How to stop URL bar from enlarging on click onf firefox 77?

I hate it when I click on the url-field and its size change. It wasn't there in former firefox versions and I did not miss it. It changed some time ago. Any decent softwa… (read more)

I hate it when I click on the url-field and its size change.

It wasn't there in former firefox versions and I did not miss it. It changed some time ago. Any decent software development would have introduced his new feature and provided a "classic" option to turn it off. Not so firefox. Mozilla introduced it and I had to google how to get the old behaviour back. No option.. I have to go to about:config, ignore teh warnings, find some weird options and set them to false and the mozilla turned that off too. Now the was to change it is to set up a css-file, got to about:config again to make firefox actually read that file, place some mystery css-code in there and it still does not work!

Very annoying, an outstanding example of bad practice how to introduce new features and take away users choices.

So: How to stop URL bar from enlarging on click?

Asked by joe80 5 months ago

Last reply by joe80 1 day ago

Firefox Browser crashes

The browser crashes about every two or three days. I have enabled all four boxes in preferences (Priv & Sec settings) but the crash reporter does not appear. Is there… (read more)

The browser crashes about every two or three days. I have enabled all four boxes in preferences (Priv & Sec settings) but the crash reporter does not appear. Is there anywhere in the Fedora Linux system where I can get some info about why this keep happening?

Asked by scmarshall999 2 weeks ago

Last reply by scmarshall999 4 days ago

TB folders do NOT show the gold star when there is NEW mail any more!!!

Thunderbird used to show a yellow star right on the folder when looking at multiple inboxes. The new TB does not show me which inbox received new message! I have to click… (read more)

Thunderbird used to show a yellow star right on the folder when looking at multiple inboxes. The new TB does not show me which inbox received new message! I have to click each folder to see which one has the unread mail.

Usually when I hear the beep, I go to TB take a quick glance and it used to show which inbox has new mail....

Please if you can help me with this I would greatly appreciate it.

Thank you

Asked by Sambusak 2 weeks ago

Last reply by Sambusak 1 day ago

Emails containing text plus ICS don't show the text

[Nov 17 I deleted "TB78" from the subject line when I realised the problem goes back earlier.] ICS makes message text invisible! I have an online booking system and I can… (read more)

[Nov 17 I deleted "TB78" from the subject line when I realised the problem goes back earlier.] ICS makes message text invisible!

I have an online booking system and I can send and receive email messages to and from my clients via this. These emails contain both a text message, plus an ICS of the appointment the message relates to. All was well until I updated to TB78. Previous TB would show me both the information in the ICS file in an unboxed freeform format, plus the vital text message from my client at the top of the screen.

Now that is broken. First - this bit is not broken, this is just different - the ICS appears in a blue box in a structured layout. And - BIG problem - the text message appears nowhere in the email, neither before, in or after the blue ICS box. Ie the point of the email, the actual message, is not shown!

The problem is with TB78. If I go back to emails from before TB78 in which I could previously read the message, the message has no longer displayed. And if I access any of these emails in webmail, they all have to the old freeform unboxed format and the message perfectly visible.

This looks very like a bug in TB78 and I hope can be fixed or a setting that changes it.

Many thanks

Asked by Andrew3142 1 week ago

Last reply by Andrew3142 5 days ago

The last update not working

The last update to 83.0, 64-bit, Swedish version, does not work correcly. The browser starts but does not connect to ANY site. Now I have to use Google Chrome to connect … (read more)

The last update to 83.0, 64-bit, Swedish version, does not work correcly. The browser starts but does not connect to ANY site. Now I have to use Google Chrome to connect to internet. Any solution, please?

Asked by Roland 4 days ago

Last reply by Roland 2 days ago

Some text is covered with black diamonds and question marks

On FoxNews.com, some articles include a section at the bottom for user comments. First-level comments frequently receive additional second- and third-level comments. Fir… (read more)

On FoxNews.com, some articles include a section at the bottom for user comments. First-level comments frequently receive additional second- and third-level comments.

First-level comments are working fine, but lower-level comments are partially obliterated with a string of black diamonds with question marks �?U��N�@?�.

This is not an issue when I use Safari, but it is on Firefox.

