Hvorfor skal jeg klikke for at aktivere plugins?

Mozilla har besluttet at holde op med at understøtte alle NPAPI-plugins undtagen Flash i Marts 2017, når Firefox version 52 udsendes. Læs mere i denne artikel og i dette blog-indlæg.

For at give dig en hurtig, pålidelig og sikker browser-oplevelse deaktiverer Firefox som standard plugins. Du kan så selv vælge, om du tillade, at et plugin kan køre på webstedet.

Sådan virker Klik for at aktivere

Hvis Firefox blokerer et plugin i stedet for at vise dets indhold, får du vist en meddelelse, og du får mulighed for at køre plugin'et (fx Adobe Flash).

activate_flash_58

På nogle websteder vil du få vist en sort rektangel, og ikonet for en plugin-besked vises til venstre i adressefeltet.

Fx59AllowFlashOptions Firefox 69 Plugin Activation Choices - Flash

Hvis du klikker på meddelelsen eller ikonet, vil Firefox give dig disse muligheder:

• Tillad: Aktiverer kun Flash for et enkelt besøg. Sæt flueben ud for Husk dette valg for automatisk at aktivere Flash for alle fremtidige besøg på det pågældende websted.
  • Tillad ikke: Lukker meddelelsen uden at aktivere Flash.

Hvis du klikker for at starte plugin'et, vil det manglende indhold på siden blive indlæst. (Hvis det ikke sker, så klik på knappen Genindlæs FxReloadButton på værktøjslinjen for at genindlæse siden, og prøv igen.)

Hvornår er det i orden at aktivere et plugin?

Du skal selv vurdere sikkerheden:

• Hvis du besøger et troværdigt websted, som fx Youtube eller et særligt websted for dit arbejde eller skolen, så kan du måske føle dig sikker nok til at aktivere plugin'et for at se sidens indhold.
  • Hvis du ikke har fuld tillid til webstedet, hvis du fx blev sendt til webstedet via et link, er du sandsynligvis bedst stillet ved ikke at aktivere plugin'et.
Aktiver altid plugin (ikke anbefalet): Du kan også sætte et plugin til altid at være aktiveret ved at åbne fanebladet Tilføjelser about:addons og sætte plugin'et til Aktiver altid i rullemenuen ud for plugin'et. Plugin'et vil automatisk starte, og du vil ikke få vist meddelelsen "Kør Adobe Flash".
// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, scootergrisen. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.