Showing questions tagged: Show all questions

rendering problems, wont update tab windows. Linux

Firefox 10x.x will stop rendering pages without giving an error. MX Linux. Nothing showing up in dmesg Not detecting any pattern to when this major issue happens; simply … (read more)

Firefox 10x.x will stop rendering pages without giving an error. MX Linux. Nothing showing up in dmesg Not detecting any pattern to when this major issue happens; simply opening a page from a search engine result in a tab might cause it. could run 20 tabs of Youtube often without issue. Issue will only allow one level on Menu to show (can't reach Browser Tools to troubleshoot), selecting a tab window usless wont not move. If issue happens in a video window the video will play but not update display. If I resize Firefox, its window will update frame by frame


[code] System: Kernel: 4.19.0-22-amd64 x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 8.3.0

          parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.19.0-22-amd64 
          root=UUID=<filter> ro libata.force=noncq 
          libata.force=3.0G libata.force=noncq libata.force=3.0G 
          Desktop: Xfce 4.14.2 tk: Gtk 3.24.5 info: xfce4-panel wm: xfwm 4.14.0 vt: 7 
          dm: LightDM 1.26.0 Distro: MX-19.4_x64 patito feo May 31  2020 
          base: Debian GNU/Linux 10 (buster) 

Machine: Type: Desktop Mobo: ASUSTeK model: M4A785-M v: Rev X.0x serial: <filter>

          BIOS: American Megatrends v: 1101 date: 11/20/2012 

CPU: Info: Dual Core model: AMD Athlon II X2 B26 bits: 64 type: MCP arch: K10

          family: 10 (16) model-id: 6 stepping: 3 microcode: 10000C8 cache: L2: 2 MiB 
          flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4a svm bogomips: 12857 
          Speed: 1900 MHz min/max: 800/3200 MHz Core speeds (MHz): 1: 1900 2: 1900 
          Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: Not affected 
          Type: l1tf status: Not affected 
          Type: mds status: Not affected 
          Type: meltdown status: Not affected 
          Type: mmio_stale_data status: Not affected 
          Type: spec_store_bypass status: Not affected 
          Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
          Type: spectre_v2 
          mitigation: Retpolines, STIBP: disabled, RSB filling, PBRSB-eIBRS: Not affected 
          Type: srbds status: Not affected 
          Type: tsx_async_abort status: Not affected 

Graphics: Device-1: NVIDIA GT218 [GeForce 8400 GS Rev. 3] vendor: eVga.com. driver: nvidia

          v: 340.108 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:10c3 class-ID: 0300 
          Device-2: Logitech B525 HD Webcam type: USB driver: snd-usb-audio,uvcvideo 
          bus-ID: 1-6:4 chip-ID: 046d:0836 class-ID: 0e02 serial: <filter> 
          Display: x11 server: X.Org 1.20.4 compositor: xfwm4 v: 4.14.0 driver: loaded: nvidia 
          display-ID: :0.0 screens: 1 
          Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x286mm (20.0x11.3") 
          s-diag: 583mm (23") 
          Monitor-1: VGA-0 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 102 size: 476x268mm (18.7x10.6") 
          diag: 546mm (21.5") 
          OpenGL: renderer: GeForce 8400GS/PCIe/SSE2 v: 3.3.0 NVIDIA 340.108 direct render: Yes 

Audio: Device-1: AMD SBx00 Azalia vendor: ASUSTeK M4A785TD driver: snd_hda_intel v: kernel

          bus-ID: 00:14.2 chip-ID: 1002:4383 class-ID: 0403 
          Device-2: NVIDIA High Definition Audio vendor: eVga.com. driver: snd_hda_intel 
          v: kernel bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:0be3 class-ID: 0403 
          Device-3: Logitech B525 HD Webcam type: USB driver: snd-usb-audio,uvcvideo 
          bus-ID: 1-6:4 chip-ID: 046d:0836 class-ID: 0e02 serial: <filter> 
          Sound Server-1: ALSA v: k4.19.0-22-amd64 running: yes 
          Sound Server-2: JACK v: 1.9.12 running: no 
          Sound Server-3: PulseAudio v: 12.2 running: yes 

