Version 102 - Emails open without me clicking on them

Upgraded to v102 yesterday, and am really annoyed with the way so many things are behaving differently. Latest annoyance is that when I'm looking at a folder, and archive… (read more)

Upgraded to v102 yesterday, and am really annoyed with the way so many things are behaving differently.

Latest annoyance is that when I'm looking at a folder, and archive an email (by pressing A if that makes any difference), TB then highlights the next email down, which is fine. However, it seems to think I want it to open the email, and so pops up a window to show me the message.

Can I stop it doing this? It never did this before, and I really don't want it popping up email windows without asking me. I just discovered about fives windows, all showing the same email, all hiding behind my main TB window.

Thanks for any help. In case it makes any difference, attached is the only bit of the settings that looks like it might be relevant. Can't see anything there that would control this though.

Thanks

Asked by MrYossu 2 months ago

Last reply by MrYossu 23 hours ago

I lost Everything! Accounts had to be reentered (Win7)

Yesterday my Thunderbird crashed I suppose. When I tried to open it I kept getting that the shortcut for thunderbird. exe have been chenged or moved. I couldn't find th… (read more)

Yesterday my Thunderbird crashed I suppose. When I tried to open it I kept getting that the shortcut for thunderbird. exe have been chenged or moved. I couldn't find thunderbird anywhere. So I downloaded again. Yesterday it worked fine had had all my emails, files and addressbooks. Today I try to open it and I got something that said I had to put in my name email password, basically like putting everything in. I did that for one email and I got my emails BUT I have no addressbook or files. I am at a loss. I am devastated because some of those file had things not only that I needed, but memories (like my father's last emails).

HELP! What do I do. Please understand that I am not a computer geek so please explain clearly, in a way I can maybe hopefully get my information back. I have used Thunderbird for years and this is the first time I have had a problem. Please help!

thank you.

Asked by celiat 4 days ago

Last reply by celiat 1 day ago

mail folder mix-up

I have Win 10. Sometimes, when people send me emails they go right into the trash folder at the very top. I have so many duplicate folders I dunno what to do I will add … (read more)

I have Win 10. Sometimes, when people send me emails they go right into the trash folder at the very top.

I have so many duplicate folders I dunno what to do

I will add a ss of what it looks like

Asked by hap 2 weeks ago

Last reply by hap 10 hours ago

New update has meant that emails don't send

This is the message I get when I send using Thurderbird, with the new version 102.3.0. "Sending of the message failed. The message could not be sent because connectin… (read more)

This is the message I get when I send using Thurderbird, with the new version 102.3.0.

  "Sending of the message failed.
  The message could not be sent because connecting to Outgoing server (SMTP) mail.optusnet.com.au failed. 
  The server may be unavailable or is refusing SMTP connections. Please verify that your Outgoing server 
  (SMTP) settings are correct and try again."

I changed the settings and still get the same error. I checked the settings and still get the same error. I restarted computer and the modem etc. The server is still working, as I can use webmail to send emails, and they work. I can only assume something in the new version has changed the way the settings are read.

Asked by championss1971 1 week ago

Last reply by championss1971 3 days ago

Download button on Toolbar does not display downloads over certain amount

When I click the download button I usually see my recent downloads and click open the file directly from the drop down. After 10-20 downloads are performed the drop down … (read more)

When I click the download button I usually see my recent downloads and click open the file directly from the drop down. After 10-20 downloads are performed the drop down no longer shows my recent files until I restart firefox. I think the issue is once you hit a certain amount of downloads the preview drop down no longer works. Is this a know bug? Its happening on any pc, im on version 104.0.2 (64-bit)

Asked by Jeff G 6 days ago

Last reply by Jeff G 1 day ago

View Bill in Online Banking

I have used Firefox for my online banking for years. Just recently when I go to the bill payment section and click on the drop down list to pay and view a bill, I can pay… (read more)

I have used Firefox for my online banking for years. Just recently when I go to the bill payment section and click on the drop down list to pay and view a bill, I can pay the bill, but when I try to view the bill the view bill window comes up for a second and the a drop down of the bank's home page comes up. The view bill page used to be a PDF file and Adobe Reader is my default. I talked with the bank and they did not see it happen in my account. If I open the online banking in Microsoft Edge it does not occur.

Asked by cstrandjr 4 weeks ago

Last reply by cstrandjr 1 day ago

import from outlook 2010 to Thunderbird

For years I try to switch form Outlook 2010 to Thunderbird. Among others I've tried the Thunderbird Setup 31.8.0 route (partly successful, but after an update to the curr… (read more)

For years I try to switch form Outlook 2010 to Thunderbird. Among others I've tried the Thunderbird Setup 31.8.0 route (partly successful, but after an update to the current version of Thunderbird, I lost all data), the new Thunderbird 102.0b4 Beta, all unsuccessfully. Like the normal version 102.0.3

I have Outlook 2010 version:14.0.7268.5000 (32 bits) and Thunderbird 102.0.3 (64bits). I choose “Import from outlook”. I get the error in a red line “no profile found”. Old agenda, contacts and e-mails are very important to me. So a clean install is not a option. If I'am not successful to migrate, I've to upgrade Outlook.

