Hvad kan jeg gøre, hvis jeg ikke kan hente eller gemme filer?

Denne artikel beskriver trin du kan følge, hvis du ikke er i stand til at hente eller gemme filer i Firefox.

Bemærk: Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Kontrollér panelet filhentninger for blokerede filer

Firefox indeholder en funktion, der beskytter dig mod at få hentet ondsindede og potentielt skadelige filer. Forsøger du at hente en fil, der formodes at være ondsindet eller skadelig, vil Firefox blokere hentning af filen, og du vil få vist en prik på filhentningsknappen (Pil ned på værktøjslinjen). Klikker du på filhentningsknappen, kan du se, hvad der er blokeret, og du kan læse, hvorfor filen er blevet blokeret. Du har mulighed for at fjerne blokeringen og hente filen, hvis du mener blokeringen er en fejl, eller hvis du ønsker at hente filen, selvom den kan risikere at være ondsindet eller skadelig. Læs artiklerne Find og håndter hentede filer og Sådan virker den indbyggede phishing- og malware-beskyttelse for mere information.

Ryd filhentningshistorikken

Rydning af filhentningshistorikken kan løse nogle problemer med hentning af filer:

1. Klik på filhentnings-knappen download icon 57, og klik så på Vis alle filhentninger. Vinduet Arkiv åbnes.
  2. Klik på knappen Ryd filhentninger i vinduet Arkiv.
  3. Luk vinduet Arkiv.

Vælg en anden filhentningsmappe

Firefox kan måske ikke gemme filer, hvis der er et problem med den mappe, Firefox gemmer filer i:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Find afsnittet Filhentning under Filer og programmer.
  4. Klik på knappen Gennemse… Vælg… ud for Gem filer i.
  5. Vælge en anden mappe, filerne skal gemmes i.
  6. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Nulstil filhentningsmappen til standard

Hvis du har prøvet ovennævnte forslag, kan du gendanne standardindstillingerne for filhentningsmappen:

Advarsel: Ændring af avancerede indstillinger kan påvirke Firefox' stabilitet og sikkerhed. Dette er kun anbefalet til avancerede brugere.

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. Skriv browser.download i feltet Søg.
  3. Hvis nogle af følgende indstillinger er skrevet med fed tekst, så nulstil deres værdier. Klik på knappen Slet Fx71aboutconfig-DeleteButton eller Nulstil Fx71aboutconfig-ResetButton, afhængigt af indstillingen:
    • browser.download.dir
    • browser.download.downloadDir
    • browser.download.folderList
    • browser.download.lastDir
    • browser.download.useDownloadDir
  4. Du kan skifte tilbage til dine foretrukne indstillinger for filhentningsmappen i Firefox' indstillinger under Generelt i afsnittet Filhentninger, hvis du vil.

Vælg en gyldig filhentningsmappe i Safaris indstillinger

Hvis du ser fejlmeddelelsen <filenavn> kunne ikke gemmes fordi en ukendt fejl opstod., kan dit problem måske skyldes et samspil mellem Safari-browseren og dit styresystem.

For at løse problemet, kan du åbne Safaris indstillinger og ændre indstillingen Arkiver overførte arkiver i: til en gyldig mappe (fx dit Skrivebord). Genstart så Firefox.

Slet ødelagt plist-fil

Hvis du ser fejlmeddelelsen <filenavn> kunne ikke gemmes, fordi du ikke kan ændre indholdet af den mappe. Skift mapperettighederne og prøv igen, eller prøv at gemme filen et andet sted., kan dit problemet skyldes en ødelagt plist-fil.

Åbn din hjemmemappe og slet filen:

• ~/Library/Preferences/com.apple.internetconfig.plist for at løse problemet.

Skift filtypeindstillinger

Hvis det er bestemte filtyper, der ikke kan hentes, så kontrollér, om Firefox er sat til at håndtere dem anderledes end andre filtyper. Læs artiklen Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil for vejledning i at vise og ændre, hvordan forskellige filtyper håndteres.

Indstil sikkerhedsprogrammer

Sikkerhedsprogrammer, inklusive firewalls, antivirusprogrammer, antispyware-programmer m.m. kan blokere hentning af bestemte filer. Kontrollér indstillingerne i dine sikkerhedsprogrammer for at se, om der er en indstilling, som blokerer for hentning af filer.

For at finde ud af, om det er et sikkerhedsprogram, der er skyld i problemet, kan du prøve at slå det fra midlertidigt for at kontrollere, om det gør en forskel. Husk at slå sikkerhedsprogrammet til igen bagefter.

Aktivér filhentninger, der er blokeret af sikkerhedszoneindstillinger

Hentning af en eksekverbar fil (fx en .exe eller .msi fil) kan mislykkes. Så vises Annulleret under filnavnet i oversigten med hentede filer.

Dette sker, fordi Firefox følger din Windows' sikkerhedsindstillinger for hentning af programmer og andre potentielt skadelige filer fra internettet. Brug løsningen} herunder.

Nulstil systemets sikkerhedsindstillinger for internettet

Du kan nulstille dit systems sikkerhedsindstillinger for internettet i Internet Explorer. Læs artiklen Sådan nulstilles indstillingerne i Internet Explorer hos Microsoft Support for instruktioner.

Andre løsninger

Du kan måske diagnostisere dine filhentningsproblemer ved at følge trinnene i artiklen Fejlsøg og diagnosticer Firefox-problemer.

Baseret på information fra Unable to save or download files (mozillaZine KB)