Network: Device-1: Ralink RT5392 PCIe Wireless Network Adapter driver: rt2800pci v: 2.3.0

          modules: wl port: dc00 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 1814:5392 class-ID: 0280 
          IF: wlan0 state: up mac: <filter> 
          Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet 
          vendor: ASUSTeK M4A785TD driver: r8169 v: kernel port: e800 bus-ID: 03:00.0 
          chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200 
          IF: eth0 state: down mac: <filter> 
          IF-ID-1: tun0 state: unknown speed: 10 Mbps duplex: full mac: N/A 

Drives: Local Storage: total: 126.71 GiB used: 94.69 GiB (74.7%)

          SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required. 
          ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Crucial model: CT120BX500SSD1 size: 111.79 GiB 
          block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: <unknown> type: SSD 
          serial: <filter> rev: R013 scheme: MBR 
          ID-2: /dev/sdb maj-min: 8:16 type: USB vendor: Lexar model: USB Flash Drive 
          size: 14.92 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B type: SSD serial: <filter> 
          rev: 8.07 scheme: MBR 
          SMART Message: Unknown USB bridge. Flash drive/Unsupported enclosure? 

Partition: ID-1: / raw-size: 18.55 GiB size: 18.09 GiB (97.52%) used: 13.12 GiB (72.5%) fs: ext4

          dev: /dev/sda4 maj-min: 8:4 
          ID-2: /home raw-size: 87.38 GiB size: 85.45 GiB (97.80%) used: 81.57 GiB (95.5%) 
          fs: ext4 dev: /dev/sda3 maj-min: 8:3 

Swap: Kernel: swappiness: 15 (default 60) cache-pressure: 100 (default)

          ID-1: swap-1 type: partition size: 2.93 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2 
          dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2 

Sensors: System Temperatures: cpu: 34.0 C mobo: 45.0 C gpu: nvidia temp: 47 C

          Fan Speeds (RPM): cpu: 3229 case-1: 2311 gpu: nvidia fan: 40% 
          Power: 12v: 12.58 5v: N/A 3.3v: 3.31 vbat: N/A 

Repos: Packages: note: see --pkg apt: 2981 lib: 1586 flatpak: 0

          No active apt repos in: /etc/apt/sources.list 
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/airvpn-stable.list 
          1: deb http://eddie.website/repository/apt/ stable main
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/debian-stable-updates.list 
          1: deb http://deb.debian.org/debian/ buster-updates main contrib non-free
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/debian.list 
          1: deb http://deb.debian.org/debian/ buster main contrib non-free
          2: deb http://deb.debian.org/debian-security/ buster/updates non-free contrib main
          3: deb http://deb.debian.org/debian/ buster-backports non-free contrib main
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/megasync.list 
          1: deb [signed-by=/usr/share/keyrings/meganz-archive-keyring.gpg] https://mega.nz/linux/repo/Debian_10.0/ ./
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/mx.list 
          1: deb http://mirror.its.dal.ca/mxlinux/mx/repo/ buster main non-free
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/skype-stable.list 
          1: deb [arch=amd64] https://repo.skype.com/deb stable main
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/slack.list 
          1: deb https://packagecloud.io/slacktechnologies/slack/debian/ jessie main
          No active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/spotify.list 
          No active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/various.list 

Info: Processes: 238 Uptime: 3h 12m wakeups: 1 Memory: 7.79 GiB used: 2.33 GiB (29.9%)

          Init: SysVinit v: 2.93 runlevel: 5 default: 5 tool: systemctl Compilers: gcc: 8.3.0 
          alt: 8 Shell: quick-system-in default: Bash v: 5.0.3 running-in: quick-system-in 
          inxi: 3.3.06 

/code

Asked by Galen Thurber 1 day ago

Last reply by jonzn4SUSE 43 minutes ago

Can't Download Any File from Mozilla Firefox (Ubuntu 22.04.1)

Hi! I have encountered this really annoying problem on my Firefox app. I give details below. I installed Mozilla Firefox on my freshly installed Ubuntu 22.04.1 LTS. I tri… (read more)

Hi!

I have encountered this really annoying problem on my Firefox app. I give details below. I installed Mozilla Firefox on my freshly installed Ubuntu 22.04.1 LTS. I tried installing it from Snap Store. However, when I tried saving an image from the web (or, truthfully, any other file chosen by the "Save As..." selection), nothing happened, again and again. I tried many things, including following relevant guides from the internet, but nothing changed. The Firefox version is the 107.0.1 (64-bit), a Mozilla Firefox Snap for Ubuntu canonical-002- 1.0. I, also, have to report some other things, as well. When tried installing the browser from the internet (I downloaded a compressed file, containing the executable), the same function seemed to work. I, now, use the executable to access Firefox. However, firstly, because other difficulties (not problems, but difficulties) arise and, secondly, because I'd really like ti use, mostly, snaps, I report this bug here requesting for help, as well.

