Firefox bruger for mange CPU-ressourcer - Sådan rettes det

Firefox kan til tider bruge mange CPU-ressourcer, når programmet henter, udfører og viser webindhold. Denne artikel viser dig nogle muligheder, du kan gennemgå, hvis du oplever perioder med vedvarende højt CPU-forbrug, mens du bruger Firefox.

• CPU (Central Processing Unit) er computerens "hjerne". Når CPU'en bruges meget, kan det påvirke hele computerens ydelse.
  • Afhængig af dit styresystem kan du gennemgå CPU-forbruget med særlige værktøjer. I Windows, vises CPU-forbruget i fanebladet Ydelse i Windows Jobliste.
Bemærk: Hvis du sender ydelsesdata, vil Mozilla indsamle data, inklusive Firefox' CPU-forbrug. Det hjælper os med at gøre Firefox bedre i fremtidige versioner.

Opdatér til den seneste version

Den seneste Firefox-version inkluderer forbedringer angående CPU-forbrug. Opdatér til den seneste version.

Udvidelser og temaer

Deaktivér udvidelser og temaer, som bruger mange CPU-ressourcer

Udvidelser og temaer kan få Firefox til at bruge mere CPU, end programmet normalt ville bruge.

For at fastslå om en udvidelse eller et tema får Firefox til at bruge for meget CPU, kan du starte Firefox i Fejlsikret tilstand og så sammenligne CPU-forbruget. I Fejlsikret tilstand er udvidelser og temaer slået fra, så hvis du bemærker en væsentlig forbedring, kan du prøve at deaktivere eller fjerne udvidelser.

Skjul påtrængende indhold

Mange websider har indhold, du ikke har brug for, såsom reklamer, men som bruger CPU-ressourcer for at blive vist (læs afsnittet Plugins nedenfor). Nogle udvidelser tillader dig at skjule påtrængende indhold:

• Adblock Plus tillader dig at skjule reklamer på websteder.
  • Flashblock tillader dig at vælge Flash-indhold til og fra på websteder.
  • NoScript tillader dig at aktivere eller deaktivere scripts på websteder.

Plugins

Plugins til at vise specielle typer af indhold kan forbruge større mængder af CPU, specielt gamle versioner.

Opdater dine plugins

For at se, om du har de seneste versioner af alle dine plugins, kan du besøge vores side Kontrollér dine plugins.

Deaktivér plugins, som bruger mange CPU-ressourcer

Du kan kontrollere, om et af dine plugins får Firefox til at bruge for meget CPU, ved at deaktivere nogle af dem:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Vælg Plugins i fanebladet Tilføjelser.
  3. Klik på et plugin i listen for at vælge det, og så klik så på knappen Deaktiver for at deaktivere det.
  4. Gentag med nogle af de andre plugins i din liste.
  1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Vælg Plugins i fanebladet Tilføjelser.
  3. Klik på et plugin i listen for at vælge det, og så klik så på knappen Aktiver aldrig for at deaktivere det.
  4. Gentag med nogle af de andre plugins i din liste.

Når du har deaktiveret nogle af dine plugins, så luk og genstart Firefox, og kontrollér så CPU-forbruget. Hvis ikke du ser en forbedring, kan du genaktivere pluginene og så prøve med nogle andre.

Hvis du ser en forbedring i Firefox' CPU-forbrug efter deaktivering af et bestemt plugin, kan du lade det forblive deaktiveret. Hvis det er et plugin, der bliver brugt meget på internettet, kan du prøve at finde et alternativt plugin, som måske ikke er så ressourcekrævende.

Kontrollér hardwareacceleration i Flash

Plugins, såsom Flash, der kan afspille video i fuldskærm, kan benytte hardwareacceleration, hvilket aflaster CPU'en. Du kan kontrollere, om hardwareacceleration er aktiveret i Flash:

1. Navigér til en side, der viser en Flash-video.
  2. HøjreklikTryk og hold på tasten Ctrl, mens du klikker på videoafspilleren, og klik så på Settings… i menuen. Dialogboksen Adobe Flash Player vil åbne.
  3. Klik på ikonet nederst til venstre i dialogboksen Adobe Flash Player Settings for at åbne siden Display.
  4. Sørg for at Enable hardware acceleration er valgt.
  5. Klik på Close for at lukke dialogboksen Adobe Flash Player Settings.

Kontrollèr hardwareacceleration i Firefox

Firefox' hardwareacceleration kan nedsætte CPU-forbruget.

Kontrollér at hardwareacceleration er slået til, og at din driver til grafikkortet er opdateret.

Baseret på information fra Firefox CPU usage (mozillaZine KB)

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQIeY