Thema’s gebruiken om het uiterlijk van Firefox te wijzigen

Een thema is een type add-on voor Firefox dat de visuele vormgeving van Firefox wijzigt. Dit artikel beschrijft hoe u thema’s in Firefox kunt vinden, installeren en beheren.

Wat zijn thema’s?

Een thema wijzigt de vormgeving van Firefox, zoals het kleurenschema en de achtergrondafbeelding van de werkbalken. Sommige typen thema’s kunnen ook de vormgeving van knoppen wijzigen en Firefox er als een heel ander programma laten uitzien.

fx57 theme - Mac1
fx57_theme_Mac2

Er zijn twee typen thema’s voor Firefox beschikbaar:

• Achtergrondthema’s - lichtgewicht thema’s die het kleurenschema en de achtergrondafbeelding van de Firefox-werkbalken kunnen wijzigen.
background theme
theme2
  • Volledige thema’s - beter aanpasbaar dan achtergrondthema’s, maar groter om te downloaden.
complete theme
Noot: volledige thema’s worden vanaf Firefox-versie 57 niet meer ondersteund. Voor meer informatie, zie Add-on-technologie van Firefox wordt gemoderniseerd. alle thema’s voor Firefox-versie 57 en hoger zijn lichtgewicht (achtergrond)thema’s. Volledige thema’s worden niet meer ondersteund. Zie Ingebouwde thema’s in Firefox - alternatief voor volledige thema’s.

Thema’s installeren

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Add-ons verkrijgen in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Scroll door de pagina totdat u de sectie Aanbevolen thema’s ziet en klik op Alles bekijken om door de thema’s te bladeren. U kunt ook de zoekbalk gebruiken om naar een bepaald thema te zoeken.
    themes fx29
    • Om te zien hoe een achtergrondthema eruitziet voordat u het installeert, kunt u eenvoudig de muisaanwijzer erboven houden.
    • Klik op een thema om er meer informatie over te zien.
  4. Als u een thema ziet dat u bevalt, klik dan op de knop Toevoegen aan Firefox om het te installeren.
  5. Firefox zal het opgevraagde thema downloaden en u mogelijk vragen te bevestigen of u het wilt installeren.
  6. Klik op Nu herstarten als dit verschijnt. Uw tabbladen zullen worden opgeslagen en na het herstarten worden hersteld.

U kunt ook naar meer thema’s zoeken op addons.mozilla.org.

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Add-ons verkrijgen in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Scroll door de voorgestelde thema’s of bezoek addons.mozilla.org om door meer thema’s te bladeren.
    themes fx57
    • Om te zien hoe een achtergrondthema eruit zal zien voordat u het installeert, houdt u eenvoudig de muis boven het thema.
    • Klik op een thema om er meer informatie over te zien.
  4. Als u een thema ziet dat bevalt, klik dan op de schakelaar in de rechteronderhoek van het paneel van het thema om het te installeren.
    • Als u een thema van addons.mozilla.org ziet dat u bevalt, klik dan op het thema en selecteer de knop + Thema installeren op de resulterende pagina.
    themes fx57 2
  5. Firefox zal het opgevraagde thema downloaden en u mogelijk laten weten dat het is geïnstalleerd.

Thema’s beheren

Thema’s omschakelen

Als er meerdere thema’s zijn geïnstalleerd:

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Vormgeving in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Selecteer een thema in de lijst.
  4. Klik op de knop Inschakelen.
  5. Klik op de koppeling Nu herstarten als deze verschijnt. Uw tabbladen zullen worden opgeslagen en na het herstarten worden hersteld.

Thema’s verwijderen

Als u een thema wilt verwijderen, zie dan Add-ons uitschakelen of verwijderen.

Thema’s omschakelen

Als er meerdere thema’s zijn geïnstalleerd:

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Thema’s in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Selecteer een thema in de lijst.
  4. Klik op de knop Inschakelen.

Thema’s verwijderen

Als er meerdere thema’s zijn geïnstalleerd:

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Thema’s in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Selecteer een thema in de lijst.
  4. Klik op de knop Verwijderen.

Probleemoplossing