Deaktiver eller fjern tilføjelser

Har du problemer med dine tilføjelser? Fra og med Firefox version 57, som udgives den 14. november 2017, er det kun tilføjelser, der er lavet med den nye teknologi, der vil virke i Firefox. Hvis du ikke ved, om dine tilføjelser berøres, så læs artiklerne Teknologien bag tilføjelser i Firefox moderniseres og ofte stillede spørgsmål for mere information.

Udvidelser, temaer og plugins er forskellige typer af tilføjelser til Firefox. Denne artikel fortæller, hvordan du deaktiverer eller fjerner tilføjelser i Firefox.

Sådan deaktiverer du udvidelser og temaer

Deaktiverer du en udvidelse eller et tema, bliver det slået fra men ikke fjernet fra Firefox:

1. Klik på menuknappen Fx57menu New Fx Menu , og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Udvidelser eller TemaerTemaer i fanebladet Tilføjelser.
  3. Markér den udvidelse, du vil deaktivere.
  4. Klik på knappen Deaktiver.
  5. Nogle tilføjelser kræver en genstart af Firefox, før de deaktiveres. Klik på knappen Genstart nu hvis den vises. Dine faneblade vil blive husket og gendannet efter genstarten.

Hvis du vil aktivere tilføjelsen igen, skal du blot markere den og klikke på knappen Aktiver, Genstart Firefox, hvis det er nødvendigt.

Sådan fjerner du udvidelser og temaer

1. Klik på menuknappen Fx57menu New Fx Menu , og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Udvidelser eller TemaerTemaer i fanebladet Tilføjelser.
  3. Markér den tilføjelse, du vil fjerne.
  4. Klik på knappen Fjern.
  5. Nogle tilføjelser kræver en genstart af Firefox, før de deaktiveres. Klik på knappen Genstart nu hvis den vises. Dine faneblade vil blive husket og gendannet efter genstarten.

Sådan deaktiverer du plugins

Mozilla har besluttet at holde op med at understøtte alle NPAPI-plugins undtagen Flash i Marts 2017, når Firefox version 52 udsendes. Læs mere i denne artikel og i dette blog-indlæg.
Deaktiverer du et plugin, bliver det slået fra men ikke fjernet fra Firefox:

1. Klik på menuknappen Fx57menu New Fx Menu , og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Plugins i fanebladet Tilføjelser.
  3. Markér det plugin, du vil deaktivere.
  4. Vælg Aktiver aldrig i dets rullemenu.

Hvis du vil aktivere plugin'et igen, så find det i listen over plugins, og vælg Aktiver altid i dets rullemenu.

Sådan fjerner du plugins

De fleste plugins har deres eget afinstallationsprogram. Du kan finde hjælp til afinstallation af visse plugins i vores artikler om de enkelte plugins. Besøg vores artikeloversigt og vælg artiklen om det plugin, du vil fjerne.

Problemløsning