1 is 32 to 64 bits the problem? 2 is direct import from pst file possible? 3 where is Thunderbird looking for the file / profile? Is putting a copy in that location a solution? 4 other suggestions?

Asked by Ron 2 months ago

Last reply by Ron 2 days ago

Gmail switch

Hello. All of a sudden i have been getting prompts just before completing gmail sign is asking if i want to switch to html or default.I chose default,tried to sign in aga… (read more)

Hello. All of a sudden i have been getting prompts just before completing gmail sign is asking if i want to switch to html or default.I chose default,tried to sign in again,and got this legacy version of gmail with messages being listed in html format which is brutal.What caused this ? how do i get it back to the way its always been? Whats going on with this,and why is this even happening? Its also saying i used a tablet or mobile device to sign in twice,and i dont ever do that. How can i get it back to the way its always been? Have tried googling all of this but it happens on its own,and sometimes it doesn,t after i sign out of the html ,and reboot,but its unpredictable,and its like stuff has been altered. Thankyou.

Asked by cs999 2 days ago

Last reply by cs999 19 hours ago

A small amount of videos don't end, but only when sound is disabled

I've been using Firefox for several years, and this has never happened before. This is a pretty strange problem and I'm having trouble describing it, so please bear with … (read more)

I've been using Firefox for several years, and this has never happened before. This is a pretty strange problem and I'm having trouble describing it, so please bear with me.

Since a day or two ago, I've been experiencing a problem where a small number of videos play, but once they get to right before the end, it'll abruptly stop. The play button looks as though the video is still playing even though it's really not, and clicking the play button does nothing. The only way to get the video to play again is to either refresh the page, move the progress bar back to a previous part of the video, or go all the way to the end of the video, in which case it'll allow me to replay it. The videos this problem happens on are completely random, but the problem persists on the same exact videos. This happens with both direct links to videos (i.e. videos like this one) and "embedded" videos (like videos on Reddit, TikTok, YouTube, etc). However, this only happens if the video has no sound or the sound is off, whether I've muted the tab or turned the sound off on the video directly. It also doesn't matter if the video is looped.

There's also a slightly different variation of this issue that seems to happen less often. With this problem, videos will stop right before the end like the videos that have the other problem, but only for a few seconds - after that, the video will end like normal and I can replay it.

I've tried restarting my computer, playing the problematic videos in a private window, disabling all of my extensions, using Troubleshoot Mode, refreshing Firefox, and even uninstalling and reinstalling Firefox. This problem does NOT happen on Microsoft Edge. I'm 99% sure it's because of the new update (105.0), as this issue has only started happening after I updated to it. I updated to 105.0.1 earlier today, and it's still happening. I'm thinking of going back to 104.0.2 if this glitch doesn't get fixed (or at least I don't get help) soon, because I know this issue will seriously get annoying after a while.

Two of the videos that have this problem are this video and this video. Note that both have the secondary version of this problem. I would have uploaded a video of the problem to this post, but this website doesn't let me, so I attached the best screenshot I could take instead.

Any help would be appreciated!

Asked by David_H23 5 days ago

Last reply by David_H23 2 days ago

"Thunderbird can't upgrade" message persists even after upgrading to 102.3.0

Hello, Even though I have upgraded to 102.3.0 (which is the latest version at the time of writing), I am still getting the message that says "Thunderbird can't upgrade to… (read more)

Hello,

Even though I have upgraded to 102.3.0 (which is the latest version at the time of writing), I am still getting the message that says "Thunderbird can't upgrade to the latest version. Download a fresh copy of Thunderbird and we'll help you to install it."

How can I fix this?

Asked by Adrian Morgan 4 days ago

Last reply by Adrian Morgan 1 day ago

Web sites are keeping tracks even if I clear cookies and cache

Hi everyone, I set up my Firefox for Android to delete cookies and cache when I click on "Close". I was happy with it but I realized several months ago than websites as … (read more)

Hi everyone,

I set up my Firefox for Android to delete cookies and cache when I click on "Close".

I was happy with it but I realized several months ago than websites as leboncoin.fr, amazon.fr, decathlon.fr (yes i'm french), didn't keep me loged in but remember what I had looked for and where I was. This problem is permanent.

I don't have this problem with Firefox for Windows.

So it seems something is nor cleared from the app when I close it.

