Add-ons uitschakelen of verwijderen

Extensies, thema’s en plug-insExtensies en thema’s zijn allemaal typen add-ons voor Firefox. Dit artikel legt uit hoe u deze add-ons kunt uitschakelen of verwijderen.

Extensies uitschakelen en verwijderen

Extensies uitschakelen

Het uitschakelen van een extensie deze uitschakelen zonder deze te verwijderen.

1. Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Fx57Addons-icon Add-ons en kies Extensies.
  2. Scroll door de lijst met extensies.
  3. Klik op de ellipsis (drie puntjes) voor de extensie die u wilt uitschakelen en selecteer uitschakelen.de blauwe schuifknop om de gewenste extensie uit te schakelen.
    fx71 disable themes fx72 disable extensions

Om de add-on weer in te schakelen, zoekt u deze in de lijst van add-ons en klikt u op de schuifknop voor de bewuste extensie. De schuifknop wordt blauw wanneer de extensie is ingeschakeld.}, klikt u op de ellipsis (drie puntjes) en selecteert u Inschakelen (herstart Firefox als dat nodig is).

Zie Een extensie heeft mijn startpagina gewijzigd om extensies uit te schakelen die uw nieuw-tabbladpagina, nieuw-vensterpagina of startpagina hebben gewijzigd.

Extensies verwijderen

1. Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Fx57Addons-icon Add-ons en kies Extensies.
  2. Scroll door de lijst met extensies.
  3. Klik op de ellipsis (drie puntjes) voor de extensie die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.
    fx72 remove extensions remove addon

Thema’s uitschakelen en verwijderen

Firefox wordt met een standaardthema en optionele Lichte en Donkere thema’s geleverd, maar u kunt nieuwe thema’s aan Firefox toevoegen. Lees voor meer informatie Thema’s gebruiken om het uiterlijk van Firefox te wijzigen.

Thema’s uitschakelen

Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Fx57Addons-icon Add-ons en kies Thema’s. U ziet een Ingeschakeld thema en een lijst met Uitgeschakelde thema’s.

Als het Ingeschakelde thema niet het standaardthema is, kunt u dit uitschakelen door te klikken op de ellipsis (drie puntjes) en daarna op Uitschakelen.

fx72 disable themes fx71 disable themes

Hierdoor wordt het standaardthema ingeschakeld.

Noot: als het Ingeschakelde thema het standaardthema is, wordt dit uitgeschakeld als u een ander thema selecteert.

Thema’s verwijderen

U kunt de standaard, lichte of donkere thema’s die met Firefox worden geleverd niet verwijderen, maar thema’s die u aan Firefox hebt toegevoegd wel. Om een toegevoegd thema te verwijderen:

1. Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Fx57Addons-icon Add-ons en kies Thema’s.
  2. Klik op de ellipsis (drie puntjes) naast het thema dat u wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.
    fx72 remove themes remove theme
Noot: als u het Ingeschakelde thema verwijdert, wordt het standaardthema ingeschakeld.

Plug-ins uitschakelen en verwijderen

Vanaf Firefox-versie 52 is de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Adobe Flash stopgezet. Zie dit artikel voor details.
Einde van ondersteuning voor Flash: net als andere browser en Adobe, beëindigt Firefox aan het einde van 2020 de ondersteuning voor Flashheeft Firefox aan het einde van 2020 de ondersteuning voor Flash beëindigt. Lees Firefox beëindigt de ondersteuning voor Adobe Flash voor meer informatie.

Plug-ins uitschakelen

Het uitschakelen van een plug-in zal deze inactief maken zonder de plug-in te verwijderen:

1. Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Fx57Addons-icon Add-ons en kies Plug-ins.
  2. Scroll door de lijst met plug-ins.
  3. Klik op de ellipsis (drie puntjes) en selecteer Nooit activeren in het bijbehorende vervolgkeuzemenu voor de desbetreffende extensie.

Om de plug-in weer in te schakelen, zoekt u deze in de lijst van plug-ins, klikt u op de ellipsis (drie puntjes) en selecteert u Altijd activeren of Vragen om te activeren in het bijbehorende vervolgkeuzemenu.

Noot: de Flash-plug-in kan vanaf Firefox versie 69 niet meer op Altijd activeren worden ingesteld. Lees voor meer informatie Waarom moet ik klikken om plug-ins te activeren?.

Plug-ins verwijderen

De meeste plug-ins worden geleverd met hun eigen hulpprogramma’s om ze van uw computer te verwijderen. Ga voor hulp over het de-installeren van enkele populaire plug-ins naar deze lijst van artikelen en selecteer het artikel voor de plug-in die u wilt de-installeren.

Probleemoplossing