Flash Plugin - Hold det opdateret og fejlsøg problemer

Adobe Flash Players browser-plugin lader dig se video og animeret indhold i Firefox. Denne artikel indeholder information om test, opdatering, afinstallation og fejlsøgning af plugin'et.

Bemærk: Firefox' funktion til opdatering af program og udvidelser, opdaterer ikke de installerede plugins. Læs artiklen Adobe Security bulletins and advisories for information om sikkerhed og stabilitetsproblemer i forbindelse med Adobe Flash Player og andre Adobe-produkter.

Kontroller Flash

Besøg Adobes testside for at kontrollere, om Flash-plugin'et er installeret og virker korrekt. Hvis der står, at Flash ikke er installeret, kan du installere Flash ved at følge vejledningen i artiklen Installer Adobe Flash Player til visning af animationer, video og spil eller i afsnittet herunder.

Opdater Flash

Flash-plugin'et opdaterer som standard sig selv. Hvis Mozillas webside Kontrollér dine plugins eller Adobes testside fortæller, at Flash er forældet, og du ikke vil vente på den automatiske opdatering, kan du opdatere Flash ved manuelt at hente og installere den nyeste version af Flash fra Adobe.

Du kan kontrollere, om din Flash er opdateret ved at besøge Mozillas webside Kontrollér dine plugins. Hvis der står, at Flash er forældet, kan du opdatere Flash ved manuelt at hente og installere den nyeste version af Flash fra Adobe.

1. Besøg Adobes download-side for Flash Player, og hent installationsprogrammet til Flash Player.
    Advarsel: Adobes download-side kan indeholde et afkrydsningsfelt til yderligere programmer (fx Google Chrome eller McAfee Security Scan), som er afkrydset som standard. Hvis du ikke rydder afkrydsningsfeltet, inden du henter installationsprogrammet, vil det ekstra program blive installeret på din computer sammen med Flash Player.
  2. Når filhentningen er afsluttet, luk Firefox.

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

3. Start det hentede installationsprogram til Flash Player, og følg vejledningen.
Bemærk: Hvis du har problemer med installationsprogrammet til Flash Player, kan du i stedet hente dette installationsprogram fra Adobe, der henter alle de nødvendige filer med det samme i stedet for at hente dem undervejs under installationen.
  1. Besøg Adobes download-side for Flash Player, og hent installationsprogrammet til Flash Player.
  2. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

3. Åbn den hentede fil (dvs. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Åbn Install Adobe Flash Player.app i Finder for at køre installationsprogrammet, og følg installationsprogrammets vejledning.
  1. Besøg Adobes download-side for Flash Player.
  2. Når du bliver bedt om det, så gem filen (dvs. install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
  3. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

4. Åbn et terminalvindue (i Gnome, klik på menuen Programmer. Klik på menuen Tilbehør, og klik så på menupunktet Terminal).
  5. I terminalvinduet skal du skifte til den mappe, hvor du gemte den hentede fil (fx cd /home/user/Hentede filer).
  6. Udpak libflashplayer.so fra den hentede fil med kommandoen tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz.
  7. Kopier den udpakkede fil, libflashplayer.so, til Firefox' installationsmappes plugins-undermappe (kræver administratorrettigheder). Hvis fx Firefox er installeret i /usr/lib/mozilla, så brug kommandoen sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins og indtast så koden til din administratorkonto, når du bliver bedt om det.

Afinstaller Flash

På Adobes hjælpeside kan du læse, hvordan du afinstallerer Flash: Uninstall Flash Player - WindowsUninstall Flash Player - Mac OS.

Bemærk: Hvis Adobes afinstallation køres, vil det fjerne Flash fra alle browsere, hvor Flash ikke er indbygget, inklusive Internet Explorer. Du vil blive bedt om at geninstallere Flash, når du besøger en webside som kræver Flash, som fx Adobes testside.

Fejlsøgning

Flash-plugin virker ikke

Hvis Adobes testside fortæller, at Flash ikke virker, selvom du har installeret den seneste version, kan det være fordi, Flash-plugin'et er slået fra. Kontroller, at Flash er slået til:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Plugins i fanebladet Tilføjelser.

Hvis Flash-plugin er slået fra, klik på Aktiver.

Hvis Flash-plugin er slået fra, vælg Aktiver altid i rullemenuen.

Flash virker i Internet Explorer og Chrome men ikke i Firefox

Der er tre forskellige Flash-afspillere: en ActiveX-version til Internet Explorer, en Chrome-version, der er indbygget i Chrome, og en afspiller, der installeres som en tilføjelse i Firefox og visse andre browsere. Hvis Flash skal virke i Firefox, skal du installere tilføjelsesversionen som forklaret ovenfor.

