Hvorfor skal jeg klikke for at aktivere plugins?

Tidligere kunne Firefox kun beskytte dig mod ustabile og usikre plugins ved at deaktivere dem helt, så de slet ikke kunne bruges. Nu kan Firefox forhindre dem i at starte automatisk og i stedet lade dig vælge at starte dem manuelt eller opdatere dem.

Bemærk: Denne artikel gælder ikke for din version af Firefox. Du skal have den seneste Firefox release-version, som kan hentes fra mozilla.org/.

Bemærk: Denne artikel beskriver, hvad du kan gøre, når et plugin er blevet forhindret i at starte på grund af stabilitets- eller sikkerhedsproblemer. De fleste plugins skal stadigvæk aktiveres, selvom Mozilla Plugin-kontrol rapporter, at de er opdaterede, fordi Firefox som standard indstiller plugins til "Spørg for at aktivere" i tilføjelseshåndteringen (Adobe Flash er dog undtaget). Læs mere i dette blog-indlæg.

Sådan virker Klik for at aktivere

1. Når Firefox blokerer et plugin, vil du se en meddelelse i stil med denne:
    Click to play 1
  2. Du kan vælge at starte plugin'et eller at opdatere det, hvis der findes en opdatering.
    • Hvis du klikker for at starte plugin'et, vil det manglende indhold på siden blive indlæst. Næste gang du besøger siden eller en anden side, der benytter det samme plugin vil du dog atter få vist meddelelsen.
    Click to play 2
    • Hvis linket "Søg efter opdateringer..." vises, og du klikker på det...
    Click to play 3
    Click to play 4
  1. Når Firefox blokerer et plugin, vil du få vist en meddelelse i stil med denne:
    Click to play 1 new
  2. Du kan vælge at aktivere plugin'et eller opdatere det (hvis der findes en nyere version).
    • Hvis du klikker for at aktivere plugin'et, vil indholdet blive indlæst (hvis det ikke indlæses, så genindlæs websiden, og prøv igen). Næste gang du besøger websiden eller en anden side, som benytter plugin'et, vil du atter få vist meddelelsen.
    Click to play 2 new
    • Hvis linket "Søg efter opdateringer..." vises, og du klikker på det...
    Click to play 3 new
    AdobeFlash-plugincheck

Hvornår er det i orden at aktivere et plugin i stedet for at opdatere det?

Opdatering af et plugin er altid det mest sikre, men det er ikke altid muligt. Fx hvis du ikke har tilladelse til at opdatere en computer på arbejdet eller i skolen. I sådanne tilfælde må du selv vurdere sikkerheden:

• Hvis du besøger et troværdigt websted, som fx Youtube eller et særligt websted for dit arbejde eller skolen, så kan du måske føle dig sikker nok til at aktivere plugin'et for at se sidens indhold.
  • Hvis du ikke har fuld tillid til webstedet, hvis du fx blev sendt til webstedet via et link, er du sandsynligvis bedst stillet ved ikke at aktivere plugin'et.

Husk aktivering af et plugin på et troværdigt websted

Hvis du ikke kan opdatere et plugin, og du besøger et troværdigt websted, kan du få Firefox til automatisk at aktivere plugin'et på netop dette websted:

1. Klik på det røde plugin-ikon i adresselinjen, en meddelelse vil blive åbnet.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver alle plugins, og vælg Aktiver altid plugins på dette websted.
    Always activate Win 8
  1. Klik på det røde plugin-ikon i adresselinjen, en meddelelse vil blive åbnet.
  2. Klik på knappen Tillad og husk.
    Blocklisted-ActivateFlash

Når du fremover besøger webstedet, vil plugin'et automatisk blive startet, så du ikke behøver at aktivere det manuelt.

Del denne artikel: http://mzl.la/1xKuGJj