Firefox keeps locking up

For a couple of months now, my favorite browser, Firefox, has been locking up on me. It started this year right after an update. It suddenly locks up! Completely! Sometim… (read more)

For a couple of months now, my favorite browser, Firefox, has been locking up on me. It started this year right after an update. It suddenly locks up! Completely! Sometimes I cannot get it to close. I have had to shut down my pc to get rid of a locked up Firefox browser. These days I only need to right click the Firefox tab on the task bar and click "Close Window". That has been a big help.

So, I give up on Firefox and made Chrome the default browser. Then behind the scenes, someone installs a patch to the main server and fixes the problem.

I check it often and when I see that you fixed it, I set it back to default browser for about 2 or 3 weeks and then Firefox locks up again. I shut it down and switch to the Chrome browser again.

Back and forth I go. It locks up. I switch to Chrome. You finally fix it yet again. I try it after a few days and discover that you fixed it and make it default browser again.

And here I am again! I cleared the lock up by right clicking on the taskbar Firefox tab. Now I get a dialog box that has an option to shut down Firefox. Then I see a time bar move across the dialog box and close. Nice touch!

Now I switched to the Chrome Browser again and I am waiting for you to fix your Firefox browser for the 5th or 6th time this year.

Let me give you some advice. Burn it to the ground and start over. What you are doing does not help!

Asked by TedN91740 7 hours ago

Setting up a new email account fails

I have thunderbird 115.11.0 (64-bit) on Linux After hitting the test button, I get this error message: Component returned failure codeL 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [ns… (read more)

I have thunderbird 115.11.0 (64-bit) on Linux After hitting the test button, I get this error message:

Component returned failure codeL 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nsIFile.createUnique]

Password OK

What does this mean? How do I fix it?

GilliganFF

Asked by GilliganFF 7 hours ago

Not getting confirmation emails on forum.k9mail.app

Wanted to sign in to forum.k9mail.app so I could stop asking K-9 Mail questions here. Filled out the "application," but have never received confirmation email back from … (read more)

Wanted to sign in to forum.k9mail.app so I could stop asking K-9 Mail questions here. Filled out the "application," but have never received confirmation email back from forum.k9mail.app to allow me to sign in. Re-requested confirmation email 3 times; no reply. Can someone help me?

What address do I need to add to my address book so that replies from this forum don't go right into SPAM/JUNK folders?

Asked by PathMan 7 hours ago

Menu bar too small and can not enlarge it.

The menu bar at the top of Firefox is extremely small. The size is about 1 mm. I have tried all the supposed fixes and none of them work. I have a new Macbook pro using F… (read more)

The menu bar at the top of Firefox is extremely small. The size is about 1 mm. I have tried all the supposed fixes and none of them work. I have a new Macbook pro using Firefox.

Asked by dogon2u 8 hours ago

Firefox updates

Why is the update for the browser on iOS not automatically update itself by simply closing and opening again? /edit: moved thred from Firefox for iOS (iPhone/iPad) … (read more)

Why is the update for the browser on iOS not automatically update itself by simply closing and opening again?




/edit: moved thred from Firefox for iOS (iPhone/iPad) to 9desktop) Firefox section as you have macOS.

Asked by Juan Barberis 1 day ago

Last reply by Juan Barberis 9 hours ago

PASSPORTS

WP10 / Firefox / Thunderbird : There are two different email accounts/names in Thunderbird. Only the original one shows in Firefox Settings Passwords. How can I h… (read more)

WP10 / Firefox / Thunderbird :

There are two different email accounts/names in Thunderbird. Only the original one shows in Firefox Settings Passwords.

How can I have Passwords also recognize and display information for the second account?

Appreciate your help.

Thank you.

Asked by Hikermann 8 hours ago

Firefox Launching Before Antivirus at PC startup

Today my PC has launched Firefox 3 times on 3 occasions before I could tell my PC to launch McAfee. I shut off Firefox as soon as it would let me and proceeded to McAfee… (read more)

Today my PC has launched Firefox 3 times on 3 occasions before I could tell my PC to launch McAfee. I shut off Firefox as soon as it would let me and proceeded to McAfee alright. I never use my computer without the antivirus/firewall etc. running even if I am not on the web.

I checked Firefox settings but could find nothing specific to my issue. I have not made any changes to Firefox or any other software since the last Firefox upgrade. My PC runs Windows 10.

Is there a switch or toggle I can use to ensure my PC waits before loading Firefox? This phenomenon is new today. Thanks!

Asked by Russ2014 9 hours ago

Tbird hangs "Downloading Message 1 of ..."

