Kom i gang med Firefox - en oversigt over de vigtigste funktioner

Velkommen til Firefox. Denne artikel handler om de grundlæggende funktioner, så du kan komme godt i gang med Firefox. Artiklen henviser desuden til andre relevante artikler, hvor du kan læse endnu mere, hvis du senere får lyst til at gå på opdagelse.

Siden Nyt faneblad: Fantastisk indhold lige ved hånden

Firefox giver dig som standard adgang til fantastisk indhold, hver gang du åbner et nyt faneblad. Tilpas siden Nyt faneblad ved at pege på afsnit eller fliser, eller klik på ikonet med tandhjulet for at få adgang til flere indstillinger.

new tab page 57

Læs artiklen Om fliser på siden Nyt faneblad, hvis du vil vide mere.

Søg efter alt med det samlede søge- og adressefelt

Uanset om du kender den præcise webadresse, eller om du vil søge, klarer det samlede søge- og adressefelt (også kaldet Awesome Bar) det hele. Adressefeltet viser dig forslag baseret på dine bogmærker, mærkater, historik, åbne faneblade og populære søgninger. Du skal blot begynde at indtaste en webadresse eller en søgeterm, så vil du forstå, hvorfor vi kalder den Awesome bar.

awesome bar 57

Menuen Sidehandlinger: Bogmærk, skyd, gem eller del

Fandt du en god webside? Gem eller del den. Med menuen Sidehandlinger i adressefeltet kan du bogmærke websider, kopiere eller sende links via mail, tage skærmbilleder og sende sider til din telefon eller til din Pocket-liste.

page actions 57

Privat browsing med blokering af indhold: Surf hurtigt og frit

Surf på nettet, uden at der gemmes informationer på din computer om de besøgte websteder. Firefox blokerer også sporings-elementer, som følger din browsing-adfærd på tværs af forskellige websteder.

• Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Nyt privat vindue. (Tip: Du kan også højreklikkeholde tasten Ctrl nede mens du klikker på et link på en webside, og vælge Åbn link i nyt privat vindue).
private mask 57 win private mask 57 private mask 57 linux

Synkroniser din Firefox

Opret en Firefox-konto, så du kan tage dine browsing-informationer med dig overalt. Klik på menuknappen Fx57Menu , klik på Log ind på Sync, og følg så vejledningen for at oprette en konto. Log derefter ind på den nyoprettede konto på dine andre enheder – mere behøver du ikke gøre!

Startsiden med bare ét klik

Vælg, hvilken side du vil have åbnet, når du starter Firefox eller klikker på knappen Hjem.

1. Åbn den ønskede webside i et faneblad.
  2. Træk og slip fanebladet på knappen Hjem Home Button 57 .

set homepage 57

Du kan læse om flere indstillingsmuligheder i artiklen Sådan indstiller du din startside.

Tilpas menuen og værktøjslinjen

Vi har strømlinet værktøjslinjen med de mest populære funktioner, men Firefox har endnu flere funktioner, der blot er gemt lidt væk for ikke at fylde for meget op. Prøv at se her:

1. Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på 57customize-icon.png Tilpas….
  2. Træk og slip de ønskede funktioner over på værktøjslinjen eller panelet til højre.
    customize drag 57
  3. Klik på knappen Færdig, når du er færdig.
Læs mere om tilpasning af Firefox i artiklen Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer.

Tilføj nye funktioner med tilføjelser

Tilføjelser virker som små apps, du kan installere i Firefox for at få nye funktioner eller muligheder.

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Find tilføjelserAnbefalinger.
  2. Klik på den blå knap + Installer tema eller + Føj til Firefox, afhængigt af den type udvalgtanbefalet tilføjelse, du vil installere. Hvis du vil afinstallere tilføjelsen, skal du blot klikke på den grå knap Fjern.

Øverst og nederstNederst på listen med udvalgteanbefalede tilføjelser kan du klikke på knappen Find flere tilføjelser. Dette vil åbne addons.mozilla.org, hvor du kan søge efter bestemte tilføjelser.

Læs mere om tilføjelser i artiklen Find og installer tilføjelser for at tilføje funktionalitet til Firefox.

Tip: Nogle tilføjelser placerer en ny knap i værktøjslinjen efter installationen. Du kan fjerne eller flytte knappen efter dit behov, læs mere i guiden Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer

Få hjælp

Hvis du har flere spørgsmål, eller du får brug for yderligere hjælp.

• Dette websted har flere hundrede artikler, der dækker næsten ethvert spørgsmål du måtte have om Firefox.
Get Help
// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, scootergrisen, MadsHaupt. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.