Kom i gang med Firefox - en oversigt over de vigtigste funktioner

Ny med Firefox? Så er du havnet det rette sted. Denne artikel handler om de grundlæggende funktioner så du kan komme godt i gang med Firefox. Artiklen linker desuden til andre relevante artikler, hvor du kan læse endnu mere, hvis du senere får lyst til at gå på opdagelse.

Angiv eller skift startside

Vælg, hvilken side du vil have åbnet, når du starter Firefox eller klikker på knappen Hjem.

1. Åbn den ønskede webside på et faneblad.
  2. Træk og slip fanebladet på knappen Hjem Home Button .
    Home Page 29 - Win8 Home Page 29 - Mac Home Page 29 - Linux
  3. Klik på knappen Ja for at bruge siden som din startside.

Du kan læse om flere muligheder for startsiden i artiklen Sådan indstiller du din startside.

Søg på nettet

Vælg din foretrukne søgetjeneste i Firefox' søgefelt.

• Klik på ikonet til venstre i søgefeltet for at vælge den ønskede søgetjeneste.
    Search2 29 - Win Search2 29 - Mac Search2 29 - Lin
  • Start din indtastning i søgefeltet, og vælg den ønskede søgetjeneste.
    quick search fx34

Læs mere om søgefeltet og søgetjenester i artiklen om søgefeltet.

Bogmærk en webside

Gem dine foretrukne steder.

• Du kan gemme en webside som et bogmærke ved at klikke på stjernen i værktøjslinjen. Stjernen bliver blå, og siden gemmes i bogmærkemappen Usorterede bogmærker.
    Bookmark 29 Win Bookmark 29 Mac Bookmark 29 Lin
Tip: Du kan trække et faneblad direkte til din bogmærkelinje for at gemme det der.

Læs mere i artiklen om bogmærker.

Find det hele i adressefeltet

Adressefeltet er ikke kun til indtastning af adresser.

• Når du begynder at skrive i adressefeltet, vil du få vist forslag, som hentes fra listen over tidligere besøgte sider og fra dine bogmærker. Når den ønskede side vises, skal du blot klikke på den.
    Bookmark3 29 Win Bookmark3 29 Mac Bookmark3 29 Lin
Tip: Du kan også søge på nettet fra adressefeltet, prøv at skrive en søgeterm og tryk så på Enter.

Læs mere i artiklen om adressefeltet.

Privat browsing

Med Firefox’ privat browsing kan du surfe på internettet, uden at der gemmes informationer på din computer om de besøgte websteder.

• Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Nyt privat vindue.
    private browsing - fx29 - winxp private browsing - fx29 - win8 private browsing - fx29 - mac private browsing - fx29 - linux

Læs mere i artiklen Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder.

Tilpas menuen og værktøjslinjen

Du kan tilføje og fjerne elementer i menuen og værktøjslinjen.

1. Klik på menuknappen new fx menu , og klik så på Tilpas.
    • Du får åbnet et specielt faneblad, som gør det muligt at trække og slippe elementer til og fra menuen og værktøjslinjen, og du kan ændre på deres rækkefølge.
    Customize Fx 29 Win8
  2. Klik på den grønne knap Forlad tilpasning, når du er færdig.

Læs mere i artiklen Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer

Tilføj nye funktioner med tilføjelser

Tilføjelser virker som små apps, du kan installere i Firefox for at få nye funktioner eller muligheder.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Find tilføjelser i fanebladet Tilføjelser.
  3. Klik på en udvidelse eller et tema for at få flere oplysninger om det. Du kan herefter installere en udvidelse eller et tema ved at klikke på den grønne knap Føj til Firefox.
    • Du kan desuden søge efter en bestemt tilføjelse ved hjælp af søgefeltet øverst på siden. Du kan installere en funden tilføjelse ved at klikke på knappen Installer.
      Addon1 29 Win Addon2 29 Win Addon1 29 Mac Addon2 29 Mac Addon1 29 Lin Addon2 29 Lin
  4. Firefox vil hente den ønskede tilføjelse, og du vil blive spurgt, om du vil installere den.
  5. Nogle tilføjelser kræver en genstart af Firefox, før de aktiveres. Klik på knappen Genstart nu hvis den vises. Dine faneblade vil blive husket og gendannet efter genstarten.

Læs mere om tilføjelser i artiklen Find og installer tilføjelser for at tilføje funktionalitet til Firefox.

Tip: Nogle tilføjelser placerer en ny knap i værktøjslinjen efter installationen. Du kan fjerne eller flytte knappen efter dit behov, læs mere i guiden Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer

Synkroniser din Firefox

Få adgang til dine bogmærker, historik, adgangskoder m.m. fra alle enheder.

1. Opret en Firefox-konto:
    • Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Log ind på Sync. Følg herefter vejledningen til at oprette en konto.
    Sync 29
  2. Herefter skal du blot logge ind med Firefox på en anden enhed for at få den synkroniseret.