Any helpful answer will be appreciated!

Thank you!

Asked by Elias Myserlis 1 hour ago

Last reply by jonzn4SUSE 58 minutes ago

Certain text displays as random characters on some pages

As of this morning, for some reason, certain websites present, random garbled text where normal text should be. This occurs on some sites and not on others. My second com… (read more)

As of this morning, for some reason, certain websites present, random garbled text where normal text should be. This occurs on some sites and not on others. My second computer, running an earlier Mac OS, is working just fine, and other browsers don't have this problem.

Hoping someone can help. A screenshot from Wikipedia is attached.

Asked by Etnier 5 days ago

Last reply by cor-el 4 days ago

Garbled text, elementor crash

I have started in troubleshoot safe mode.. and disabled all extensions.. yet the problem persists the garbled text doesn't go away and today elementor also began crashing… (read more)

I have started in troubleshoot safe mode.. and disabled all extensions.. yet the problem persists the garbled text doesn't go away and today elementor also began crashing.. Hundreds of complaints like this, yet no one has found a solution.. except start in trouble shoot mode.. but then what?? continue working in trouble shoot mode? cannot add any extensions.. If firefox doesn't solve this problem.. I am moving to safari.

Asked by anusha.yadav 2 weeks ago

Last reply by cor-el 2 weeks ago

Yahoo mail in Firefox browser just displays symbols instead of text after installing Mac OS 13.0.1 Ventura on iMac

I've attached an image. Installed Mac OS 13.0.01 Ventura on my iMac and now Yahoo Mail displays as shown in the attachment. All symbols, no readable text. I've been using… (read more)

I've attached an image. Installed Mac OS 13.0.01 Ventura on my iMac and now Yahoo Mail displays as shown in the attachment. All symbols, no readable text. I've been using Firefox for many years but I'm so frustrated I launched Safari this PM and Yahoo Mail opened fine. Hate to make the switch, but...

Any thoughts?

Thanks, [removed email from public]

Asked by larrybarsky 1 week ago

Last reply by cor-el 1 week ago

How to inhibit animations/twinkles/flickers/waves that are replacing loading elements ?

SUMMARY : I would like to disable all animations/twinkles/flickers/waves that indicate some elements inside a Web page are missing and are being loaded. I think all these… (read more)

SUMMARY : I would like to disable all animations/twinkles/flickers/waves that indicate some elements inside a Web page are missing and are being loaded. I think all these "animations" make my computer lag.

Hello,

I would say that since Firefox 89, my browser has begun lagging like hell when it loaded some rich Web pages. And I have the impression it is worse with Firefox 107. When I'm saying Firefox lags, I mean it uses heavily my CPU (over 50%), and Firefox is almost unresponsive (for complex Web pages. For Wikipedia or Amazon, I don't have any trouble for example). I have to wait for Firefox to finish to load the full Web page and to display all elements before the usage of my CPU gets back to 1%. And it can take several minutes for some sites/pages.

The problem doesn't come from my connection. And the trouble doesn't come from sites I'm visiting because once all elements are loaded Firefox is responsive.

More precisely, for some sites, when I start loading the page, Firefox replaces missing (i.e not yet displayed/loaded) elements of the page with a rectangle of the same size of the element and each one of these rectangles are slightly flickering to inform me that AT THIS PLACE there is an element of the same size that is going to be displayed. When I'm saying "flickering" I could say it looks like a rectangle with a gradient of gray that is "waving" slowly. Sometimes it's a very light gray, sometimes a dark gray. It depends of the sites.

And all these kind of "animations" are killing my computer. And I would like to totally disable these animations/twinkles/flickers/waves. For example, would it be possible to replace the color gradient animation with a static pink color ?

I have a 10 years old laptop with iGPU (an Intel i5-2410M exactly) without discrete GPU. That doesn't help. I know. For me the trouble comes from there. But currently I can't afford buying a new laptop. I think all my drivers are up to date as my Ubuntu 20.04 is up to date.

