Showing questions tagged: Show all questions

Entire page turns black before the content appears

Hi, I have noticed this behavior for a while now and it is becoming bothersome now. It seems to happen ONLY upon initial visit to a site, any site. Once the site loads co… (read more)

Hi, I have noticed this behavior for a while now and it is becoming bothersome now. It seems to happen ONLY upon initial visit to a site, any site. Once the site loads completely, any links from there loads without the black screen.

Of course, I have searched and tried the known remedies: 1) graphics driver. Chrome, Konqueror and other browsers do not exhibit this behavior. 2) FF add-on's disabled. No permanent difference. 3) Hardware acceleration disabled. No permanent difference.

I'm running 103.0.2 (64-bit) on: Operating System: Kubuntu 22.04 KDE Plasma Version: 5.24.4 KDE Frameworks Version: 5.92.0 Qt Version: 5.15.3 Kernel Version: 5.17.5-051705-generic (64-bit) Graphics Platform: X11 Processors: 8 × Intel® Core™ i7-6700 CPU @ 3.40GHz Memory: 23.4 GiB of RAM Graphics Processor: llvmpipe

This is not a deal breaker but should be addressed to make FF more perfect! Best... Hong Son

Asked by groundie 3 days ago

Last reply by groundie 18 hours ago

Firefox 103.0.1; extremely slow startup, VAAPI error

//Firefox 103.0.1; Linux 5.10; Debian 11.4.0; xserver-xorg 1:7.7; Nvidia 515.57 driver// After clicking on ->Web Browsing -> Firefox there is NO visible response f… (read more)

//Firefox 103.0.1; Linux 5.10; Debian 11.4.0; xserver-xorg 1:7.7; Nvidia 515.57 driver// After clicking on ->Web Browsing -> Firefox there is NO visible response for 26 seconds... then a normal application window opens and Firefox appears to be operating normally. Opening via command line gives the following "error/information" message(s): glxtest: VA-API test failed, failed to initialize VAAPI connection. For the TWENTY-SIX seconds(!) Firefox is apparently trying to connect to a service that is not available. Is there something in "Settings" or in "about:config" that I can do to skip the "glxtest" and/or other glx VAAPI related configuration options? Or, alternatively, am I missing something in the X-window configuration or another library package that is necessary to support the VA-API feature? The Nvidia driver indicates it is providing "GLX server" version 1.4 . [Troubleshooting information / Share Data attached]

Asked by ugene85643 1 week ago

Last reply by ugene85643 5 days ago

No TTS voices on Firefox v102.0 after upgrading to Ubuntu 22.04 LTS

Hi all, My Firefox version is 102.0.1. I upgraded my desktop from Ubuntu 20.04 LTS to 22.04 LTS. I removed Firefox from snapd and installed as a deb package. I noticed th… (read more)

Hi all,

My Firefox version is 102.0.1.

I upgraded my desktop from Ubuntu 20.04 LTS to 22.04 LTS.

I removed Firefox from snapd and installed as a deb package.

I noticed these events happening on my system:

1. No voices on getVoices():

  https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/SpeechSynthesis/getVoices

2. On my system,

$ spd-say -O OUTPUT MODULES espeak-ng-mbrola espeak-ng

$ spd-say -L NAME LANGUAGE VARIANT

spd-say -L outputs an empty table, even though spd-say "Hello world" works.

The second module espeak-ng has voices installed. Running spd-say -o espeak-ng -L produces a long table.

Iam not sure if this is a Firefox issue or an Ubuntu issue.

Best Regards, Configentia

Asked by Configentia 16 hours ago

When trying to print from a website, i always get the 'Load Legal' message on my old LJ HP4+ printer.

Hello, I'm using Kubuntu 21.10 (language German) The printer is a very old HP Laserjet 4 Plus with a network card 10Mbit Network card. the IP adress is 19x.xxx.xxx.5. Wh… (read more)

Hello, I'm using Kubuntu 21.10 (language German) The printer is a very old HP Laserjet 4 Plus with a network card 10Mbit Network card. the IP adress is 19x.xxx.xxx.5. When printing from any other app/program is working fine Firefox on Win10 is no problem and with all other programs running with WIN10 or Linux, like Libreoffice, Kate, Okular etc., there is no problem, just with Firefox. The paper is set to A4. Not to US-Legal or Letter Maybe i screwed something in the settings, but i don't think so.