Since starting my Win 10 Pro computer today, Thunderbird 115.4.2 (64-bit) has been "dead in the water". When it's launched, it posts the customary "Downloading Message … (read more)

Since starting my Win 10 Pro computer today, Thunderbird 115.4.2 (64-bit) has been "dead in the water". When it's launched, it posts the customary "Downloading Message 1 of [N]" status report, but then hangs right there, takes 3 or 4 minutes even to (re-)populate the tabs and panes that had been open, doesn't get past the alleged first new msg even in 15 or 20 minutes. When it does populate the Inbox pane, it shows no messages newer than last night just before shutdown. Very sluggish response to cursor, too: for ex. 30 seconds from clicking on a msg title in the Inbox pane to displaying that msg, even longer to bring up Help/About (with "Not Responding" shown in its title bar.)

  I get my mail through gmail's IMAP server but prefer to use Tbird's interface . Thinking there might be something evil about the first msg that was waiting to be downloaded, I used gmail's web interface to review everything new since last night, deleted several msgs that had attachments, then started Tbird again.  No change.  Can't even get Tbird into the "Work offline" state because it attempts download-of-new-msgs immediately after being started.
  The only consistently effective way I have found to STOP the hung Tbird is through (Classic) Task Manager's "Processes" list, which usually shows five or six "thunderbird.exe" instances.  After selecting whichever has the largest memory allocation I click on "End Process."
  This all "feels like" a bollixed internal state.  Does Tbird store internal-state information in its own file, or is it buried in the Registry?   If I attempt restoration from a backup, which files are needed; or is that unwise?
 I see there is a mid-April update available to 115.10; would installing it reset current messed-up internal state, or will that already messy situation prevent the update?   Is there any risk of losing my Inbox, Sent, etc contents?

Thanks!!!

Asked by IrvT 9 hours ago

No active hyperlinks.

In general, I like Thunderbird, have used it for years. But if there's one thing that will make me abandon it it's that incoming links are not hyperlinks, they're just te… (read more)

In general, I like Thunderbird, have used it for years. But if there's one thing that will make me abandon it it's that incoming links are not hyperlinks, they're just text. From what I've read, that's deliberate. If not, how do I make incoming links be links? I'm really ready to move on.

Asked by kwlsea1 2 months ago

Last reply by MU 9 hours ago

[TB] Configuring IMAP with comcast error 1014

First, I am supporting a family member, who has TB configured on two separate machines. Configuring for Comcast IMAP+SMTP, in the usual manner; nothing esoteric about tha… (read more)

First, I am supporting a family member, who has TB configured on two separate machines. Configuring for Comcast IMAP+SMTP, in the usual manner; nothing esoteric about that, all very routine.

Machine A seems to be working okay, no errors. TB up to date on this machine, connected over an ethernet wire, if that makes any difference.

Machine B, getting spam prompted over IMAP 1014 errors. No other information is provided than 1014.

I have tried dropping the account configuration hundred percent, restarting TB, re-adding the account configuration, to no avail. Still spam 1014 errors.

I did happen to notice TB needed an update, so I did that as well. Still 1014 errors.

I have also tried dropping that email saved password from the saved passwords, and responding to the subsequent re-enter password prompt. Also to no avail.

What if anything might have changed, and how can we contend with this? What is so corrupt, do we need to be mucking around in any AppData files, roaming files, etc?

We are not the only ones, apparently, to have bumped into this issue. Not sure if this is also Comcast specific, since a recent TB and/or IMAP specification change, i.e. maybe we try with a gmail account, for instance.

Wondering also, is it IMAP and/or Comcast somehow tieing Machine A to the IMAP and not releasing that association? Knowing a little bit about IMAP in this regard. And/or somehow now prohibiting Machine B+ from establishing a connection?

Asked by Michael Powell 9 hours ago

Problems creating or renaming folders

I've been reorganizing my folders, and while working on this, I will occasionally find that I can no longer create a new folder or rename an existing one, or, somewhat wo… (read more)

I've been reorganizing my folders, and while working on this, I will occasionally find that I can no longer create a new folder or rename an existing one, or, somewhat worse, when I rename a folder, it will disappear, along with the messages that were in it. The messages that were in the missing folder don't show up in a search, and aren't in trash.

If I close Tbird and quickfilters, and sometimes also restart the computer, the functions again work as they should (but the missing folders do not reappear). Rebuilding the parent folder doesn't recover the missing subfolder. The problem can happen when Tbird is the only open application.

Any idea what can cause this? Or where the missing emails might be?

Thanks Kent

Asked by kentmurray 9 hours ago

Errors in Sending Email

Greetings: Here is an error message that is now so common that I can no longer send email to any account. Also, I have not been able to send email to any gmail account … (read more)

Greetings: Here is an error message that is now so common that I can no longer send email to any account. Also, I have not been able to send email to any gmail account for last year or two. Please help. Error Message:

"Sending of the message failed. An error occurred while sending mail. The mail server responded: <MattMcKeegan_PLS@proton.me>... Relaying denied: You must check for new mail before sending mail.. Please check the message recipient "MattMcKeegan_PLS@proton.me" and try again."

Thanks. Matt.

Asked by Matt McKeegan 10 hours ago