Deaktiver eller fjern tilføjelser

Udvidelser, temaer og plugins er forskellige typer af tilføjelser til Firefox. Denne artikel fortæller, hvordan du deaktiverer eller fjerner tilføjelser i Firefox.

Sådan deaktiverer du udvidelser og temaer

Deaktiverer du en udvidelse eller et tema, bliver det slået fra men ikke fjernet fra Firefox:

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Udvidelser eller Temaer.
  2. Find den udvidelse, du vil deaktivere.
  3. Klik på knappen Deaktiver.med de tre vandrette prikker ud for udvidelsen og vælg Deaktiver.
    disable addon
  4. Nogle tilføjelser kræver en genstart af Firefox, før de deaktiveres. Klik på knappen Genstart nu hvis den vises. Dine faneblade vil blive husket og gendannet efter genstarten.

Hvis du vil aktivere tilføjelsen igen, skal du blot klikke på knappen Aktiver ud for tilføjelsen., skal du blot klikke på knappen med det tre vandrette prikker ud for tilføjelsen og vælge Aktiver. Genstart Firefox, hvis det er nødvendigt.

Sådan fjerner du udvidelser og temaer

Genvej: Hvis en tilføjelse har placeret et ikon på din værktøjslinje, så højreklik på ikonet, og vælg Håndter udvidelse for at ændre udvidelsens indstillinger, eller Fjern udvidelse for at fjerne udvidelsen fra Firefox.
  1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Udvidelser eller TemaerTemaer.
  2. Find den tilføjelse, du vil fjerne.
  3. Klik på knappen Fjern.med de tre vandrette prikker ud for tilføjelsen og vælg Fjern.
    remove addon
  4. Bekræft fjernelse af tilføjelsen og klik på knappen Genstart nu, hvis den vises. Dine faneblade vil blive husket og gendannet efter genstarten.

Hvis du ikke kan fjerne en udvidelse eller et tema, så læs artiklen Kan ikke fjerne en tilføjelse (udvidelse eller tema).

Sådan deaktiverer du plugins

Understøttelse af alle NPAPI-plugins undtagen Adobe Flash stoppede i Firefox version 52. Læs dette dokument og denne artikel for detaljer.
Deaktiverer du et plugin, bliver det slået fra men ikke fjernet fra Firefox:

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Plugins.
  2. Find det plugin, du vil deaktivere.
  3. Vælg Aktiver aldrig i dets rullemenu. Klik på knappen med de tre vandrette prikker ud for plugin'et og vælg Aktiver aldrig.

Hvis du vil aktivere plugin'et igen, så find det i listen over plugins, og vælg Aktiver altid eller Spørg for at aktivere i dets rullemenu klik på knappen med de tre vandrette prikker ud for plugin'et og vælg Aktiver altid eller Spørg for at aktivere.

Bemærk: Fra og med Firefox version 69 er det ikke længere muligt at sætte Flash-plugin'et til "Aktiver altid". For mere information, læs artiklerne Hvorfor skal jeg klikke for at aktivere plugins? og dette dokument.

Sådan fjerner du plugins

De fleste plugins har deres eget afinstallationsprogram. Du kan finde hjælp til afinstallation af visse plugins i vores artikler om de enkelte plugins. Besøg vores artikeloversigt og vælg artiklen om det plugin, du vil fjerne.

Problemløsning

// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, scootergrisen. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.