Hvad kan jeg gøre, hvis jeg ikke kan hente eller gemme filer?

Denne artikel beskriver trin du kan følge, hvis du ikke er i stand til at hente eller gemme filer i Firefox.

Bemærk: Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Kontrollér panelet filhentninger for blokerede filer

Firefox indeholder en funktion, der beskytter dig mod at få hentet ondsindede og potentielt skadelige filer. Forsøger du at hente en fil, der formodes at være ondsindet eller skadelig, vil Firefox blokere hentning af filen, og du vil få vist en prik på filhentningsknappen (Pil ned på værktøjslinjen). Klikker du på filhentningsknappen, kan du se, hvad der er blokeret, og du kan læse, hvorfor filen er blevet blokeret. Du har mulighed for at fjerne blokeringen og hente filen, hvis du mener blokeringen er en fejl, eller hvis du ønsker at hente filen, selvom den kan risikere at være ondsindet eller skadelig. Læs artiklerne Find og håndter hentede filer og Sådan virker den indbyggede phishing- og malware-beskyttelse for mere information.

Ryd filhentningshistorikken

Rydning af filhentningshistorikken kan løse nogle problemer med hentning af filer:

1. Klik på filhentnings-knappen fx20 download icon , og klik så på Vis alle filhentninger. Vinduet Bogmærker og historikArkiv åbnes.
  2. Klik på knappen Ryd filhentninger i vinduet Bogmærker og historikArkiv.
  3. Luk vinduet Bogmærker og historikArkiv.

Vælg en anden filhentningsmappe

Firefox kan måske ikke gemme filer, hvis der er et problem med den mappe, Firefox gemmer filer i:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Vælg Gem filer i i afsnittet Filhentning.
  4. Klik på knappen Gennemse… for at vælge en anden mappe, filerne skal gemmes i.
  5. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Nulstil filhentningsmappen til standard

Hvis du har prøvet ovennævnte forslag, kan du gendanne standardindstillingerne for filhentningsmappen:

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig!Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. Skriv browser.download i feltet Søg.
  3. Hvis nogle af følgende indstillinger har status af brugerdefineretændret, så nulstil deres værdier. Højreklik påHold tasten Ctrl nede, mens du klikker på indstillingen, og klik så på Nulstil i genvejsmenuen.
    • browser.download.dir
    • browser.download.downloadDir
    • browser.download.folderList
    • browser.download.lastDir
    • browser.download.useDownloadDir
  4. Du kan skifte tilbage til dine foretrukne indstillinger for filhentningsmappen i Firefox' indstillinger, hvis du vil.

Vælg en gyldig filhentningsmappe i Safaris indstillinger

Hvis du ser fejlmeddelelsen <filenavn> kunne ikke gemmes fordi en ukendt fejl opstod., kan dit problem måske skyldes et samspil mellem Safari-browseren og dit styresystem.

For at løse problemet, kan du åbne Safaris indstillinger og ændre indstillingen Arkiver overførte arkiver i: til en gyldig mappe (fx dit Skrivebord). Genstart så Firefox.

Slet ødelagt plist-fil

Hvis du ser fejlmeddelelsen <filenavn> kunne ikke gemmes, fordi du ikke kan ændre indholdet af den mappe. Skift mapperettighederne og prøv igen, eller prøv at gemme filen et andet sted., kan dit problemet skyldes en ødelagt plist-fil.

Åbn din hjemmemappe og slet filen:

• ~/Library/Preferences/com.apple.internetconfig.plist for at løse problemet.

Skift filtypeindstillinger

Hvis det er bestemte filtyper, der ikke kan hentes, så kontrollér, om Firefox er sat til at håndtere dem anderledes end andre filtyper. Læs artiklen Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil for vejledning i at vise og ændre, hvordan forskellige filtyper håndteres.

Nulstil filhentningshandlinger for alle filtyper

For at nulstille hvordan Firefox håndterer alle filtyper:

1. Åbn din profilmappe:

Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 Klik på menuknappen Fx57menu . Klik på Hjælp, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

• Klik på knappen Åbn mappeÅbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

3. Slet eller omdøb filen mimeTypes.rdf til fx mimeTypes.rdf.oldhandlers.json til fx handlers.json.old.
  4. Genstart Firefox.

Fjern Download manager plugins

Mozilla har besluttet at holde op med at understøtte alle NPAPI-plugins undtagen Flash i Marts 2017, når Firefox version 52 udsendes. Læs mere i denne artikel og i dette blog-indlæg.
På Windows kan plugins fra tredjepart download-managers påvirke Firefox' hentning af filer. Download-managers plugins-filer, som bliver føjet til Firefox' plugins-mappe, inkluderer følgende, vist her med navnet på download-manageren og filnavnet på det tilhørende plugin:

• GetRight: NPGetRt.dll
  • WinGet: NPWinGet.dll
  • Download Accelerator Plus: npdap.dll
  • FreshDownload: npfd.dll
  • Net Transport: NPNXCatcher.dll, NPNXCatcher(Audio).dll og NPNXCatcher(Video).dll

Læs artiklen Fejlsøg problemer med plugins som Flash eller Java for at rette almindelige Firefox-problemer for vejledning i at deaktivere og fjerne plugins.

Indstil sikkerhedsprogrammer

Sikkerhedsprogrammer, inklusive firewalls, antivirusprogrammer, antispyware-programmer m.m. kan blokere hentning af bestemte filer. Kontrollér indstillingerne i dine sikkerhedsprogrammer for at se, om der er en indstilling, som blokerer for hentning af filer.

For at finde ud af, om det er et sikkerhedsprogram, der er skyld i problemet, kan du prøve at slå det fra midlertidigt for at kontrollere, om det gør en forskel. Husk at slå sikkerhedsprogrammet til igen bagefter.

Aktivér filhentninger, der er blokeret af sikkerhedszoneindstillinger

Hentning af en eksekverbar fil (fx en .exe eller .msi fil) kan mislykkes. Så vises Annulleret under filnavnet i oversigten med hentede filer.

Dette sker, fordi Firefox følger din Windows' sikkerhedsindstillinger for hentning af programmer og andre potentielt skadelige filer fra internettet. Brug løsningen} herunder.

Nulstil systemets sikkerhedsindstillinger for internettet

Du kan nulstille dit systems sikkerhedsindstillinger for internettet i Internet Explorer. Læs artiklen Sådan nulstilles indstillingerne i Internet Explorer hos Microsoft Support for instruktioner.

Andre løsninger

Du kan måske diagnostisere dine filhentningsproblemer ved at følge trinnene i artiklen Fejlsøg og diagnosticer Firefox-problemer.

Baseret på information fra Unable to save or download files (mozillaZine KB)