Firefox nedbrud - Fejlsøg, forebyg og få hjælp til at rette nedbrud

Vi forstår, hvor frustrerende det er, når Firefox går ned (lukker eller afsluttes uventet). Når Firefox går ned, giver Mozilla fejlrapportør dig mulighed for at indsende en fejlrapport til os, så vi kan fortsætte med at forbedre Firefox. Her er nogle ting, du kan prøve for at få Firefox til at køre optimalt.

Inden du går i gang:

Ellers, følg nedenstående trin i rækkefølge.

Opdatér dine programmer

Problemet er måske allerede blevet løst i en ny version!

Opdatér Firefox

Hver Firefox-udgivelse inkluderer rettelser til nedbrud, som brugere har rapporteret. Hvis du sørger for at have den seneste version installeret, kan det måske rette dit nedbrud. Læs mere om opdatering til seneste version i artiklen Opdater Firefox til den seneste version.

Opdatér Windows

Kontrollér, at du har installeret alle de seneste sikkerheds- og stabilitetsrettelser.

Opdatér macOS

Kontrollér, at din Mac har installeret alle de seneste sikkerheds- og stabilitetsrettelser.

Opdatér Linux

Kontrollér, at du har installeret alle de seneste sikkerheds- og stabilitetsrettelser.

Opdatér dine drivere

Kontrollér, at dine grafikkort-drivere er opdaterede. For mere information, læs artiklen Opdater dine grafikkort-drivere for at bruge hardwareacceleration og WebGL.

Hvis dit nedbrud sker, mens du udskriver, så kontrollér, at din printer-driver er opdateret ved at besøge printerproducentens support-websted. Artiklen Løs udskrivningsproblemer i Firefox kan måske også hjælpe.

Opdatér dine sikkerhedsprogrammer

Kontrollér, at du har installeret de seneste versioner af dine sikkerhedsprogrammer (inklusive firewall, antivirusprogrammer, antispywareprogrammer med mere).

Skan for virus og spyware

Virus og spyware er kendt for at kunne få Firefox til at gå ned. Læs mere om problemer med virus og spyware i artiklen Fejlsøg Firefox-problemer som skyldes malware.

Kontrollér for tredjeparts-moduler

Tredjeparts-programmer (såsom antivirusprogrammer, arkiveringsprogrammer og andre værktøjer) kan indlæse moduler i Firefox. Nogle gange indlæser disse programmer skadelige moduler, der kan få Firefox til at gå ned, reducere ydelsen eller forårsage kompatibilitetsproblemer. Du bemærker muligvis ikke, at et ondsindet eller uventet modul er blevet indlæst, og det kan forårsage problemer, der ser ud til at være Firefox-problemer. For mere information, læs artiklen Identify problems caused by third-party modules in Firefox for Windows.

Kontrollér, om nedbruddet sker i fejlsøgnings-tilstand

Hvis ikke det hjalp at opdatere dine programmer, eller hvis Firefox går ned ved opstart, så følg trinene herunder for at kontrollere, om Firefox også går ned i fejlsøgnings-tilstand. Er det tilfældet, så følg vejledningerne i de anbefalede artikler.

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton. Klik på Hjælp, og klik så på Fejlsøgnings-tilstand…. Klik på knappen Genstart i vinduet Genstart Firefox i fejlsøgnings-tilstand?

Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsøgnings-tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Alternativ nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
    Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)
  2. Når vinduet Start Firefox i fejlsøgnings-tilstand? vises, så klik på knappen Start.
    Fx88TroubleshootMode

Kontrollér, om dit probleme stadig er der, når Firefox kører i fejlsøgnings-tilstand.

Bemærk: Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Nedbruddet sker stadig i fejlsøgnings-tilstand

Hvis Firefox stadig går ned i fejlsøgnings-tilstand, skyldes det ikke en udvidelse, et tema eller hardwareacceleration. Prøv at bruge dit rapport-ID til at få hjælp (læs mere nedenfor).