"Aktiver Adobe Flash"-meddelelser

Hvis du får vist meddelelsen "Aktiver Adobe Flash" i stedet for Flash-indholdet, skyldes det enten, at du har valgt "Spørg for at aktivere" ud for Flash-plugin'et i fanebladet Tilføjelser, eller at Firefox har forhindret en usikker version af Flash i at blive startet automatisk. Klik på meddelelsen "Aktiver Adobe Flash" for at tillade indlæsning af indholdet (hvis det ikke indlæses, så genindlæs websiden og prøv igen). Du kan læse mere i artiklerne Set Adobe Flash to "click to play" on Firefox og Hvorfor skal jeg klikke for at aktivere plugins?

Der opstod en fejl i plugin'et Adobe Flash

Hvis du ser denne besked i stedet for Flash-indholdet, så læs artiklen Adobe Flash plugin er holdt op med at virke - undgå at det sker igen.

Plugin svarer ikke

Firefox viser en advarselsdialog, hvis Flash-plugin'et bruger længere tid end ventet til indlæsning:

warning-unresponsive-plugin

Læs artiklen Advarsel Plugin svarer ikke - Hvad det betyder, og hvordan det rettes for løsninger.

Kan ikke vise Flash-video i fuldskærm

Læs artiklen Flash videos won't play full screen.

Afspilning af Flash-video får Firefox til at hænge

Hvis Firefox holder op med at virke, eller hvis Flash-plugin'et fryser eller holder med at virke, når en Flash-video eller -spil afvikles, så prøv dette:

• Sæt Flash på pause eller stop Flash i andre faneblade. Det kan være, du skal lukke disse faneblade.
  • Opdater Flash. Læs afsnittet Opdater Flash ovenfor for instruktioner.
  • Deaktiver hardwareacceleration i Flash ved at følge disse trin:
    1. Besøg Adobes hjælpeside til Flash Player.
    2. HøjreklikHold Ctrl-tasten nede mens du klikker på Flash Player-logoet på siden, og klik så på Settings på menuen. Indstillingsvinduet Adobe Flash Player Settings åbnes.
    3. Klik på ikonet nederst til venstre for at åbne siden Display.
    4. Fjern fluebenet ud for Enable hardware acceleration.

5. Klik på knappen Close for at lukke indstillingsvinduet.
    6. Genstart Firefox.
  • Opdater din grafikkortdriver. Læs artiklen Opdater dine grafikkort-drivere for at bruge hardwareacceleration og WebGL for detaljer.
  • Deaktivér Flash protected mode ved at følge disse trin.
    Advarsel: Protected mode er en sikkerhedsfunktion i Adobe Flash, og den er som standard slået til. Slår du protected mode fra, er det altså en sikkerhedsfunktion, du deaktiverer.
  1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. Søg efter dom.ipc.plugins.flash.disable-protected-mode i listen med indstillinger.
  3. Dobbeltklik på indstillingen for at ændre værdien fra false til true. (Hvis værdien true vises, betyder det, at Flash protected mode er deaktiveret.)
  4. Luk Firefox.

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

5. Genstart Firefox.
  • Deaktivér Flash protected mode ved at følge disse trin.
    Advarsel: Protected mode er en sikkerhedsfunktion i Adobe Flash, og den er som standard slået til. Slår du protected mode fra, er det altså en sikkerhedsfunktion, du deaktiverer.
  1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. Find indstillingen dom.ipc.plugins.flash.disable-protected-mode i listen over indstillinger.
  3. Dobbeltklik på indstillingen for at ændre værdien fra false til true. (Hvis værdien true vises, betyder det, at Flash protected mode er deaktiveret.)
  4. Luk Firefox.

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

5. Genstart Firefox.
  • Deaktivér Flash protected mode ved at følge disse trin.
    Warning: Protected mode er en sikkerhedsfunktion i Adobe Flash, og den er som standard slået til. Slår du protected mode fra, er det altså en sikkerhedsfunktion, du deaktiverer.
  1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Plugins i fanebladet Tilføjelser.
  3. Find Shockwave Flash i oversigten over plugins, og klik på knappen Indstillinger.
  4. Fjern fluebenet ud for Aktiver Adobe Flash protected mode.
    Fx38-UI-AdobeFlash-protected-mode
  5. Luk Firefox.

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

6. Genstart Firefox.

Andre problemer med Flash og løsninger

Baseret på information fra Flash (mozillaZine KB)

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQTH9