Saving Old Mail Data When Migrating To Linux From Windows . . .

Today I moved from Windows 10 to Ubuntu 20.04, in part on the back of assurance got from reading this recentish thread on saving old mail data when on Windows and later r… (read more)

Today I moved from Windows 10 to Ubuntu 20.04, in part on the back of assurance got from reading this recentish thread on saving old mail data when on Windows and later re-activating it once Ubuntu was installed:

https://superuser.com/questions/1550634/moving-thunderbird-email-setup-from-win10-to-linux-ubuntu

Trouble is, I cannot ¨see" any sign of the old mail folders and mail accounts after following the above procedure. Of course, I can re-create the existing mail accounts and start with empty mailboxes - but I don want to lose all my emails since 2006.

I tried searching through your forums archives for advice on this migration - which must be common with developers who need a Linux distro on their work machine - but found nothing so far.

Any suggestions welcome.

Asked by tamjk 5 days ago

Last reply by Stans 5 minutes ago

  • Solved

"Paste Without Formatting" is grayed out and word wrap in emails is shortened.

Hello, Suddenly I am not able to "paste without formatting" (grayed out under edit and shortcut does not work) and my word wrap is now at about half my screen in all emai… (read more)

Hello,

Suddenly I am not able to "paste without formatting" (grayed out under edit and shortcut does not work) and my word wrap is now at about half my screen in all emails (new, reply, etc.). I think I have fixed the word wrap issue by changing the mailnews.wraplength (under Options/Advanced/General/Config.) value to zero from 72. I just updated to TB 78.4.0 (32-bit) from 68(?), however, the issue started before I updated. Any help or guidance is much appreciated.

Thanks! Jeff

Asked by sheproj 1 day ago

Answered by sfhowes 18 hours ago

Thunderbird 78.2.2 very slow for 10 minutes after startup. Cpu hog when started online (15-20% CPU and flashes of 'Not responding' but nothing to download) but runs normally when started offline and then switched to online. (Win10, 3 imap and one pop3)

Hello, My Thunderbird 32bit installation upon Microsoft 10 64bit installation just upgraded itself to 7.2.2 and produced a severe performance problem after initial start… (read more)

Hello, My Thunderbird 32bit installation upon Microsoft 10 64bit installation just upgraded itself to 7.2.2 and produced a severe performance problem after initial startup. The response to attempts to navigate through the folders is very slow. The Microsoft Task Manager shows that Thunderbird is constantly busy 15-20% Cpu usage and flashes of 'Not responding' although the program has nothing to download.

There 4 accounts configured (3 imap and one pop3) and there are lots of folders with stored emails. There is one Lightening calendar configured.

The performance issue continues for about 10 minutes and then disappears so the system becomes as responsive as it was before the upgrade i.e. instantaneous.

I cannot tell you what release I was on before the upgrade. Any suggestions Patrick

Asked by patrickbrosnan1 1 month ago

Last reply by ourmail2008 4 minutes ago

Google "settings," "tools," etc. no longer work

So this is a weird development. All of a sudden, when I try to search with Google, the "settings" and "tools," buttons no longer work, unless I'm doing a search for news.… (read more)

So this is a weird development. All of a sudden, when I try to search with Google, the "settings" and "tools," buttons no longer work, unless I'm doing a search for news. Thus, for example, if I'm trying to find an image that is on a CC license, that's impossible, or if I'm trying to find a how-to piece that's less than five years old, that's also impossible.

Also, when I do search for images, only the first few images are clear. The rest are simple blocks of color.

I don't have the problem with duckduckgo.

I'm running the latest version of firefox on a mac.

Am I doing something stupid? Which is all too likely, I'm afraid :-)

many thanks in advance.

Asked by mtucker57 5 minutes ago

password management doesn't work in firefox

Password management doesn't work in firefox for almost a year, with the latest updates. In the latest versions of Firefox it is impossible to manage passwords. If I write… (read more)

Password management doesn't work in firefox for almost a year, with the latest updates. In the latest versions of Firefox it is impossible to manage passwords. If I write it wrong then it is impossible to change it. If I take off autofill, it keeps autofill and wrong. If I delete it, it keeps automatically filling it wrong. A disaster. Again, I'll have to use Chrome as my default browser again.I have already tried unsuccessfully to reset and reinstall firefox but nothing changes.

Asked by Beppe 8 minutes ago

Can't download Thunderbird email from Pop3 server

I use TB for one POP3 and two IMAP accounts. IMAP works fine. I can send from my POP3 account but not receive. My ISP (Spectrum) insists the problem is with TB and Sp… (read more)

I use TB for one POP3 and two IMAP accounts. IMAP works fine. I can send from my POP3 account but not receive. My ISP (Spectrum) insists the problem is with TB and Spectrum solution is switch to IMAP which I prefer not to do. This problem first occurred about a week or so ago, a few days after most recent upgrade to TB ver. 78.4.0. The problem self resolved overnight but now has re-occurred. Same problem did and does exist for my wife's TB account with Spectrum on her separate laptop. POP3 server port is 110. Windows 10 Home ver 2004, Build 19041.572.Error message when I "Get Mail" is "An error occurred with the POP3 mail server. Mail server pop-server.austin.rr.com responded:"; the error message my wife gets is "Connection to server pop-server.austin.rr.com timed out" The IMAP accounts are not with Spectrum.

Asked by swedtex 1 day ago

Last reply by Toad-Hall 9 minutes ago

How Can I Get My Blank Firefox Address Bar Back?

Why does my Firefox address bar have "http://search.anysearchmanager.com/?_pg=C22B9764-34B6-556E-8545-EBAFFD03F12D&affid=A1I70_set_bfr_H&type=h" in it when I open… (read more)

Why does my Firefox address bar have "http://search.anysearchmanager.com/?_pg=C22B9764-34B6-556E-8545-EBAFFD03F12D&affid=A1I70_set_bfr_H&type=h" in it when I open Firefox? It's annoying to have to delete all of that before I can enter the URL I want. How can I get the automatically blank address bar I had before? I use Firefox on a desktop Mac. (Firefox tells me there are thousands of results for this question, but I can't find any of them.) Thanks.

Asked by fallingoaks 19 minutes ago

Why doesn't Mozilla offer a Mozilla/Firefox based email address?

Why doesn't Mozilla offer a Mozilla/Firefox based email address? I'm tired of google/gmail. Other options are just "OK". Would love to have an @firefox.com or @mozilla.co… (read more)

Why doesn't Mozilla offer a Mozilla/Firefox based email address? I'm tired of google/gmail. Other options are just "OK". Would love to have an @firefox.com or @mozilla.com or @thunderbird.com email address. Maybe something clever like @foxmail.com, @mozmail.com, @thundermail.com, etc.

I'd like to make this suggestion to Mozilla, but couldn't really find a great support email to send it to.

Asked by Robb.M 23 minutes ago

email no longer shows keyboard

Did latest update and now my email no longer shows keyboard when I attempt to write a message. I use a webmail called SmarterMail. (IT'S NOT SMARTER, but comes with my … (read more)

Did latest update and now my email no longer shows keyboard when I attempt to write a message. I use a webmail called SmarterMail. (IT'S NOT SMARTER, but comes with my website.) All manner of settings changed with the update. Not just this. How to work with or around the Android update?

Asked by LoiS 25 minutes ago

Lost 700+ tabs when FF Crashed.

I lost over 700 tabs yesterday when FF Crashed. When it was re-opened, I only had one Tab and none of my pinned tabs were there and all the other tabs were gone. All Ta… (read more)

I lost over 700 tabs yesterday when FF Crashed. When it was re-opened, I only had one Tab and none of my pinned tabs were there and all the other tabs were gone. All Tabs Helper had all but about 30-40 tabs suspended and I had opened and closed FF many times in the past and it had always reopened the complete list of Tabs with all but the pinned tabs suspended. I really don't want to go into history and tell it to open all the tabs from the last month, this is definitely asking for trouble. I am posting this from EDGE so as not to screw up any chances of a full recovery if possible. Thanks, Ed

Asked by Sundancer268 26 minutes ago

Another update, another round of lost add ons

Same old story. Just updated to 78.4 and my email interface and calendar are pretty much unrecognizable. take a look at the screen shot attached to see all my disabled ad… (read more)

Same old story.

Just updated to 78.4 and my email interface and calendar are pretty much unrecognizable.

take a look at the screen shot attached to see all my disabled add-ons at present)

The developers are killing TB. They don't care about users or add-on developers. They said recently that this sort of problem was unavoidable as they were making a major update (around version 60 something) but it happens every single time.

Without add-ons, TB is just very average. It's the add-ons that make it great but they are too thick to understand that.

Asked by SafeTex 1 day ago

Last reply by Stans 31 minutes ago

Create a desktop shortcut to a website - the advice given on this site does not work - Firefox 82 in Ubuntu 16.04

I'm using Firefox 82 in Ubuntu 16.04 and am unable to create a desktop shortcut to URLs in the same way as Chrome will do. The drag and drop method described here does no… (read more)

I'm using Firefox 82 in Ubuntu 16.04 and am unable to create a desktop shortcut to URLs in the same way as Chrome will do. The drag and drop method described here does not work, and creating a *.desktop file does not work either. Any suggestions please?

Asked by Gareth 36 minutes ago

Inspector element highlight html element wont go away when the mouse no longer hovers

This question is about the developer tools (inspector). Sorry if this is not the right forum. If this is not the right place, please specify where I can ask this question… (read more)

This question is about the developer tools (inspector). Sorry if this is not the right forum. If this is not the right place, please specify where I can ask this question. I have looked around but this seemed like the best place to write this.

This problem started a couple a month ago in Firefox Developer Edtion after an automatic update (to either v82 or 83, im not sure).

This is what used to be the case, prior to the update: In the developer tools, in the inspector tab. There's an overview of the HTML-tree, and when you hover over an html-element in the tree, the correspondent element in de browser window is highlighted, and when you move your mouse the item will no longer be highlighted, since you're no longer hovering over it in the HTML tree. This is how it has always been.

The situation as it has been for 2 to 4 weeks: After selecting a couple of items in de HTML tree, and maybe editing some CSS, so just after normal use, The selected element will stay highlighted, even though I'm no longer hovering over it in the Inspector window. I added a screenshot to show what I mean. This bug is annoying because when editing CSS, I want to be able to clearly see the changes I mean, but now theyre obstructed by the highlight. Toggling developer tools by pressing F12 twice fixes this obviously, but only for a couple of minutes, and sometimes the problem return immidiatly.

This problem first emerged in Firefox Developer Edition about a month ago after an update. It really messes with my workflow, and I couldnt find a solution. Tee problem emerged on multiple websites (not just the ones a was developing, as you can see in my screenshot it also happens on the mozzila website) and the problem was the same accros multiple computers (all modern windows 10 machinary, owned by me or my collegues). So I stopped using Developer Edition, and switched to using 'regular' Firefox for developing, as regular Firefox did not exibit this bug. But since last week, after regular Firefox also got an update, the bug appears in regular Firefox aswell.

So here I am, an avid Firefox Developer Edition user, desperate for a solution. Ofcourse I already tried everything from reïnstalling, refreshing firefox, everything.

Thanks

Asked by diede 40 minutes ago

How to make email to be received as image

I was trying to insert PNG image into the body of email (inline), but when that email received it's not showing the image unless Receiver clicks on Show Pictures link. I … (read more)

I was trying to insert PNG image into the body of email (inline), but when that email received it's not showing the image unless Receiver clicks on Show Pictures link.

I also tried to insert URL link for image instead of attaching it from my hard drive, but in that scenario email programs put my email to Junk.

I don't know whether it's possible to send email with image in the body which can be delivered as is, but will appreciate the suggestions.

Asked by info3757 18 hours ago

Last reply by info3757 41 minutes ago

  • Solved

I've installe the Dutch language pack, but cannot select it

I've installed the Dutch language pack & it is listed as an installed add-on. In text boxes, FF is still checking against the English dictionary. Right clicking 'miss… (read more)

I've installed the Dutch language pack & it is listed as an installed add-on. In text boxes, FF is still checking against the English dictionary. Right clicking 'misspelled' word does not allow me to select the Dutch as a language; only English is offered. What can be wrong? I'm also using Thunderbird, and no problems there!

Asked by ad_brandt 6 hours ago

Answered by Scribe 58 minutes ago

Can't restore TABS from backup file

Before shutting down Firefox I deleted history/cache/passwords etc from the past day I do this all the time but since I had restore previous tabs selected they always ge… (read more)

Before shutting down Firefox I deleted history/cache/passwords etc from the past day

I do this all the time but since I had restore previous tabs selected they always get restored when I start up again

However this time they weren't restored when I restarted

Without closing Firefox I navigated to the sessionstore-backups folder to see what was there but the files were only 2KB - much too small for the number of tabs.

So I installed ShadowExplorer & Shadowcopyview to see if I could recover older versions I was able to locate jsonlz4 files from a few days ago that were around 11000KB in size so I assumed they would have most of my tabs

However when trying to use the files nothing happens - I tried 2 different steps that I read here had worked for others

1 - Renaming previous.jsonlz4 to sessionstore.jsonlz4 , moving to the profile folder (deleting the old one first) and restarting FF

2 - Deleting sessionstore.jsonlz4 and copying the recovered previous.jsonlz4 / recovery.baklz4 /recovery.jsonlz4 / upgrade.jsonlz4-20201014125134 files to the sessionstore-backups folder and restarting FF

I also repeated the steps after creating a separate profile

None of these worked so I tried examining the jsonlz4 files using https://www.jeffersonscher.com/res/scrounger.html but I got an error message 'Session history file contents could not be read?'

Now I've previously used recovered Jsonlz4 files to restore tabs with no issues but this time they won't work

I read here https://support.mozilla.org/bm/questions/1189759 that updates may cause compatibility issues and the upgrade.jsonlz4-20201014125134 file indicates they was a recent update

The recovered file sizes indicate they contain data so I want to know how I can recover it - if not through FF then through some other software

Asked by darkwolf573 2 days ago

Last reply by darkwolf573 2 hours ago