Hvad kan jeg gøre, hvis jeg ikke kan hente eller gemme filer?

Denne artikel beskriver trin du kan følge, hvis du ikke er i stand til at hente eller gemme filer i Firefox.

Bemærk:

Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Ryd filhentningshistorikken

Rydning af filhentningshistorikken kan løse nogle problemer med hentning af filer:

1. Klik på knappen Firefox (menuen Funktioner i Windows XP), og klik så på FilhentningKlik på menuen Funktioner, og klik så på Filhentning. Vinduet Bogmærker og historik åbnes.
  2. Klik på knappen Ryd filhentninger i vinduet Bogmærker og historik.
  3. Luk vinduet Bogmærker og historik.

Vælg en anden filhentningsmappe

Firefox kan måske ikke gemme filer, hvis der er et problem med den mappe, Firefox gemmer filer i:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Generelt.
  3. Vælg Gem filer i i afsnittet Filhentning.
  4. Klik på knappen Gennemse... for at vælge en anden mappe, filerne skal gemmes i.
  5. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences).

Nulstil filhentningsmappen til standard

Hvis du har prøvet ovennævnte forslag, kan du gendanne standardindstillingerne for filhentningsmappen:

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. Skriv browser.download i feltet FilterSøg.
  3. Hvis nogle af følgende indstillinger har status af brugerdefineret, så nulstil deres værdier. Højreklik påHold tasten Ctrl nede, mens du klikker på indstillingen, og klik så på Nulstil i genvejsmenuen.
    • browser.download.dir
    • browser.download.downloadDir
    • browser.download.folderList
    • browser.download.lastDir
    • browser.download.useDownloadDir
  4. Du skifte tilbage til dine foretrukne indstillinger for filhentningsmappen i Firefox' indstillinger, hvis du vil.

Vælg en gyldig filhentningsmappe i Safaris indstillinger

Hvis du ser fejlmeddelelsen <filenavn> kunne ikke gemmes fordi en ukendt fejl opstod., kan dit problem måske skyldes et samspil mellem Safari-browseren og dit styresystem.

For at løse problemet, kan du åbne Safaris indstillinger og ændre indstillingen Arkiver overførte arkiver i: til en gyldig mappe (fx dit Skrivebord). Genstart så Firefox.

Slet ødelagt plist-fil

Hvis du ser fejlmeddelelsen <filenavn> kunne ikke gemmes, fordi du ikke kan ændre indholdet af den mappe. Skift mapperettighederne og prøv igen, eller prøv at gemme filen et andet sted., kan dit problemet skyldes en ødelagt plist-fil.

Åbn din hjemmemappe og slet filen:

• ~/Library/Preferences/com.apple.internetconfig.plist for at løse problemet.

Skift filtypeindstillinger

Hvis det er bestemte filtyper, der ikke kan hentes, så kontrollér, om Firefox er sat til at håndtere dem anderledes end andre filtyper. Læs artiklen Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil for vejledning i at vise og ændre, hvordan forskellige filtyper håndteres.

Nulstil filhentningshandlinger for alle filtyper

For at nulstille hvordan Firefox håndterer alle filtyper:

1. Åbn din profilmappe:

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

2. Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  3. Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

4. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

5. Omdøb filen mimeTypes.rdf til mimeTypes.rdf.old.
  6. Genstart Firefox.

Fjern Download manager plugins

På Windows kan plugins fra tredjepart download-managers påvirke Firefox' hentning af filer. Download-managers plugins-filer, som bliver føjet til Firefox' plugins-mappe, inkluderer følgende, vist her med navnet på download-manageren og filnavnet på det tilhørende plugin:

• GetRight: NPGetRt.dll
  • WinGet: NPWinGet.dll
  • Download Accelerator Plus: npdap.dll
  • FreshDownload: npfd.dll
  • Net Transport: NPNXCatcher.dll, NPNXCatcher(Audio).dll og NPNXCatcher(Video).dll

Læs artiklen Fejlsøg problemer med plugins som Flash eller Java for at rette almindelige Firefox-problemer for vejledning i at deaktivere og fjerne plugins.

Indstil sikkerhedsprogrammer

Sikkerhedsprogrammer, inklusive firewalls, antivirusprogrammer, antispyware-programmer m.m. kan blokere bestemte filhentninger. Kontrollér indstillingerne i dine sikkerhedsprogrammer for at se, om der er en indstilling, som blokerer filhentninger.

For at finde ud af, om det er et sikkerhedsprogram, der er skyld i problemet, kan du prøve at slå det fra midlertidigt for at kontrollere, om det gør en forskel. Husk at slå sikkerhedsprogrammet til igen bagefter.

Deaktivér virusskanning i Firefox' indstillinger

Firefox starter dit antivirusprogram for at skanne filer, når de er færdighentet. I nogle tilfælde kan dette tage langt tid, eller filerne kan måske ikke gemmes, når skanningen er fuldført.

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. Skriv browser.download.manager.scanWhenDone i feltet FilterSøg.
  3. Dobbeltklik på indstillingen browser.download.manager.scanWhenDone for at skifte dens værdi til false.

Aktivér filhentninger, der er blokeret af sikkerhedszoneindstillinger

Hentning af en eksekverbar fil (fx en .exe eller .msi fil) kan mislykkes. Så vises Annulleret under filnavnet i oversigten med hentede filer.

Dette sker, fordi Firefox følger din Windows' sikkerhedsindstillinger for hentning af programmer og andre potentielt skadelige filer fra internettet. Brug en af løsningerneløsningen herunder.

Omgå sikkerhedszonekontrollen

Læs afsnittet Deaktiver virus skanning i Firefox indstillinger ovenfor.

Nulstil systemets sikkerhedsindstillinger for internettet

Du kan nulstille dit systems sikkerhedsindstillinger for internettet i Internet Explorer. Læs artiklen Sådan nulstilles indstillingerne i Internet Explorer hos Microsoft Support for instruktioner.

Andre løsninger

Du kan måske diagnostisere dine filhentningsproblemer ved at følge trinnene i artiklen Fejlsøg og diagnosticer Firefox-problemer.

Baseret på information fra Unable to save or download files (mozillaZine KB)

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQCEh