Thema’s gebruiken om het uiterlijk van Firefox te wijzigen

Een thema is een type add-on voor Firefox dat de visuele vormgeving van Firefox wijzigt. Dit artikel beschrijft hoe u thema’s in Firefox kunt vinden, installeren en beheren.

Wat zijn thema’s?

Een thema wijzigt de vormgeving van Firefox, zoals het kleurenschema en de achtergrondafbeelding van de werkbalken. Firefox wordt geleverd met een standaardthema en optionele Lichte en Donkere tjhema’s, maar u kunt altijd nieuwe thema’s installeren.

fx57 theme - Mac1
fx57_theme_Mac2
Noot: alle thema’s zijn lichtgewicht (achtergrond-) thema ’s. Volledige thema’s worden niet meer ondersteund. Zie Ingebouwde thema’s in Firefox - alternatief voor volledige thema’s.

Thema’s installeren

1. Klik op de menuknop Fx57menu, klik op Add-ons en thema’sFx57Addons-icon Add-ons en thema’sFx57Addons-icon Add-ons en kies Add-ons verkrijgenAanbevelingen of Thema’s.
  2. Scroll door de voorgestelde thema’s of bezoek addons.mozilla.org om door meer thema’s te bladeren.
  3. Klik op de auteur van het thema om er meer informatie over te zien.
  4. Klik op de knop + Thema installeren.
    theme card add-ons manager
    • Klik om een thema vanaf addons.mozilla.org te installeren op het thema en selecteer de knop + Thema installeren op de pagina die wordt geopend.
    themes fx57 2
    Firefox zal het opgevraagde thema downloaden en u mogelijk laten weten dat het is geïnstalleerd.

Thema’s beheren

Thema’s omschakelen

1. Klik op de menuknop Fx57menu, klik op Add-ons en thema’sFx57Addons-icon Add-ons en thema’sFx57Addons-icon Add-ons en kies Thema’s.
  2. Scroll door de lijst met thema’s.
  3. Klik op de ellipsis (drie puntjes) bij het gewenste thema en selecteer Inschakelen.
    fx72 enable themesenable add-on

Thema’s verwijderen

U kunt de thema’s Standaard, Licht of Donker die met Firefox worden geleverd niet verwijderen, maar toegevoegde thema’s wel. Om een aan Firefox toegevoegd thema te verwijderen:

1. Klik op de menuknop Fx57menu, klik op Add-ons en thema’sFx57Addons-icon Add-ons en thema’sFx57Addons-icon Add-ons en kies Thema’s.
  2. Klik op de ellipsis (drie puntjes) naast het thema dat u wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.
    fx72 remove themesremove theme
Noot: als u het Ingeschakelde thema verwijdert, wordt het standaardthema ingeschakeld.

Als u een thema niet kunt verwijderen, lees dan Kan een add-on (extensie of thema) niet verwijderen.

Probleemoplossing