Nedbruddet sker ikke i fejlsøgnings-tilstand

Hvis Firefox ikke går ned i fejlsøgnings-tilstand, skyldes problemet sandsynligvis en udvidelse, et tema eller hardwareacceleration.

Kontrollér din hardware

Kontrollér dine RAM for fejl

Hvis Firefox gentagne gange går ned, så kontrollér dine RAM for fejl ved hjælp af programmet Memtest86+Rember.

Få hjælp til at rette nedbrud

Det kan være svært at finde frem til årsagen til et nedbrud. Hvis du har prøvet trinene ovenfor, og Firefox stadig går ned, så vil vejledningen nedenfor vise dig, hvordan du finder rapport-ID'erne for de senest indsendte fejlrapporter, så vores frivillige kan hjælpe dig.

Hvis du kan åbne Firefox i fejlsøgnings-tilstand:

1. Skriv about:crashes i adresselinjen, og tryk på tasten EnterRetur. En side med sendte fejlrapporter (og ikke-sendte fejlrapporter, hvis der er nogen) vil blive vist.
    Fx115aboutcrashes
    • Hvis du har nye, ikke-indsendte fejlrapporter: Klik på knappen Indsend ud for hvert ikke-indsendt fejlrapport, og genindlæs så siden about:crashes.
  2. Kopiér rapport-ID'erne under Sendte fejlrapporter (de begynder med bp-) til brug i dit support-spørgsmål i Mozillas support-forum.
Bemærk: Hvis ikke du kan åbne Firefox, fordi programmet går ned under opstart, også selvom du bruger fejlsøgnings-tilstand, så brug denne alternative vejledning til at finde rapport-ID'ene:
  1. Tryk på tasterne Windows Key + R. Skriv: "%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Crash Reports\submitted" (med anførselstegnene), og klik på knappen OK.(OS X 10.6 eller tidligere) Klik på Finder-ikonet i docken. Din hjemmemappe vil blive valgt. I højre side af vinduet, klik på mappen Bibliotek for at åbne den. Åbn så mappen "Application support", åbn derefter mappen "Firefox", mappen "Crash Reports" og til sidst mappen "submitted".
    (OS X 10.7 eller senere) Klik på Finder-ikonet i docken. I menulinjen, klik på menuen , tryk og hold på tasten Alternativ eller tasten Alt og vælg Bibliotek. Et vindue med din biblioteksmappe vil blive åbnet. Åbn så mappen "Application Support", åbn derefter mappen "Firefox", mappen "Crash Reports" og til sidst mappen "submitted".
    Gå til ~/.mozilla/firefox/Crash Reports/submitted.
  2. I den resulterende mappe vil der være en tekstfil for hvert nedbrud, du har indsendt. Brug menuen VisOversigt, til at sortere dem efter dato for at finde den nyeste fil, og dobbeltklik så på den for at åbne den.

Få hjælp i Mozillas support-forum

1. Klik på dette link for at spørge om hjælp med dit nedbrud.
    Bemærk: Linket er kun til hjælp med nedbrud i Firefox. Læs artiklen Stil et spørgsmål., hvis du vil have hjælp til andre problemer.
    • Du skal måske oprette en konto eller logge ind på din eksisterende konto for at kunne stille et spørgsmål.
  2. Udfyld afsnittet Details med så mange informationer som muligt om nedbruddet. Inkludér oplysninger om de trin, du udførte ovenfor, såsom opdatering af Firefox og test af nedbrud i fejlsøgnings-tilstand.
  3. Kopiér det lange rapport-ID, som du fik ovenfor, til de seneste nedbrud (det er i formatet bp-…), og indsæt det i afsnittet "Details".
  4. Klik til sidst på knappen Post Question.
    Vi ved godt, at det tager tid at indsamle og give os alle disse informationer, men det vil gøre det meget lettere for vores frivillige at hjælpe dig.

Baseret på information fra Firefox crashes (mozillaZine KB)