Hotmail stopped working

A while ago my long-time hotmail account stopped working on two computer with windows 10 and one with windows 11. Last night, I looked up an article that said I have to… (read more)

A while ago my long-time hotmail account stopped working on two computer with windows 10 and one with windows 11. Last night, I looked up an article that said I have to use Oauth2 instead of normal pw. I made that change on the windows 11 machine and a popup occurred that wanted the number from the google authenticator on my phone. I gave it that and it checks mail now just fine.

This morning I went to one of the Windows 10 machines and did exactly the same. I tried some different server names online and tried some, but after a while I started getting a little window that asked my email address and pw. I put my hotmail address in and got this message:

Microsoft Accounts or personal email addresses don’t work here. Make sure you enter your work or school account (e.g. user@contoso.com). If you want to reset a Microsoft Account password, click here.

Now this is the very same hotmail email that worked on windows 11 with the same server settings last night. It still works.

Now, on the windows 10 machine with those same settings, I get the blank extra window. The extra window appears, does not populate, and disappeared.

It is: https://login.microsoftonline.com/common/oauth2/v2.0/authorize?response_type=code&client_id=9e5f94bc-e8a4-4e73-b8be-63364c29d753&redirect_uri=https%3A%2F%2Flocalhost&scope=https%3A%2F%2Foutlook.office365.com%2FIMAP.AccessAsUser.All+https%3A%2F%2Foutlook.office365.com%2FPOP.AccessAsUser.All+https%3A%2F%2Foutlook.office365.com%2FSMTP.Send+offline_access&login_hint=redacted@hotmail.com

I had no opportunity to do what worked on the windows 11 machine just last night. I cannot check mail on hotmail on this windows 10 pc. I took all the updates available to Thunderbird and firefox. TB is 115.11.1

I'm stopped. Why would it work on one pc and not another? Oauth2 on the windows 11 asked for authenticator. On the windows 10 it never asks.

Asked by Steevo 3 weeks ago

Last reply by Steevo 2 days ago

TB will not recognize profile after upgrade to win 10

I was finally forced to upgrade from win7 (which worked) to win 10 (me no likey) because of a required program which would not even install on win7. After the upgrade, wh… (read more)

I was finally forced to upgrade from win7 (which worked) to win 10 (me no likey) because of a required program which would not even install on win7. After the upgrade, which obliterated my hard drive of several important things, I am reinstalling TB. I always used an NAS directory for Thunderbird, and have email records going back nearly twenty years. I installed TB 115 and have tried several ways to get it to recognize my profile directory on the NAS to no avail. I tried copying data into the default directory the 115 install is looking at. The about:profiles shows it is looking in the correct directory, it produces a parent.lock file in that directory when I run the program. It does not give me my email, or contacts. I do not use the calendar or to-do lists.

My system is an AMD K6-6400K with 16 GB and a 500 GB drive. Though programs are loaded on the drive ALL data is stored in an NAS. There is about 375 GB available on the C drive.

I have used the cmd line to pull up profile manager, added a profile, pointed it to the data that is on the NAS, a parent lock file is created there too but it shows me no mail.

I have edited the profiles.ini file manually to have the program look at the directories, both the NAS and a local directory which has had the old files entered. Neither worked.

I tried opening TB and creating a new profile and pre-loading the info there, nothing. I've been at this for days now. I have uninstalled and removed manually all TB folders and reinstalled older versions to give that a go but without effect. I am no Luddite (Many years ago I owned a system integration, assembly and install company doing networking for the military as a civilian contractor.) but someone has to explain this to me like I am a five year old. There is no reason having my email back should be this difficult!

PLEASE give me a hand?

My TB directory appears in C:\Users\owner\AppData\Roaming\Thunderbird My old data folder was on a network drive at M:\Users\owner\AppData\Roaming\Thunderbird\profiles\k5zbs5az.default When I manually enter the M: address in the profiles.ini file, it "corrects" it to C:\Users\owner\AppData\Roaming\Thunderbird\ even though the switch 'relative' is off.

[Profile1] Name=default IsRelative=1 Path=Profiles/zpfeu8eu.default Default=1

[Profile0] Name=default-beta IsRelative=0 Path=C:\Users\owner\AppData\Roaming\Thunderbird

[General] StartWithLastProfile=0 Version=2

[Install5D388C1349709B37] Default=C:\Users\owner\AppData\Roaming\Thunderbird Locked=1

Running the Mozilla application with a specific profile using command line arguments brings up the program but no mail. It creates a lock file in the correct directory, but no joy.

