exceeded." ERRORS

I am using a WooCommerce plug that allows for website manipulation via real time CSS changes. I am repeatedly receiving this message, and the browser freezes and has to b… (read more)

I am using a WooCommerce plug that allows for website manipulation via real time CSS changes. I am repeatedly receiving this message, and the browser freezes and has to be reloaded:


DOMException: The quota has been exceeded.

Uncaught DOMException: The quota has been exceeded.


I dont seem to have this issue with other browsers. I would like to keep using FireFox, how do I fix this? Ive already cleared the cache and current settings for memory are at 1 gig... it only buys me some time as eventually the symptoms reappear.

Asked by tuatha 5 days ago

Last reply by tuatha 5 days ago

Log limits

Go to about:config on the address bar, click "Accept the risk and Continue", type "HUD" and you have these: devtools.hud.loglimit devtools.hud.loglimit.console What are t… (read more)

Go to about:config on the address bar, click "Accept the risk and Continue", type "HUD" and you have these: devtools.hud.loglimit devtools.hud.loglimit.console

What are the numbers associated with them mean? is that how MANY logs (as in, how many "individual rectangles" each representing a log), or is that how MANY BYTES they can take up before deleting the older logs in the devtool's console.

Asked by archivist113 3 hours ago

Last reply by archivist113 1 hour ago

I cannot login to my account on a secured connection site

I cannot login to an important account on a secured connection site. The last time I logged-in successfully was in late May 2022. Later attempts, starting in July, all fa… (read more)

I cannot login to an important account on a secured connection site. The last time I logged-in successfully was in late May 2022. Later attempts, starting in July, all failed. I then proceeded to trouble shoot by clearing the History’s cookies, cache, Browsing and downloaded history, followed by deleting Site cookies and Site data. I ensured JavaScript, Cookies and third Party Cookies were enabled. The above steps did not fix the problem. I further checked that the CPU time & Zone was correct and I ran a Norton Security full system drive scan. I also Refreshed Firefox and reinstalled Firefox (I did not clear any Firefox related App Data profiles in Windows. Using the Edge Browser did not help. The Internet security options TLS 1.1 to TLS 1.3 boxes were all selected. There were no errors reported when accessing the site. The above steps did not fix the problem. To further investigate the problem, I clicked on the site lock icon next to the address field which showed the correct site information followed by another lock icon and the clause that the “Connection is secure. I then clicked on the adjacent > arrow, which opened a new dialog box displaying another lock icon followed by “You are securely connected to this site” and “Verified by: “Sample Ca2” certificate. I then clicked on the “More info” to open the “Page Info window” (Note: you can use the Firefox Browser Menu/Tools/Page info for the same results. At the top of the Page info window it displays the following four tabs: General, Media, Permission and the Security tabs. Clicking on the Security tab it displays the “View Certificate bar” amongst other things like Password etc., to view the site Certificate, which, in my case, was valid until 17 March 2023 23. 59. 59 GMT. Everything looked ok to me. I am using a desktop PC and the latest Firefox Version (103.0.2) and Windows 10 Home(x64) Version 21H2 (OS Build 1944.1899). I then called the site personnel and explained my problem of login-in. They told me that there were no problems with the account. They suggested I try to connect to the account using

a cell phone, which I did, and I had no problem connecting to the Account.

I deeply appreciate receiving anyone’s assistance. Thank you.

Danny 2022-08-14

Asked by DannyD 4 days ago

Last reply by DannyD 3 days ago