Thank you very much for your help !

Asked by aj14 1 month ago

Last reply by aj14 1 day ago

All my emails have gone

Hi all. I have installed some directories in Thunderbird in order to store emails by catagory. When I opened Thunderbird all the emails contained in these directories hav… (read more)

Hi all. I have installed some directories in Thunderbird in order to store emails by catagory. When I opened Thunderbird all the emails contained in these directories have disappeared. The default thunderbird directories were unaffected, just my new ones. These stored emails were quite important.

Can anyone suggest anything to recover them?

Asked by Dingus 4 days ago

Last reply by Dingus 2 days ago

copy of message sent to mailing list

Hi, I am using Tbird 102.3.0. I just noticed that, for emails I send to a mailing list, no copy of the outgoing message saved. It always used to save one. Is there a sett… (read more)

Hi, I am using Tbird 102.3.0. I just noticed that, for emails I send to a mailing list, no copy of the outgoing message saved. It always used to save one. Is there a setting for this? I suppose I could add my own name to the mailing list but that seems ... clunky. Thanks for any suggestions. Tobias

Asked by baskin2 5 days ago

Last reply by baskin2 3 days ago

Compacting Process never finished possibly causing new downloading messages to disappear

Mail client: Thunderbird 102.3.0 (64-bit) running on Windows 7 pro laptop Priority issue: Today (Friday, 9/23/2022 @ ~6pm) I downloaded 100 messages from my POP3 server … (read more)

Mail client: Thunderbird 102.3.0 (64-bit) running on Windows 7 pro laptop Priority issue: Today (Friday, 9/23/2022 @ ~6pm) I downloaded 100 messages from my POP3 server and they didn't appear in my Inbox. I watched as Thunderbird counted the downloading messages. I could not find them anywhere.

I searched for them using "Search Messages": Searched for all messages with with a date of "9/23/2022" and came up with only the messages I'd downloaded earlier today (about 20-messages)

Scenario (and possible cause): Earlier today- ~2AM, I deleted messages in my Junk folder, emptied my trash and ran "Compact Folder" on this Email account. - The "Compact Folder" process took a very long time to finish. - The blue progress bar was at or near 100% but would not go away. - I opened the task manager and I noticed that there were two Thunderbird processes running (guessing one was the "Compact Folder" process). - After almost 30mins I closed Thunderbird (it did not complain that it was "Busy") even though the blue progress bar was still showing. - I shutdown my computer. (no complaints that there were still processes running).

Around 6pm I started up my laptop and Thunderbird. - Initially, Thunderbird downloaded about 10 messages then stopped. - I clicked "Get messages" and I got the warning/error message- something like "Thunderbird is busy please wait for the current process to finish". - I noticed that the Blue Progress bar was present and was at or near 100%. (just like earlier this morning) - I checked the task manager and again saw two Thunderbird processes running (just like earlier this morning). - I went out to the mail server and saw that there were 100 more messages that needed to be downloaded. - I waited awhile for this 2nd process to finish, but it did not. - I tried to "End Process" and "End Process Tree" but it did not go away. - Eventually I closed Thunderbird and reopened it. - As Soon as I opened it I tried downloading messages. ..... I watched as: ....... Thunderbird (slower than usual) counted off the download of 100 messages. ........ and ....... The blue progress bar switched between the Download progress and the "other" process progress (at or near 100%). - When I looked at my Inbox there were no new messages in it.

This is driving me nuts! I'm thinking that there "must" be something I'm overlooking... Where could these messages have gone?

Looking at Thunderbird now, I see that the blue progress bar is no longer showing. New messages appear to be downloading like usual. But I'm still missing those 100 messages...

I'm a long time user: Netscape Suite, Mozilla suite, SeaMonkey and recently (Last Month) I migrated to Thunderbird. This is the first time (from what I can remember) that I've ever seen messages not show up after a server download like this.

Any help you can give me would be much appreciated.

Asked by Jim's Firefox Sync Acct 5 days ago

Last reply by Jim's Firefox Sync Acct 5 days ago

div jittering when scrolling on multiple websites with hovering or screen anchored ui

Webpages with divs and buttons that hover a consistent space of the screen like taskbars and Reddit's "back to top" button flicker white and jitter around when I try to s… (read more)

Webpages with divs and buttons that hover a consistent space of the screen like taskbars and Reddit's "back to top" button flicker white and jitter around when I try to scroll and I would like to find a quick fix if possible. I am a new user and I've only so far had to touch config settings to fix on hover UI with Twitter. Everything else is default settings and I keep getting forwarded to old bug reports and github pages for web developers when I'm trying to fix it from the user side on multiple common pages like Tumblr and StackOverflow.

