JavaScript-indstillinger til interaktive websider

Denne artikel beskriver, hvad JavaScript er, hvordan det slås til og fra, hvilke JavaScript- indstillinger der er tilgængelige i Firefox, og hvordan du tillader eller blokerer det på bestemte websteder.

Denne artikel beskriver hvad JavaScript er, og hvordan du tillader eller blokerer det på bestemte websteder.

Hvad er JavaScript?

JavaScript er et programmeringssprog, som kan inkluderes på websider for at give funktioner som menuer, lyde og andre interaktive funktioner. JavaScript er indbygget i Firefox, og kræver derfor ikke yderligere installation.

Aktivér eller deaktivér JavaScript

Som standard er JavaScript aktiveret for alle websteder. Du kan deaktivere JavaScript for alle websteder, og du kan deaktivere eller aktivere JavaScript for bestemte websteder.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Indhold.
    • Aktivér JavaScript: Markér denne mulighed for at tillade JavaScript på alle websteder.
    • Du kan begrænse nogle JavaScript-funktioner i de avancerede indstillinger, klik på knappen Avanceret….

3. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences).

Avancerede JavaScript-indstillinger

I vinduet Avancerede JavaScript-indstillinger kan du konfigurere JavaScript-tilladelser.

JavaScript - Win2

• Flytte eller ændre størrelse på eksisterende vinduer: Fjern denne markering for at forhindre JavaScript i at ændre placering og størrelse på eksisterende vinduer.
  • Maksimere eller minimere vinduer: Fjern denne markering for at forhindre JavaScript i at fremhæve eller skjule eksisterende vinduer.
  • Deaktivere eller erstatte kontekstmenuer: Når du højreklikkerCtrl+klikker på et element, åbnes en genvejsmenu, som JavaScript kan forhindre eller ændre på. Fjern markeringen, for at forhindre websteder i at ændre på genvejsmenuen.

Tillad og blokér JavaScript på bestemte websteder

JavaScript kan bruges til ting, som ikke alle kan lide. Hvis du vil have mere kontrol over JavaScript, kan du installere privatlivsudvidelser såsom:

• NoScript: Du kan tillade eller blokere JavaScript på bestemte websteder.
  • Ghostery: Du kan deaktivere JavaScript fra firmaer, du ikke stoler på.
Bemærk: Nogle websteder benytter JavaScript-funktioner, som fx til at åbne en menu, når musen holdes over et menupunkt. Dette virker muligvis ikke i Firefox på computere med trykfølsomme skærme. En løsning kan være at deaktivere indstillingen HID-kompatibel touchskærm i Windows Enhedshåndtering (besøg et Windows-forum, hvis du har brug for yderligere hjælp). Bemærk dog, at hvis du deaktiverer indstillingen, vil skærmen ikke længere være trykfølsom.

Baseret på information fra JavaScript (mozillaZine KB)

JavaScript er et varemærke eller registeret varemærke af Sun Microsystems, Inc. i USA og andre lande.