Brug faneblade til at organisere mange websteder i et enkelt vindue

Faneblade lader dig åbne og organisere flere websteder i et enkelt vindue. Det holder din skærm fri for rod og gør det let at skifte mellem forskellige websteder. Denne artikel dækker den grundlæggende brug af faneblade.

tabs australis

Hvordan åbner jeg et ny faneblad?

Klik på plus-tegnet + til højre for det sidste faneblad for at åbne et nyt faneblad. Markøren placeres i adresselinjen, så du straks kan starte med at indtaste en søgning eller en webadresse.

open tab fx29

Tastaturgenveje: Du kan åbne et nyt faneblad ved at trykke på Ctrl + TKommando + T.

Når du klikker på et link, vil det normalt åbne i det aktuelle faneblad. Hvis du i stedet vil åbne et link i et nyt faneblad, skal du blot højreklikke Ctrl+klikke på linket og så vælge Åbn link i et nyt faneblad på menuen. Hvis du har en mus med tre knapper eller et rullehjul, kan du desuden klikke på linket med den midterste knap eller rullehjulet.

Hvordan lukker jeg faneblade?

Klik på knappen x på fanebladet for at lukke det. Du kan også bruge tastaturgenvejen Ctrl + WKommando + W for at lukke det aktuelle faneblad. Hvis du har en mus med tre knapper eller et rullehjul, kan du desuden lukke fanebladet ved at klikke på det med den midterste knap eller rullehjulet. close tab fx29

Gendan lukkede faneblade

• Hvis du kom til at lukke et faneblad ved en fejl, kan du åbne det igen. Klik på menuknappen new fx menu , klik på Historik, klik på det ønskede faneblad på listen under Gendan lukkede faneblade.

• Du kan bruge tastaturgenvejen Ctrl + Skift + TKommando + Skift + T til at gendanne det seneste lukkede faneblad. Brug genvejen flere gange for at åbne flere lukkede faneblade.

Hvordan organiserer jeg mine faneblade?

Skift rækkefølge på fanebladene

Træk i et faneblad med musen for at flytte det til en anden placering på fanebladslinjen.

Flyt et faneblad til et andet vindue

• Træk fanebladet ned under fanebladslinjen for at få det åbnet i sit eget vindue.
  • Hvis du vil flytte fanebladet til et andet Firefox-vindue, der allerede er åbent, så træk fanebladet til fanebladslinjen i det andet vindue.

Se alle dine faneblade

Hvis du åbner flere faneblade, end der er plads til på fanebladslinjen vises en rulleknap i hver ende af fanebladslinjen. Klik på en af dem for at rulle fanebladslinjen til højre eller venstre.

Du kan også klikke på knappen List alle faneblade og derefter vælge det ønskede faneblad på en menu. list tabs fx29

Fastgjorte faneblade

Fastgjorte faneblade giver dig mulighed for atid at have dine ofte brugte websider åbne. Fastgjorte faneblade åbnes automatisk, når du starter Firefox. Du kan læse mere om fastgjorte faneblade i artiklen Pinned Tabs - keep favorite websites open and just a click away.

pinned tabs fx29
  • Hvis du vil fastgøre et faneblad, skal du blot højreklikkeCtrl-klikke på det og så vælge Fastgør faneblad på menuen.

Opret en fanebladsgruppe

Bemærk: Fanebladsgrupper findes ikke Firefox 45 og nyere. Læs mere i artiklen Funktionen fanebladsgrupper ophører.

Fanebladsgrupper (også kendt som Panorama) gør det let at organisere mange faneblade. Du kan placere dine faneblade i grupper, skifte mellem grupperne og hurtige søge gennem alle dine åbne faneblade. Læs mere om fanebladsgrupper i artiklen Use Tab Groups to organize a lot of tabs.

Tips til faneblade

Fejlsøg problemer med faneblade

Læs problemer med faneblade, læs artiklerne: