Installer Adobe Flash Player til visning af animationer, video og spil

Adobe Flash Player er et plugin, der gør det muligt for Firefox at vise Flash på websider. Flash bruges typisk til animationer, video og spil. Denne artikel hjælper dig med at installere Adobe Flash Player.

Installering af Adobe Flash Player ved hjælp af Plugin Finder-tjenesten

Hvis du besøger en webside med Flash, og du ikke har Adobe Flash Player installeret, vil du få vist en gulsort infobjælke med knappen Installer manglende plugins. Knappen åbner Plugin Finder-tjenesten, men den virker ikke på OS XLinux. Læs, i stedet afsnittet Sådan installerer du Adobe Flash Player manuelt.

Missing plugin mac Missing plugin lin

Hvis du ikke har Flash installeret, vil du måske se en infobjælke med knappen Installer Flash. Knappen åbner Plugin Finder-tjenesten, men den virker ikke på OS XLinux. Læs, i stedet afsnittet Sådan installerer du Adobe Flash Player manuelt.

Flash1 29 - Mac Flash1 29 - Lin

1. Besøg en webside, der benytter Flash, fx Adobes testside.
  2. En gul infobjælke vises oven over websiden. Klik på knappen Installer manglende plugins for at åbne et vindue med Plugin Finder-tjenesten.En infobjælke åbnes over websiden. Klik på knappen Installer Flash for at åbne et vindue med Plugin Finder-tjenesten.
    Flash win1 Flash1 29 - Win
  3. Markér den nyeste version af Adobe Flash Player på oversigten, og klik så på knappen Næste.
  4. Installationen af Adobe Flash Player startes. Sæt flueben ud for I have read and agree to the terms of the license agreement, og klik så på knappen Install for at installere plugin'et.
    Flash win4
    • Hvis Windows beder dig acceptere, at Adobe Flash Player ændrer på din computers opsætning, skal du klikke på knappen Ja.
  5. Når installationen er færdig, skal du klikke på knappen Afslut. Siden vil blive genindlæst, og du skulle nu have Adobe Flash Player installeret.
    Flash win5

Sådan installerer du Adobe Flash Player manuelt

1. Gå til Flash Player download-siden hos Adobe.com og hent installationsprogrammet til Flash Player'en.
    Advarsel: Adobes download-side kan indeholde et afkrydsningsfelt til yderligere programmer (så som Google Chrome eller McAfee Security Scan), som er afkrydset som standard. Hvis du ikke rydder afkrydsningsfeltet inden du henter installationsprogrammet, vil programmet blive installeret på din computer, når du åbner installationsprogrammet til Flash Player'en.
  2. Når filhentningen er afsluttet, luk Firefox.

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

3. Åbn installationsprogrammet til Flash Player'en du hentede og følg instruktionerne.
Bemærk: Hvis du har problemer med installationsprogrammet til Flash Player'en fra Adobes download-side, kan du hente hele installationsprogrammet til Flash Player'en direkte fra Adobe.com.
  1. Gå til Flash Player download-siden hos Adobe.com og hent installationsprogrammet til Flash Player'en.
  2. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

3. Åbn filen du hentede (dvs. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Åbn Install Adobe Flash Player.app i Finder for at køre installationsprogrammet, og følg installationsprogrammets instruktioner.
  1. Gå til Flash Player download-siden hos Adobe.com
  2. Når du bliver bedt om det, så gem filen (dvs. install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
  3. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

4. Åbn et terminalvindue (i Gnome, klik på menuen Programmer. Klik på menuen Tilbehør, og klik så på menupunktet Terminal).
  5. I terminalvinduet skal du skifte til den mappe, hvor du gemte den hentede fil (fx cd /home/user/Hentede filer).
  6. Udpak libflashplayer.so fra den hentede fil med kommandoen tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz.
  7. Kopier den udpakkede fil, libflashplayer.so, til Firefox' installationsmappes plugins-undermappe (kræver administratorrettigheder). Hvis fx Firefox er installeret i /usr/lib/mozilla, så brug kommandoen sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins og indtast så koden til din administratorkonto, når du bliver bedt om det.

Hold Adobe Flash Player opdateret

Den nyeste version af Adobe Flash Player vil typisk have en bedre ydelse og færre nedbrud end ældre versioner. Du kan kontrollere, om du har den nyeste udgave, ved at besøge Mozillas webside Kontrollér dine plugins. Hvis siden fortæller, at du bør opdatere Adobe Flash Player, kan du installere den nyeste version ved at følge trin for trin-guiden ovenfor.

Problemløsning

Læs Flash Plugin - Keep it up to date and troubleshoot problems for hjælp til at løse problemer med Adobe Flash Player.

Del denne artikel: http://mzl.la/KWPHE0