Løs problemer med fejlsikret tilstand

Fejlsikret tilstand er en særlig tilstand af Firefox, som kan bruges til at fejlfinde og løse problemer. Når du starter Firefox i fejlsikret tilstand, deaktiverer den midlertidigt tilføjelser (udvidelser og temaer), slår hardwareacceleration og visse andre funktioner fra og ignorerer nogle tilpasninger (se nedenunder for mere information). Ved at sammenligne Firefox' opførsel i almindelig tilstand og i fejlsikret tilstand, kan du måske finde årsagen til et problem.

Windows-brugere kender måske i forvejen fejlsikret tilstand fra Windows. Fejlsikret tilstand i Firefox har ikke noget at gøre med fejlsikret tilstand i Windows, udover at begge kan bruges til at finde og rette fejl.

Sådan starter du Firefox i fejlsikret tilstand

Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på hjælp Help-29 Klik på menuknappen Fx57menu . Klik på Hjælp, og klik så på Genstart med tilføjelser deaktiveret…. Firefox vil starte op med vinduet Firefox køres i fejlsikret tilstand.

Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsikret tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Alternativ nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)

Vinduet Firefox køres i fejlsikret tilstand

Fx68SafeMode

Du har nu to valgmuligheder:

• Klik på knappen Start i fejlsikret tilstand. Dette vil starte Firefox med standardtemaet, dine udvidelser vil blive deaktiveret og visse andre funktioner og tilpasninger bliver slået fra. Disse ændringer er midlertidige. Når du afslutter fejlsikret tilstand og starter Firefox i almindelig tilstand, vil dine tilføjelser og andre indstillinger være som før, du startede i fejlsikret tilstand.
  • Klik på knappen Nulstil Firefox. Dette vil nulstille Firefox til programmets standardindstillinger, men uden at dine bogmærker, gemte adgangskoder og andre vigtige data berøres. Disse ændringer er permanente. Læs mere i artiklen Nulstil Firefox - nem løsning på de fleste problemer, inden du vælger denne mulighed.

Problemløsning i fejlsikret tilstand

Når Firefox befinder sig i fejlsikret tilstand, kan du tjekke, om problemet stadig er der.

Problemet er der også i fejlsikret tilstand

Hvis problemet også er der i fejlsikret tilstand, så skyldes det ikke en udvidelse eller et tema. Andre mulige årsager kan være Adobe Flash-plugin'et eller ændringer, som du har foretaget i Firefox' indstillinger. Læs mere i de nedenstående artikler om mulige løsninger:

Problemet er der ikke i fejlsikret tilstand

Hvis problemet ikke er der i fejlsikret tilstand, så skyldes det sandsynligvis en udvidelse, et tema eller brug af hardwareacceleration. Læs denne artikel for løsninger:

Hvis visse websteder kun virker korrekt, når Firefox kører i fejlsikret tilstand, men ikke i almindelig tilstand, kan Firefox-funktionen Blokering af indholdUdvidet beskyttelse mod sporing være skyld i problemet. Hvis du vil slå denne funktion fra for bestemte websteder, så læs denne artikel:

Forlad fejlsikret tilstand

1. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

2. Start Firefox som du plejer at gøre.

Mere information (avancerede brugere)

Udover at deaktivere tilføjelser (udvidelser og temaer) og slå hardwareacceleration fra, deaktiveres funktionerne Blokering af indholdUdvidet beskyttelse mod sporing og Safe Browsing. Firefox deaktiverer også JavaScript Just-in-time (JIT)-compileren og ignorerer filerne userContent.css og userChrome.css (hvis de findes), når programmet kører i fejlsikret tilstand. Filen xulstore.json, som gemmer Firefox-vinduernes størrelse og indstillinger for værktøjslinjer, ignoreres også; mens alle indstillinger, der er ændret via konfigurationseditoren i Firefox, fortsat vil virke.

Udover at deaktivere tilføjelser (udvidelser og temaer) og slå hardwareacceleration fra, deaktiverer Firefox også JavaScript Just-in-time (JIT)-compileren og ignorerer filerne userContent.css og userChrome.css (hvis de findes), når programmet kører i fejlsikret tilstand. Filen xulstore.json, som gemmer Firefox-vinduernes størrelse og indstillinger for værktøjslinjer, ignoreres også; mens alle indstillinger, der er ændret via konfigurationseditoren i Firefox, fortsat vil virke.

Baseret på information fra Safe mode (mozillaZine KB)