Asked by h.jankowitsch 16 hours ago

Firefox will not connect to http://localhost/

Hello, I need to connect to http://localhost/ but Firefox will not allow me to do so. It tells me: "The connection to the server was reset while the page was loading". Th… (read more)

Hello,

I need to connect to http://localhost/ but Firefox will not allow me to do so.

It tells me: "The connection to the server was reset while the page was loading".

This behaviour persists after:

- Clearing the cache. - Reinstalling the browser. - Disabling the Firewall.

I am using Firefox 103.0.2 on Linux Mint 21.

Many thanks.

Asked by robert.d.hale 14 hours ago

In column layout "Save to PDF" fills columns differently from display.

I am trying to print html as a book using Paged.js and discovered that fonts are rendered slightly narrower when processing "Save to PDF", which means more characters fit… (read more)

I am trying to print html as a book using Paged.js and discovered that fonts are rendered slightly narrower when processing "Save to PDF", which means more characters fit on one line leaving too few characters for the last line on the page to justify, making it too stretched out.

Looking for the root of the problem I made a simple page with multi-column layout and "Save to PDF" breaks up the text differently there, too.

CSS for it is:

 width: 500px;
 column-count: 4;
 column-width: 100px;
 font-family: Arial, sans-serif;
 text-align: justify;
 text-justify: inter-character;

In the picture is a screenshot of the display at the top and screenshot of the pdf below. They came at different resolutions so I aligned them as best as I could. In this case browser puts "ex ea commodo" in the second column on one line but in pdf "commodo" goes onto the next one.

Asked by StanG 2 days ago

How can I get Firefox to navigate to a URL instead of searching for it?

If I manually type a URL into the navigation bar, by default Firefox will issue a search request to Google for the URL. The workaround is to open another tab and manually… (read more)

If I manually type a URL into the navigation bar, by default Firefox will issue a search request to Google for the URL.

The workaround is to open another tab and manually write the URL again, this time manually adding 'http://'.

Ideally I want my browser to actually go to the URL that I supply to it.

Asked by sunil6 1 day ago

[78 ESR @ Debian 10] BrokenPipeError right after launch

Linux Debian 10 (kernel 4.4.95+) | XFCE 4.12 | Firefox 78.15.0esr The browser doesn't launch right after installation. When trying to execute from terminal, this happens:… (read more)

Linux Debian 10 (kernel 4.4.95+) | XFCE 4.12 | Firefox 78.15.0esr

The browser doesn't launch right after installation. When trying to execute from terminal, this happens:


█████████████ : /$ firefox (firefox-esr:17158): Gtk-WARNING **: █████████ : Locale not supported by C library. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Using the fallback 'C' locale. [17158, Main Thread] WARNING: failed to open shm: Permission denied: file /build/firefox-esr-A7huZA/firefox-esr-78.15.0esr/ipc/chromium/src/base/shared_memory_posix.cc, line 246 Segmentation fault █████████████ : /$ Exception ignored in: <_io.TextIOWrapper name='<stdout>' mode='w' encoding='utf-8'> BrokenPipeError: [Errno 32] Broken pipe


(and then it hangs). Can someone help please? I've no idea why it doesn't work :(

Asked by ~ BakaFox ~ 6 days ago

I upgraded Firefox to 103.0.2 and it has lost all of my bookmarks, passwords, and, I guess everything.

Tonight I performed a computer upgrade (on Ubuntu Studio) that included the latest Firefox version, and it has lost all of my bookmarks and my passwords and I guess lot o… (read more)

Tonight I performed a computer upgrade (on Ubuntu Studio) that included the latest Firefox version, and it has lost all of my bookmarks and my passwords and I guess lot of other stuff, too.

I can't find any way of restoring them. It will not even recognize the presence of the presence of the other browsers on my system, to import browsers from them.

I need help.

I can't even check my bank account, now.

I'm upset, and I think I have a right to be.

Asked by billsey777 1 day ago