Hvorfor skal jeg klikke for at aktivere plugins?

Tidligere kunne Firefox kun beskytte dig mod ustabile og usikre plugins ved at deaktivere dem helt, så de slet ikke kunne bruges. Nu kan Firefox forhindre dem i at starte automatisk og i stedet lade dig vælge at starte dem manuelt eller opdatere dem.

Bemærk: Denne artikel gælder ikke for din version af Firefox. Du skal have den nyeste Firefox release-version, som kan hentes fra mozilla.org/.

Sådan virker Klik for at aktivere

1. Når Firefox blokerer et plugin, vil du se en meddelelse i stil med denne:

Click to play 1
  2. Du kan vælge at starte pluginnet eller at opdatere det, hvis der er lavet en opdatering.
    • Hvis du klikker for at starte pluginnet, vil det manglende indhold på siden blive indlæst. Næste gang du besøger siden eller en anden side, der benytter det samme plugin vil du dog atter få vist meddelelsen.

Click to play 2
    • Hvis linket "Søg efter opdateringer..." vises, og du klikker på det...

Click to play 3

Hvornår er det i orden at aktivere et plugin i stedet for at opdatere det?

Opdatering af et plugin er altid det mest sikre, men det er ikke altid muligt. Fx hvis du ikke har tilladelse til at opdatere en computer på arbejdet eller i skolen. I sådanne tilfælde må du selv vurdere sikkerheden:

• Hvis du besøger et troværdigt websted, som fx Youtube eller et særligt websted for dit arbejde eller skolen, så kan du måske føle dig sikker nok til at aktivere pluginnet for at se sidens indhold.
  • Hvis du ikke har fuld tillid til webstedet, hvis du fx blev sendt til webstedet via et link, er du sandsynligvis bedst stillet ved ikke at aktivere pluginnet.

Husk aktivering af et plugin på et troværdigt websted

Hvis du ikke kan opdatere et plugin, og du besøger et troværdigt websted, kan du få Firefox til automatisk at aktivere pluginnet på netop dette websted:

1. Klik på det røde plugin-ikon i adressefeltet, en dialogboks med en meddelelse vil blive åbnet.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver alle plugins og vælg Aktiver altid plugins på dette websted.

Always activate Win 8
  1. Klik på det røde plugin-ikon i adressefeltet, en dialogboks med en meddelelse vil blive åbnet.
  2. Klik på Tillad og husk.

Fx24AllowJavaDropdown

Når du fremover besøger webstedet wil pluginnet automatisk blive startet, så du ikke behøver at aktivere det manuelt.

Del denne artikel: http://mzl.la/R7DD9y