Læs mere i artiklen om opsætning af Firefox Sync

Få forbindelse til dine venner med lyd- og videoopkald

Ring direkte fra Firefox til dine venner med Firefox Hello.

1. Klik på knappen Hello hello button i værktøjslinjen i din browser for at starte en samtale.
  2. Send et samtalelink til en ven.
  3. Firefox giver dig besked, når din ven deltager i samtalen.

Læs mere om lyd- og videoopkald i artiklen Foretag video- og lydopkald over internettet.

Få hjælp

Hvis du har flere spørgsmål, eller du får brug for yderligere hjælp.

• Dette websted har flere hundrede artikler, der dækker næsten ethvert spørgsmål du måtte have om Firefox.
Get Help

Sådan bruger du Firefox

Angiv en startside

Det er nemt at angive en startside i Firefox. Du skal blot trække webstedets ikon over på knappen Hjem. I artiklen Sådan indstiller du din startside kan du læse mere om startsiden, og hvilke faneblade du vil have vist, når du starter Firefox.
Home page Win1

Home page Mac1

Home page Lin1

Bogmærk med ét klik

Klik på stjernen i adressefeltet for at oprette et bogmærke. Så let er det! Du kan læse mere om bogmærker, inklusive hvordan du bruger mærkater, og hvordan du organiserer dem, i artiklen Sådan bruges bogmærker til at gemme og organisere dine favorit-websteder.
bookmarks-win1

bookmarks-mac1

Find det hele med adressefeltet

Adressefeltet er ikke kun til indtastning af adresser." Når du begynder at skrive i adressefeltet, vil du få vist forslag, som hentes fra listen over tidligere besøgte sider og fra dine bogmærker. Når den ønskede side vises, skal du blot klikke på den. Jo mere du bruger adressefeltet, jo bedre bliver det. Du kan læse mere om adressefeltet, inklusive søgning i åbne faneblade og søgning på nettet, i artiklen Awesome Bar - Find dine bogmærker, historik og faneblade når du skriver i adresselinjen.
Awesome Bar dropdown1 win

Awesome Bar dropdown1 mac

Awesome Bar dropdown1 lin

Søg på nettet

Benyt din foretrukne søgetjeneste i Firefox' indbyggede søgefelt. Klik på ikonet til venstre i søgefeltet for at skifte søgetjeneste. Læs mere om søgefeltet i artiklen Søgefelt - Tilføj, skift og håndter søgetjenester i Firefox.
Search Win

Search Mac

Search Lin

Faneblade, faneblade, faneblade!

Med faneblade kan du have flere websider åbnet samtidig i et enkelt vindue. Åbn et nyt faneblad ved at klikke på faneknappen (+) til højre for det sidste faneblad. Læs mere om brugen af faneblade i artiklen Use tabs to organize lots of websites in a single window.
Tabs Win2

Tabs Mac2

Fastgjorte faneblade

Med fastgjorte faneblade er dine ofte brugte websteder, som fx Facebook, Gmail og Twitter, altid åbne og kun et klik væk. Sådan fastgør du et faneblad: HøjreklikControl-klik på det ønskede faneblad, og vælg Fastgør faneblad på menuen. Du kan læse mere om brugen af fastgjorte faneblade i artiklen Pinned Tabs - keep favorite websites open and just a click away.
Pin App Tab Win

Pin App Tab Mac

Pin App Tab Lin

Privat browsing

Med Firefox’ privat browsing kan du surfe på internettet, uden at der gemmes informationer på din computer om de besøgte websteder.

Sådan starter du privat browsing: Klik på knappen Firefox,menuen Funktioner,menulinjen, og vælg Start privat browsing. Læs mere i artiklen Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder .
Private Browsing Win1

Private Browsing Mac1

Private Browsing Lin1

Sådan starter du privat browsing: Klik på knappen Firefox,menuen Filer,menulinjen, og vælg Nyt private vindue. Læs mere i artiklen Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder .
fx20 new private window - file menu

New Private Window Fx20 Win7

New Private Window Fx20 Mac

New Private Window Fx20 Lin

Tilpas Firefox med tilføjelser

Tilføjelser virker som små apps, du kan installere i Firefox for at få nye funktioner eller muligheder. Du kan få tilføjelser, der sammenligner priser, tjekker vejret, ændrer udseende på Firefox, lader dig lytte til musik, og som kan opdatere din Facebook-side. Læs mere om tilføjelser og installation af dem i artiklen Find og installer tilføjelser for at tilføje funktionalitet til Firefox.

Temaer

Tilpas udseendet på din Firefox. Du kan finde over 300.000 temaer på Mozillas tilføjelsesside.

Synkroniser din Firefox

Få adgang til dine bogmærker, historik, adgangskoder m.m. fra alle enheder. Læs mere om synkronisering i artiklen Hvordan opsætter jeg Firefox Sync?, eller læs om opsætning af synkronisering i artiklen om synkronisering af computere og i artiklen om synkronisering af Android-enheder.

Del denne artikel: http://mzl.la/1xKrT2F