I get no pop up error messages.

Asked by michael657 5 months ago

Last reply by michael657 1 day ago

Youtube videos load very slowly... if they load

For the last several weeks (can't give an exact date, but it's been more than just a couple weeks, less than a couple months), both my husband and I have had issues loadi… (read more)

For the last several weeks (can't give an exact date, but it's been more than just a couple weeks, less than a couple months), both my husband and I have had issues loading videos in FF. We both have the latest version of FF. I went thru "Fix common audio and video issues" and did all those things, as well as trying to load the videos in troubleshooting mode. Nothing has helped (tho now that i cleared all the cache, i'm gonna have to log back into all those websites :( ). Nothing else is problematic. Our internet connection is fine. In fact, my husband has resorted to using MS browser to watch videos--they load fine in that browser. I have no other idea what to do. Searching your database for "youtube videos load slow" only resulted in a couple hits with no resolution. Hopefully this isn't the third. thanks

Asked by rileth1 1 day ago

Last reply by rileth1 17 hours ago

Thunderbird Unified Folders Will Not Appear - 115.11.1 (32-bit)

Hello, I updated to 115.11.1 (32-bit) and unified folders will not appear and the option will not stay checked. I have exhausted my options. I previously had 64-bit with… (read more)

Hello,

I updated to 115.11.1 (32-bit) and unified folders will not appear and the option will not stay checked. I have exhausted my options. I previously had 64-bit with same issue so I deleted and installed 32-bit as some said this would help the issue ( I'm on 64-bit windows 10 OS).

I've tried deleting smart mailboxes, virtualfolder and jsontreefolder

nothing is working, I am at wits end. Please help!

Asked by livernois3 1 week ago

Last reply by livernois3 3 days ago

When I tried to Open Thunderbird today I am being treated like a Brand New User, and ALL of my Messages and Folders have Disappeared.

Last night I used my Computer and checked for New Emails, before Powering Down. This morning I Powered Up and went to see if an Email I am waiting for has arrived - but T… (read more)

Last night I used my Computer and checked for New Emails, before Powering Down. This morning I Powered Up and went to see if an Email I am waiting for has arrived - but Thunderbird is treating me like a Brand New User and asking me to Create Passwords etc. When I finally get to something that looks a TINY BIT like my normal screen, ALL of my Messages and Folders have DISAPPEARED. The last time I used THUNDERBIRD (about 9 hours ago) I just looked for New Messages, and didn't try to make Any Changes, Updates, Archives, Migrations or Imports. Why is Thunderbird treating me like a Brand New User and asking me to Set Up an Account ? How do I retrieve my Emails (both Sent and Received).

Asked by microtech2 5 months ago

Last reply by microtech2 6 days ago

Account Settings Won't Save

I'm trying to change my signature on an account I've had for sometime. It lets me make the changes I want and when I try sending a message it works fine. However when … (read more)

I'm trying to change my signature on an account I've had for sometime. It lets me make the changes I want and when I try sending a message it works fine. However when I close Thunderbird down and re open it, the signature has reverted to the previous version. I can't see any option to save the changes to the account settings so they'll still be there next time.

I've tried it 2 ways - firstly editing the HTML signature text, and secondly attaching instead a signature file. In both cases it works fine until I close and re-open.

Asked by leslie55gibson 2 days ago

Last reply by leslie55gibson 3 hours ago

Search results - Can we make it always display as list?

I use the global search a lot (when it works!) I don't like the way the results are displayed so I always click 'show results as list'. Is there a way to make that the de… (read more)

I use the global search a lot (when it works!) I don't like the way the results are displayed so I always click 'show results as list'. Is there a way to make that the default way search results are displayed? thanks

Asked by mozilla516 5 days ago

Last reply by mozilla516 3 days ago

unable to receive e-mails since 30/05/2024

Good morning. I have been unable to receive e-mails since 30/05/2024. Has the fact that I received an e-mail message from "Mail@voice" <mboudreaux@firmgroupagency.com&… (read more)

Good morning. I have been unable to receive e-mails since 30/05/2024. Has the fact that I received an e-mail message from "Mail@voice" <mboudreaux@firmgroupagency.com> on 31/05/2024, got to do with the problem. I would be grateful could help solve the problem. Thank you. Emyr Davies.