Asked by Prentice3 6 days ago

Last reply by Prentice3 4 days ago

Video length and progress bar of viewed videos not visible on YouTube

Hi, I do not see length of videos on thumbnails any more, moreover progress bar that was visible on viewed videos is also not visible so I cannot tell what videos I've al… (read more)

Hi,

I do not see length of videos on thumbnails any more, moreover progress bar that was visible on viewed videos is also not visible so I cannot tell what videos I've already watched.

I have made some testing and it seems YouTube is showing video length when I am not signed in - progress bar is still not visible (but it seems to be obvious when I am signed out).

Running Firefox in safe mode is not helping. I am using latest Firefox 82.0.3 (64 bit)

I also have checked in Chrome and there it's working without any issues.

Have You seen such issue? Can it be latest update of Firefox?

BR Grzegorz

Asked by Grzech89 1 week ago

Last reply by Grzech89 5 days ago

Firefox Crashing, trying to find out why

Hi there, first time posting. I have Firefox 82.0.3 64-bit and I am on Windows 10. The only add-ons I have are Ublock Origin and Adblocker. This morning I was having some… (read more)

Hi there, first time posting. I have Firefox 82.0.3 64-bit and I am on Windows 10. The only add-ons I have are Ublock Origin and Adblocker.

This morning I was having some internet trouble and it turns out my ISP needs to send someone out to my house to fix it. While my internet was going in and out, Firefox seemed very sensitive to this because it would continue to crash.

I was wondering if your internet connection going in and out can cause Firefox to crash (I need to the end the process because it is unresponsive type of crashing). I don't usually have any problems with Firefox and just wanted to ask.

Thanks.

Asked by Dr.Strange 1 week ago

Last reply by Dr.Strange 3 days ago

Firefox Developer edition and it crashed

Firefox Developer edition and it crashed. I uninstalled by deleting the files and folders. I re-installed the developer edition. But when i open it crashes . below is the… (read more)

Firefox Developer edition and it crashed. I uninstalled by deleting the files and folders. I re-installed the developer edition. But when i open it crashes . below is the application log in the event viewer. Faulting application name: firefox.exe, version: 84.0.0.7628, time stamp: 0x5fb6e10b Faulting module name: unknown, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000 Exception code: 0xc000041d Fault offset: 0x0000000000000000 Faulting process id: 0x50cc Faulting application start time: 0x01d6bf3a8bf11b3a Faulting application path: C:\Program Files\Firefox Developer Edition\firefox.exe Faulting module path: unknown Report Id: 075ebad6-0ec3-4dac-b42c-c3e2220f35bc Faulting package full name: Faulting package-relative application ID:

Asked by amit_bgl 4 days ago

Last reply by amit_bgl 3 days ago

Azure Conditional Access

Hi, I've been researching this somewhat and I'm not exactly sure where/what the exact problem is to be honest. So far IE, Edge (new Chromium at least) and Chrome, with th… (read more)

Hi,

I've been researching this somewhat and I'm not exactly sure where/what the exact problem is to be honest. So far IE, Edge (new Chromium at least) and Chrome, with the add-on from Microsoft work fine and authentication properly with Conditional Access setup in an Azure environment but for some reason Firefox does not, you get "You can't get there from here" message.

Now from what I gather this is due to the way Conditional Access works and Firefox not being able to reply with the correct device authentication/ADAL when prompted for it. What I'm asking is, is this something that Mozilla can solve on their own or is this something that Microsoft has to work out on their end?

I'm fine with opening a bug report on Bugzilla but I wanted to dig a bit deeper and hopefully understand the issue at hand on this as to not waste developer(s) time if this is something that Microsoft should fix.

Source1: https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/eafe0951-3929-46d1-bcbd-bbe5c006f0e4/firefox-not-compatible-with-conditional-access-why?forum=microsoftintuneprod Source2: https://old.reddit.com/r/firefox/comments/b2jtnq/wtf_microsoft/

Asked by Jax-Ur 1 week ago

Last reply by Jax-Ur 6 days ago

Thunderbird 78.5

TB 31.8.0 connects to my @btinternet email account, and it imported my My Documents and Address Book folders OK. When I upgraded to TB 78.5, it connected to my @btinterne… (read more)

TB 31.8.0 connects to my @btinternet email account, and it imported my My Documents and Address Book folders OK.

