Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Hebt u problemen met uw add-on? Vanaf Firefox 57 (vrijgegeven op 14 november 2017) werken alleen nog add-ons die zijn gebouwd met WebExtensions-API’s, de nieuwe technologie voor Firefox-extensies. Niet zeker of dit voor uw add-ons geldt? Zie Add-on-technologie van Firefox wordt gemoderniseerd en deze veelgestelde vragen voor meer informatie.

Met add-ons kunt u toeters en bellen aan Firefox toevoegen. Er zijn add-ons die prijzen vergelijken, het weerbericht bekijken, het uiterlijk van Firefox wijzigen, naar muziek luisteren, of zelfs uw Facebook-profiel bijwerken. Dit artikel beschrijft de verschillende typen beschikbare add-ons, en hoe u deze kunt vinden en installeren.

Welke typen add-ons kan ik installeren?

U kunt deze drie algemene typen add-ons installeren:

Uw geïnstalleerde add-ons weergeven en beheren

Zoekmachines kunnen worden weergegeven en beheerd in het paneel Zoeken in de optiesvoorkeuren van Firefox. Voor andere add-ons:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
  2. Selecteer het paneel voor het type add-on dat u wilt weergeven of beheren, zoals het paneel Extensies, VormgevingThema’s of Plug-ins.

Voor gedetailleerde informatie over het uitschakelen of verwijderen van plug-ins, extensies of add-ons voor vormgevingthema’s, zie Add-ons uitschakelen of verwijderen.

Hoe vind en installeer ik add-ons?

Hier volgt een overzicht dat u op weg kan helpen:

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Add-ons verkrijgen in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Als u meer informatie over een aanbevolen add-on of thema wilt zien, klik er dan op. Daarna kunt u op de groene knop Toevoegen aan Firefox klikken om deze te installeren.
    • U kunt ook naar specifieke add-ons zoeken door het zoekveld bovenaan te gebruiken. Daarna kunt u allerlei aangetroffen add-ons installeren via de knop Installeren.
      Addon1 29 Win Addon2 29 Win Addon1 29 Mac Addon2 29 Mac Addon1 29 Lin Addon2 29 Lin
  4. Firefox zal de opgevraagde add-on downloaden en u mogelijk vragen de installatie ervan te bevestigen.
  5. Klik op Nu herstarten als dit verschijnt. Uw tabbladen worden opgeslagen en na de herstart teruggezet.

Hier volgt een overzicht dat u op weg kan helpen:

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Add-ons verkrijgen in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Om een aanbevolen add-on te installeren, klikt u op de grijze wisselknop, die dan groen zal worden. Om een add-on te verwijderen die u daarvoor hebt geïnstalleerd, klikt u nogmaals op de wisselknop.
    Fx48-GetAddons getaddons 57

Onder in de lijst met aanbevolen add-ons bevindt zich een knop Bekijk meer add-ons! waarop u kunt klikken. De knop brengt u naar addons.mozilla.org, waar u naar specifieke add-ons kunt zoeken.

Voor gevorderde gebruikers: u kunt ook add-ons installeren via een bestand. Als u het installatiebestand op uw computer hebt opgeslagen, (bijvoorbeeld een .xpi- of .jar-bestand), kunt u de add-on installeren via het tandwielpictogram gear icon in de rechterbovenhoek van het paneel Extensie in de Add-onbeheerder. Selecteer Add-on installeren via bestand… vanuit het menu, en zoek en selecteer vervolgens het bestand.

Sommige extensies plaatsen na installatie een knop in de werkbalk. U kunt deze knoppen desgewenst verwijderen of naar het menu verplaatsen - zie hiervoor Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen.

Problemen met add-ons oplossen

Zie de onderstaande artikelen voor informatie over het oplossen van problemen met extensies, plug-ins of add-ons voor vormgevingthema’s.

Problemen met het installeren of de-installeren van add-ons

Problemen die door add-ons worden veroorzaakt

Noot: Mozilla heeft de onderliggende technologie voor Firefox-add-ons gereviseerd. Voor meer informatie, zie Add-on-technologie van Firefox wordt gemoderniseerd.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.