Firefox bruger for mange CPU-ressourcer - Sådan rettes det

Firefox kan til tider bruge mange CPU-ressourcer, når programmet henter, udfører og viser webindhold. Denne artikel viser dig nogle muligheder, du kan gennemgå, hvis du oplever perioder med vedvarende højt CPU-forbrug, mens du bruger Firefox.

• CPU (Central Processing Unit) er computerens "hjerne". Når CPU'en bruges meget, kan det påvirke hele computerens ydelse.
  • Afhængig af dit styresystem kan du gennemgå CPU-forbruget med særlige værktøjer. I Windows, vises CPU-forbruget i fanebladet Ydelse i Windows Jobliste.
Bemærk: Hvis du sender ydelsesdata, vil Mozilla indsamle data, inklusive Firefox' CPU-forbrug. Det hjælper os med at gøre Firefox bedre i fremtidige versioner.

Opdatér til den seneste version

Den seneste Firefox-version inkluderer forbedringer angående CPU-forbrug. Opdatér til den seneste version.

Tilføjelser

Deaktivér udvidelser og temaer, som bruger mange CPU-ressourcer

Udvidelser og temaer kan få Firefox til at bruge mere CPU, end programmet normalt ville bruge.

For at fastslå om en udvidelse eller et tema får Firefox til at bruge for meget CPU, kan du starte Firefox i Fejlsikret tilstand og så sammenligne CPU-forbruget. I Fejlsikret tilstand er udvidelser og temaer slået fra, så hvis du bemærker en væsentlig forbedring, kan du prøve at deaktivere eller fjerne udvidelser.

Skjul påtrængende indhold

Mange websider har indhold, du ikke har brug for, såsom reklamer, som bruger CPU-ressourcer for at blive vist. Firefox' indbyggede funktion til blokering af indhold kan spare CPU-ressourcer ved at forhindre, at sporingsindhold fra tredjepart blive indlæst. Læs artiklen Blokering af indhold for detaljer.

Nogle udvidelser tillader dig at blokere påtrængende indhold:

Kontrollér hardwareacceleration i Flash

Hvis Adobes Flash Player-plugin er installeret, kan afspilning af video i fuldskærm benytte hardwareacceleration, hvilket aflaster CPU'en, hvis din computer har et dedikeret grafikkort. Du kan kontrollere, om hardwareacceleration er aktiveret i Flash:

1. Navigér til en side, der viser en Flash-video.
  2. HøjreklikTryk og hold på tasten Ctrl, mens du klikker på videoafspilleren, og klik så på Indstillinger… i menuen. Dialogboksen Adobe Flash Player-indstillinger vil åbne.
  3. Klik på ikonet nederst til venstre i dialogboksen Adobe Flash Player-indstillinger for at åbne siden Skærm.
  4. Sørg for at Aktivér hardwareacceleration er valgt.
  5. Klik på Luk for at lukke dialogboksen Adobe Flash Player-indstillinger.

Kontrollèr hardwareacceleration i Firefox

Firefox' hardwareacceleration kan nedsætte CPU-forbruget.

Fejlbehæftet content-prefs.sqlite-fil

Firefox gemmer dine data i forskellige filer i din profilmappe. Filen, der bruges til at opbevare indstillinger for websider, kan være fejlbehæftet. Hvis du sletter filen, vil oplysninger om zoom-niveau for de forskellige sider blive nulstillet, men det skulle samtidig mindske CPU-forbruget.

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Hjælp, og klik så på Teknisk information…. Åbn menuen Hjælp, og vælg Teknisk information…. Fanebladet Teknisk information åbnes.

• Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.
  2. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

3. Slet filen content-prefs.sqlite. Den bliver automatisk genskabt, næste gang du starter Firefox.

Baseret på information fra Firefox CPU usage (mozillaZine KB)

// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, scootergrisen. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.