Asked by emyr330 2 weeks ago

Last reply by emyr330 3 days ago

Error while trying to Login to a PARTICULAR website

The website is https://groceries.morrisons.com/webshop/startWebshop.do I enter my username & password and nothing happens. This occurs when I use Dashlane AND also … (read more)

The website is https://groceries.morrisons.com/webshop/startWebshop.do

I enter my username & password and nothing happens. This occurs when I use Dashlane AND also if I enter username & password manually.

I can access my account successfully using Edge.

Asked by IanM 2 days ago

Last reply by IanM 6 hours ago

Lost my open tabs again...

I like to keep a few email 'open' tabs available so I can remind myself of important tasks. It seems that the tabs all get discarded when there is an update. How can I ke… (read more)

I like to keep a few email 'open' tabs available so I can remind myself of important tasks. It seems that the tabs all get discarded when there is an update. How can I keep them from being deleted by an update?

Asked by eyeart 6 days ago

Last reply by eyeart 4 days ago

Update Flash Required??

I regularly play Bejeweled Blitz on FaceBook but I cannot use Firefox to play because if I try I get the message to Upgrade to the latest version of Flash. Well Flash has… (read more)

I regularly play Bejeweled Blitz on FaceBook but I cannot use Firefox to play because if I try I get the message to Upgrade to the latest version of Flash. Well Flash has not been used in many years but I still get that message on Firefox. I can easily play on three other browsers without receiving that message. I have switched from Firefox for that reason but I really would prefer Firefox as my default browser. What can I do? Yes, I am using the most current version of Firefox 127.0 (64 bit). My extensions are AdBlock+, Gmail mail checker. That's it. The same thing happens in troubleshooting mode too. I am using Windows 11. Please, suggestions are welcome.

Asked by Judy Holland 5 days ago

Last reply by Judy Holland 5 days ago

Migration to another computer including very OLD messages

I have been using Thunderbird a long time and I have emails going back about twenty years. This means that the built in import/export feature is hopeless. So I copied the… (read more)

I have been using Thunderbird a long time and I have emails going back about twenty years. This means that the built in import/export feature is hopeless. So I copied the entire Thunderbird folder to the new computer. I was able to transfer thousands of emails, but when I looked more closely I saw that my new Thunderbird only went back about 2 years. I would be very grateful if someone could tell a way to make it include the missing older emails.

Asked by jmt 1 week ago

Last reply by jmt 6 hours ago

Lost emails

Hi All my emails from before February 2023 have disappeared. I live in Australia my server is Telstra who informed me that it isn’t their fault and that I should contact… (read more)

Hi All my emails from before February 2023 have disappeared. I live in Australia my server is Telstra who informed me that it isn’t their fault and that I should contact you. Many thanks Bee

Asked by bnavon 1 day ago

Last reply by bnavon 1 day ago

Start Page settings will not stay deselected

I can not get thunderbird to stop opening a web page on start up. Deselect the "when thunderbird launches......." but it is turned back on once I close and restart It a… (read more)

I can not get thunderbird to stop opening a web page on start up. Deselect the "when thunderbird launches......." but it is turned back on once I close and restart

It actually opens my browser and opens a thunderbird donation page.....

Asked by Ryan Booms 4 days ago

Last reply by Ryan Booms 57 minutes ago

Thunderbird cannot read recovered emails in Outlook Inbox

While managing my Thunderbird Inbox, I inadvertantly transferred a chunk of Inbox messages received from my MS Office365 Outlook account into the trash. I went into Out… (read more)

While managing my Thunderbird Inbox, I inadvertantly transferred a chunk of Inbox messages received from my MS Office365 Outlook account into the trash. I went into Outlook on the WebApp and discovered that all of the inadvertantly deleted emails were found under recover deleted emails. So within Outlook I recovered all mails into the Inbox. So far, so good.

Now I have all the mails listed in the Inbox on Outlook. But when I open Thunderbird again, the recovered mails do not show up. It seems that Thunderbird does not fully synchronize the folder and the recovered emails are not downloaded. Instead, all mails are once again removed from the Outlook Inbox. The previously recovered mails disappear again from the inbox of OWA and I have to recover them all again.