When I upgraded to TB 78.5, it connected to my @btinternet account (had to re-enter my password) but has no access to any of the folders imported from Outlook. The Import function in 78.5 does not seem to be able to get at the imported datasets on my hard drive (these have been backed up safely). (Re-installing 31.8.0 showed that these folders still exist.)

Asked by david_nicol 4 days ago

Last reply by david_nicol 3 hours ago

Problems receiving email & setting up new email account after recent TB update

Hello! I have been a Thunderbird user for many years now and I absolutely love it. The problem that occurred a few weeks ago is actually the first I have ever encounte… (read more)

Hello! I have been a Thunderbird user for many years now and I absolutely love it. The problem that occurred a few weeks ago is actually the first I have ever encountered, so I'm really hoping someone can help me solve it. I have always had several email accounts set up in Thunderbird. My current ISP is Spectrum (formerly Charter in my area). My primary email accounts are all xxxx@charter.net accounts. I also have a few older email accounts set up from when I had AT&T as my ISP and these accounts are all xxxx@sbcglobal.net accounts. The first thing that happened a few weeks ago was that I stopped receiving emails at any of the xxxx@sbcglobal.net accounts. When I open Thunderbird now, my Charter emails all come in fine but an error message comes up relating to the xxxx@sbcglobal.net accounts (see images). I am able to log in to the web-based email site to get all of these emails with my email addresses and passwords associated with each account, but they simply no longer come in to Thunderbird. That is problem #1. Problem #2 occurs when I try to set up a new Charter email account in Thunderbird. I use the automatic configuration option and the first screen says that the necessary settings have been found, but when I click "Done" I get the error message shown (again, see images). When I attempt to manually configure the account, I compare the settings to my other Charter email accounts that are all sending and receiving emails just fine and cannot for the life of me see any differences. So...I'm stuck. Any help that the membership might be able to offer is greatly appreciated. Thank you in advance for your help!

Asked by jeffseverson 2 days ago

Last reply by jeffseverson 1 day ago

Cannot connect to Office 365 server to bring down my emails to Thunderbird - Windows 10

Hello! I use Thunderbird on Windows 10 for my emails. I am trying to connect via POP3 connection to Godaddy's Office 365 server where the email is set up. When I put in t… (read more)

Hello! I use Thunderbird on Windows 10 for my emails. I am trying to connect via POP3 connection to Godaddy's Office 365 server where the email is set up. When I put in the server settings Godaddy has given me https://au.godaddy.com/help/find-my-microsoft-365-imap-or-pop-settings-9012, Thunderbird gives a message that it senses that the server is there. But when I select done, I get an error message "Config could not be verified. Likely that server admin has disabled selected configuration for your account."

Thunderbird doesn't have the encryption method of SSL, so I tried all the other encryption methods. I got the same error message.

I am certain that the password is correct because I have logged in directly from the browser with no trouble. I copy and paste the password so there is no chance for typos.

Thank you for your help!! - T.S.BH

Asked by ToSt 3 weeks ago

Last reply by ToSt 23 hours ago

Open Link In New Tab - PDF Files

Hi, PDF File handling has recently changed - For the worse for me and it's become really frustrating. When I right click a PDF file link and select "open link in new tab"… (read more)

Hi, PDF File handling has recently changed - For the worse for me and it's become really frustrating.

When I right click a PDF file link and select "open link in new tab", why does Firefox then ask me how I want to treat the file? I just asked it to open the file in a new tab, so it should be obvious what I want to do - asking again is illogical.

Not only that, before the file handling dialog box, it opens a new tab next to the tab I'm in and then closes it when the dialog box appears - When I select the unnecessary "open in Firefox" (I just asked it to open in a new tab), it now creates a new tab at the END of my tabs and steals focus.

I also get the file handling dialog box when I ask to "save link as", when logically I should just get the save location dialog box.

How do I get the old behaviour back?