Asked by MageDream 2 weeks ago

Last reply by MageDream 23 hours ago

Dropdowns will not stay open

When I click to open a dropdown, it opens and then immediately shuts back up again. I have to maintain pressure on the left click to keep the box open. Any ideas? … (read more)

When I click to open a dropdown, it opens and then immediately shuts back up again. I have to maintain pressure on the left click to keep the box open. Any ideas?

Asked by donaldrmunro 6 days ago

Last reply by donaldrmunro 2 days ago

.pdf and .png won't open in version 91.13.0

All: Upgrading my system to Debian 11, Tbird will not open either .pdf or .png attached files, but .jpg opens fine. .png is supposed to open with Firefox, .pdf with Atri… (read more)

All:

Upgrading my system to Debian 11, Tbird will not open either .pdf or .png attached files, but .jpg opens fine. .png is supposed to open with Firefox, .pdf with Atril. Both types of files open just fine with their respective applications when they've been saved to disk, but nothing at all happens when I click on them within an email. Is there a fix?

Asked by rayandrews 2 days ago

White Bar Pop's up for split secound in upper right of Firefox Windows

Hello, I was hoping someone could help explain an odd thing I have been seeing for a split secound while using Firefox. Currently using the newest version of Firefox but … (read more)

Hello, I was hoping someone could help explain an odd thing I have been seeing for a split secound while using Firefox. Currently using the newest version of Firefox but have been noticing this happen for the last few months. While using Firefox I will see a white box flash in the upper right of the Firefox window for a few milliseconds.

I had to do a screen recording the slow down the recording down wish was a pain but I did capture it and included a screen grab below. I am running add-on's (Three Ad-Blockers) which I do use day to day but have independently removed them and still see the flashing.

Thanks for your time and assistance...

Asked by BATANTX 6 days ago

Last reply by BATANTX 6 days ago

Trouble with Thunderbird 102.3 installation and migrating profiles to a new Mac

I have been a happy Thunderbird user for many years. Currently I am trying to migrate my three Earthlink e-mail profiles from an iMac (late 2013) running macOS Catalina, … (read more)

I have been a happy Thunderbird user for many years. Currently I am trying to migrate my three Earthlink e-mail profiles from an iMac (late 2013) running macOS Catalina, to a Mac Studio (2022) running macOS Monterey. My Thunderbird profiles use POP for incoming mail. I have always preferred to store my e-mail on my computer, not on a server, and that's still my preference. I have a lot of history in my Thunderbird folders, and I don't want to lose all the e-mail I have stored in them. So I'm afraid to try to switch to IMAP, even if I wanted to, which I really don't.

On my old iMac, Thunderbird is on version 102.3, and it looks great! So on my new Mac Studio, after downloading Thunderbird 102.3 but not opening it, I set up Profile Manager using Terminal (in Finder/Applications/Utilities), and created my three profiles exactly as they are on the old machine. Then, on the old iMac, I went to Library (via Finder) and copied my three profiles to a flash drive. I connected the flash drive to the new Mac Studio, where I copied and pasted the contents of each old profile into their corresponding new profiles. So the new profiles have new names, but the contents have been replaced by my data from my old Thunderbird profiles. This is the standard procedure, and I was very careful to do each step correctly.

Well, everything is there all right, but sadly, it is all so unbelievably tiny that it is impossible to read or use. I experimented with Zoom and Font Sizes in the View menu in my Thunderbird profiles, but the results were still very unsatisfactory, and the changes refused to persist in individual e-mails. The whole Thunderbird installation looks like it doesn't fit properly on the Mac Studio, and I can't figure out how to make it bigger. I went to Settings in a Thunderbird profile and tried increasing the font size under General->Language & Appearance, but this had no effect at all. I have also made sure that my Display settings on the new Mac Studio match my Display settings on the old iMac, but this doesn't make any difference to Thunderbird either.

I can't understand why version 102.3 looks so perfect with my three profiles on my old iMac, where everything is large and readable and fits properly, but not on my new Mac Studio! Obviously my profiles are compatible with the latest Thunderbird version, since they work fine on the iMac.

Oh, and by the way, BEFORE doing all of the above, I had initially used Apple Migration Assistant, which worked great for all my Apple content, but NOT for Thunderbird. So I uninstalled Thunderbird and deleted its profiles on the new Mac Studio, and started over again with a new install, as described above. Sadly, the results were exactly the same in both cases, whether I used Migration Assistant or downloaded a clean install of Thunderbird and manually transferred my profiles. Either way, the appearance of Thunderbird with my three profiles on my new Mac Studio is practically microscopic.

Does anyone understand what is going on? Can anyone tell me how to fix my Thunderbird? Or can you tell me what I have done wrong? I have always loved Thunderbird, and I'm brokenhearted!

Asked by Fern 2 days ago