I have already tried several fixes. Within Outlook, I created a new folder and moved the recovered Inbox mails to that folder. This was done in the hope that this folder will then sync properly with Thunderbird. Unfortunately no. The folder does not sync and as soon as Thunderbird is closed again, all mails are deleted again from the new folder on OWA.

I also deleted the Outlook account (including all stored data) and recreated the account in Thunderbird. Unfortunately, the same thing happens again. The recovered mails are not displayed in Thunderbird and after closing the program, the mails are deleted again in OWA and I have to recover them again. Finally I went so far as to uninstall Thunderbird completely from my computer and reinstalled the software. That did not fix the problem either.

I will also provide another observation: in the past when I have recovered individual emails the same behavior has occurred. Seems that when Outlook or Exchange places a deleted email into the recovery queue, there is a change in its identify such that TB now views it as a deleted message.

Any suggestions on how this can be fixed?

Best regards

Asked by Matthew Kostura 1 week ago

Last reply by Matthew Kostura 6 days ago

IMAP messages not being retrieved on time from Comcast or Gmail

I set up a new Windows 11 PC (64-bit) about 2 months ago, and installed Thunderbird Supernova. I allowed MTS to choose all the settings and everything was working fine un… (read more)

I set up a new Windows 11 PC (64-bit) about 2 months ago, and installed Thunderbird Supernova. I allowed MTS to choose all the settings and everything was working fine until about 3 weeks ago I am now running version 115.11.1 (64-bit). I noticed that many messages I recieve at scheduled times every day were not appearing in my MTS message list until sevveral hours (a few actually took 3 days) after their normal delivery times. Checking with the senders revealed no change to the time they were sent. Looking at the messages when they appeared showed that they WERE received on time. Logging into the web interfaces for Gmail and Comcast/XFINITY email revealed that the messages were arriving on time. The only logical conclusion is that MTS has a problem in its IMAP protocol implementation that does not recognize new/unread messages as such, and therefore does not retrieve them. I am legally blind, and up to this point, mTS is the only fully accessible, easy-to-keyboard-navigate email program.

Asked by Paul Gelinas 1 week ago

Last reply by Paul Gelinas 1 day ago

Firefox Crashes Even When Not Open/Running

I recently installed Firefox and I keep getting crash notices, even when it is not open/running... I have verified this through the task manager...Nothing named Firefox … (read more)

I recently installed Firefox and I keep getting crash notices, even when it is not open/running...

I have verified this through the task manager...Nothing named Firefox or Mozilla is running...

I don't have this issue with either Brave or Chrome, and I have, and keep updated ESET software, so I KNOW this is a Firefox issue...

Unless this issue can be corrected, I will have no choice but to uninstall it, as I don't need software that crashes even when it is not being used...

Asked by dcbslists 1 week ago

Last reply by dcbslists 2 days ago

mailto links don't work, "locked" subject, no account to select

Hello! Since I couldn't find help in the forums, I will create a new question. For about a year now the PC at my work will not open mailto-links correctly. There is no ac… (read more)

Hello! Since I couldn't find help in the forums, I will create a new question. For about a year now the PC at my work will not open mailto-links correctly. There is no account to select from, the subject has a lock-symbol. The receiver's address is correct though (I replaced it with "address" for the screenshot). This PC is the only one I know with that problem and only with external mailto-links. If I click on an email address inside a mail, it opens it correctly. Thunderbird version 115.11.1 (32-Bit), Win 10

It's pretty impractical, so I am hoping for help. Thank you!

Asked by Phrimpy 3 weeks ago

Last reply by Phrimpy 4 days ago

How do I remove Profile Folders for good?

I recently got a new PC with WINDOWS 10 and loaded Thunderbird to pick up my email. However, now the mail client keeps making new profile folders, which I keep trying to … (read more)

I recently got a new PC with WINDOWS 10 and loaded Thunderbird to pick up my email. However, now the mail client keeps making new profile folders, which I keep trying to delete. I am up to 6 now. THey are all in my deleted section of my Local Folders. How do I remove them for good. I thought all deleted items were supposed to disappear once you close the program, no? I never had to even deal with Profile Folders on my older PC. Thank oyu for your assistance.

Asked by Keith Post 3 months ago

Last reply by Keith Post 10 hours ago