Thanks folks

Asked by clive15 1 month ago

Last reply by clive15 5 days ago

Sending of the message failed. The message could not be sent because the connection to Outgoing server smtp.gmail.com timed out. Try again

My Thunderbird has been working fine on WIN 7 and GMAIL. I can download messages and send. However I upgraded on November 13th to 78.4.3 and now I can still download mess… (read more)

My Thunderbird has been working fine on WIN 7 and GMAIL. I can download messages and send. However I upgraded on November 13th to 78.4.3 and now I can still download messages BUT sending results in this. "Sending of the message failed. The message could not be sent because the connection to Outgoing server (SMTP) smtp.gmail.com timed out. Try again."

I've tried all the usual things verifying setting etc. It seems this has happened before based on the help forums. I've trued those fixes as well. Nothing works. Thanks Tom

Asked by thomasshops01 1 week ago

Last reply by thomasshops01 1 day ago

invalid characters showing up in recipients email

Invalid characters are showing up in recipients email that I reply to, like \A0 for Line Feed (see sample below). This is still readable but when the invalid character is… (read more)

Invalid characters are showing up in recipients email that I reply to, like \A0 for Line Feed (see sample below). This is still readable but when the invalid character is in the middle of a word it makes it difficult to read. For example the apostrophe is replaced by \2019 (see sample below) It appears this has only started for last several days and since the latest update 78.4.0 32-bit. Not sure why it's 32-bit but I am running Windows 7 64-bit. Typically, I don't change the defaults but read one Internet suggestion that the Default encoding of Western was not good to use and suggested Unicode ... I changed to that for both In and out going, and it made no difference. For example, this is the result: Too many Jeremys, I\2019 ve been saying. \A0 You have been working with Jeremy Van Walsh, whereas Jeremy Makaroff is our lead planerman so he is being kept updated to this project\2019 s progress. \A0 and this is what I started with: Too many Jeremys, I’ve been saying.

You have been working with Jeremy Van Walsh, whereas Jeremy Makaroff is our lead planerman so he is being kept updated to this project’s progress.

Asked by jim216 2 weeks ago

Last reply by jim216 5 days ago

Help!

I had this problem yesterday when I started up this browser it said, "The bookmarks and history system will not be functional because one of Firefox's files is in use by … (read more)

I had this problem yesterday when I started up this browser it said, "The bookmarks and history system will not be functional because one of Firefox's files is in use by another application. Some security software can cause this problem.". So I read through the article and it said to restart my mac, so I did just that and pow, my bookmarks and history returned! Little did I know that the next day, (today) I'd start up Firefox and the message was there again, but this time, it got even worse.

       First I tried to tackle the bookmark problem, "Quit Firefox" they said, "Restart your computer." they said, "Create a new database". None of those worked, so I scrambled the internet looking for answers, all of them resolved their problems, every one else was A-ok, excluding me, and just like that, my add-ons weren't working anymore! Ad-block Plus, Dark Reader, Privacy Badger, nothing. I tried to delete Adblock first and reinstall it, because that's what their page told me to do, and I keep getting this message trying to reinstall it saying, "Installation aborted because the add-on appears to be corrupt." 
       And little did I know that every other extension said the exact same thing. So i knew something was going on that was out of my control. And then finally, the "pièce de résistance" to my pain and suffering through out this whole hour or so, pages won't even load even though I'm connected to the internet, how perfect... Even trying to update the browser won't work, downloading a new one also goes through the same "pages not loading problem. 
        So in conclusion, hopefully, just hopefully, you guys can help me out. I'll probably have to resort to my old laptop, (which is slow and almost unusable with how buggy that thing is.) seeing how my mac has also been running into problems these last few days as well before this conundrum. 

Good Luck and Happy Thanksgiving!

- wowok (willing to give up any second now.)

Asked by wowok 6 days ago

Last reply by wowok 6 days ago

address book (win7)

Updated from TB 74.? and in attempt to solve problem since previous update updated to TB 78.5 and not solved. Whichever address book I display the primary listing appears… (read more)

Updated from TB 74.? and in attempt to solve problem since previous update updated to TB 78.5 and not solved. Whichever address book I display the primary listing appears to have three sections 1. icons with blank space 2. Organisations (with exceptions/errors) 3. Individual name as in previous listings and lists not in 2 above.

How do I restore previous listings presentations ? Thanks and cheers

Asked by John 4 days ago

Last reply by John 3 days ago