WHAT I'VE TRIED WITHOUT SUCCESS 1. I removed ‘.mozilla’ folder in my profile (i.e the folder that contains all addons and customizations) 2. Firefox in Safe Mode 3. I disabled hardware acceleration 4. I've tried Firefox uses too much memory or CPU resources

I really would appreciate your help because now, surfing on some sites becomes a big pain and I'm becoming mad (LOL).

Thank you in advance :)

Asked by V-Robin 1 day ago

Last reply by Terry 20 hours ago

cannot access e-mail

bold textI have locked myself out and cannot receive e-mails. Forgotmy password. Do not want to lose any bookmarks, etc. Made a mess already. Afraid to go further in tryi… (read more)

bold textI have locked myself out and cannot receive e-mails. Forgotmy password. Do not want to lose any bookmarks, etc. Made a mess already. Afraid to go further in trying to solve this myself. I think i did something while exploring Settings for the first time.

Asked by marieremington 1 day ago

Last reply by Dropa 1 day ago

Need to make Firefox stop automatically downloading PDF files. None of the suggested fixes work.

I need to know how to stop firefox from automatically downloading every PDF file I look at. I’ve tried all of the suggested fixes on Mozilla and various other sites to n… (read more)

I need to know how to stop firefox from automatically downloading every PDF file I look at. I’ve tried all of the suggested fixes on Mozilla and various other sites to no avail. None of them work. I’ve tried the following:

Going into settings, downloads, and checking “Always ask you where to save files.” Didn’t work.

Going into settings, applications, and under PDF, choosing “always ask.” Didn’t work.

Going into settings, applications, and under PDF, choosing “open in firefox.” Didn’t work.

Going into about:config and changing browser.download.alwaysOpenPanel from true to false. Didn’t work

None of these fixes stopped firefox from automatically downloading pdf files. I can’t just click on a pdf file to look at it without firefox downloading it.

I’m at wit’s end. My recylcle bin is full of unwanted pdf files.

Please give me a solution that actually works. My version is 105.0.3.

Asked by tamszion 1 month ago

Last reply by James 1 day ago

Firefox UI Freezes in 107

The entire Firefox UI freezes frequently after updating to 107. The freezes occur while navigating to a page or shortly after (e.g. clicking a link or entering a search t… (read more)

The entire Firefox UI freezes frequently after updating to 107. The freezes occur while navigating to a page or shortly after (e.g. clicking a link or entering a search term into the search bar). The freezes last for about 2 to 10 seconds. During the freeze the entire UI is unresponsive and does not respond to any mouse or keyboard input. However, animations like the page loading spinner where the favicon is on the tab continue to move.

Asked by matthew.ickstadt 2 days ago

Last reply by Terry 1 day ago

Scrolling after version 107 is choppy

After updating firefox from version 106 to 107 scrolling and site animations is choppy. 107.0.1 didn't fix the problem. Device info: OS: Win7 CPU: i5-460M D. GPU: ati mob… (read more)

After updating firefox from version 106 to 107 scrolling and site animations is choppy. 107.0.1 didn't fix the problem.

Device info: OS: Win7 CPU: i5-460M D. GPU: ati mobility radeon HD5650

Asked by catmirror 3 days ago

Last reply by Terry 1 day ago

Firefox Issues

Continuous message on Firefox -- Keeps popping up asking that I enter Primary Password. I have no "Primary Password" and the constant pop-up is irritating and time consu… (read more)

Continuous message on Firefox -- Keeps popping up asking that I enter Primary Password. I have no "Primary Password" and the constant pop-up is irritating and time consuming. I have switched to Chrome, but would like to come back to Firefox if you can solve this problem

Asked by William Schlecte 2 days ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 2 days ago

Middle click not working at all after updating

Hi, After an update, Firefox does not recognize middle click at all. It worked in the past, but no longer. For example, middle clicking on... - a hyperlink should open a … (read more)

Hi,

After an update, Firefox does not recognize middle click at all. It worked in the past, but no longer. For example, middle clicking on... - a hyperlink should open a tab in the background - a bookmark bar item or bookmark menu should open that bookmark in background - empty space on the webpage should initiate autoscroll - a tab handle on the Firefox title bar area should close that tab None of these work as of now.

I'm on Windows 10, and I am using a Logitech MX Master 3 via USB Unifying receiver. I checked Logi Options+ app and confirmed the middle button is correctly set to middle button (default) and there's no per-app settings for Firefox.

Asked by Gomdolius 2 days ago

Last reply by Dropa 2 days ago

Two apparent error troubles in and with my Firefox account

Hello! Apparently my Firefox account, [email1]@gmail.com, has me as using Windows 10 although I upgraded to Windows 11 last spring and there is no obvious way for me to u… (read more)

Hello!

Apparently my Firefox account, [email1]@gmail.com, has me as using Windows 10 although I upgraded to Windows 11 last spring and there is no obvious way for me to update that information.

I have a secondary email listed in my Firefox account, [email2]@gmail.com, but that secondary email is in need of verification and I am having trouble in getting that done. On my [email1]@gmail.com Gmail account I can send a test message to my [email2]@gmail.com Gmail account and can receive it there, but for some unknown reason my attempts to have that same secondary email verified have failed by its not appearing on my Gmail account where I have it listed as a secondary email. I also have spent time in trying find ways to correct this and to contact Google about this, but have not found any such corrective ways and have had no response from Google.

I thank you. – Doug

Asked by tuulen 3 days ago

Last reply by Dropa 3 days ago

All firefox based browsers stop video playback if window/tab loses focus

Hello, for some reason firefox and all firefox related browsers have developed a problem on my system. All videos and streams stop playing if the window/tab loses focus.… (read more)

Hello, for some reason firefox and all firefox related browsers have developed a problem on my system. All videos and streams stop playing if the window/tab loses focus. This is not the first time this has happened but earlier this year using the about:config flag I will mention below the problem seemed to be fixed but now it is back and worse than ever. I have a symmetrical gigabit connection and the problem only occurs in firefox and it's related browsers, no other aspect of my internet is affected, just video/streams and only in these kinds of browsers.

I do have a bunch of extensions but all are ones I have had for a long time, years in most cases, they were not the cause of the problem before and starting in troubleshoot mode plus a fresh profile in a fresh instal confirmed they are not to blame now either.

To be precise about the issue, when I say the videos stop that is exactly what I mean, there are no lags, no buffering, no partially loaded video bar( where applicable), no tab crashes, no connection problems, no warnings about certain tabs or extensions slowing things down, nothing at all, the video simply stops.

I have tried

- safe/troubleshooting mode to rule out any extensions
- with and without my vpn running
- doing fresh installs of the browsers/ complete fresh slate, revo uninstaller pro ran and using fresh profiles 
- found some suggestions for the about:config page, namely window_occlusion_tracking
- found some contradicting information about hardware acceleration but I tried both with and without and it makes no difference
- experimenting with different versions of firefox, so if you can see which version I am using as I post this, the reason it is not the latest version is because I have tried rolling back through older releases to find one that works, but have yet to suceed,

But no matter what I have tried I cannot get the problem sorted. Either I have that specific window and tab as the sole active window on my device or I need to click into it and either reload the tab or push the play button multiple times before playback resumes.

Open to ideas because i'd rather not have to resort to chrome, thanks

Asked by lulyro 3 days ago

Last reply by cor-el 2 days ago

Since the update Firefox will not load pages.

Hello, I uploaded the new version of Firefox that I have been using without issue for years and now it will not load pages that Chrome loads, no problem. It just spins w… (read more)

Hello,

I uploaded the new version of Firefox that I have been using without issue for years and now it will not load pages that Chrome loads, no problem. It just spins without every giving me an error, just never loads.

Yes, I updated my Norton account and made sure that Firefox is a trusted program.

[email removed from public]

Asked by sander_518 3 days ago

Last reply by cor-el 2 days ago

Mozilla crashes after windows reinctalled

Hi! I've reinstalled Windows and Mozilla crashes every time I started it. More often itoccures when YouTube page is open. Please, look at my crash reports: bp-26b3d072-b… (read more)

Hi!

I've reinstalled Windows and Mozilla crashes every time I started it. More often itoccures when YouTube page is open.

Please, look at my crash reports: bp-26b3d072-bfb3-414d-ace6-bc3220221130 bp-eba0db1c-ce82-4dd1-90fb-b04ee0221130 bp-e4338b69-3e42-41d0-b2b1-9cb4e0221130 bp-1d681c76-87e1-49ac-8f94-843b60221130 bp-e299e985-0355-4fd0-866f-e39330221130

Asked by tyomam 4 days ago

Last reply by cor-el 2 days ago