Løs udskrivningsproblemer i Firefox

Denne artikel beskriver, hvordan man fejlsøger udskrivningsproblemer i Firefox.

Kontrollér Firefox' sideindstillinger

Hvis en webside i Firefox udskrives forkert:

1. Klik på menuknappen Fx57Menu og vælg Udskriv….
    Fx57menu-Print
    • Vinduet Vis udskrift åbnes.
  2. Sørg for, at der er valgt Tilpas side i rullemenuen ud for Skalering.
  3. Sørg for, at knappen Portræt er trykket ned.
  4. Klik på knappen Sideopsætning... for at åbne vinduet Sideopsætning.
  5. Klik på fanebladet Margener og sidehoved/sidefod.
  6. Sørg for, at sidens margener er korrekt angivet (standardindstillingen er 12.7 mm).
  7. Klik på knappen OK for at lukke Sideopsætning og vende tilbage til vinduet Vis udskrift.
  8. Klik på knappen Udskriv... for at åbne vinduet Udskriv.
  9. Sørg for, at den korrekte printer er valgt i feltet Navn.
  10. Sørg for, at Skriv til fil ikke er valgt.

Hvis du har foretaget ændringer ud fra ovenstående, så prøv atter at udskrive, ellers læs videre nedenfor.

Kontrollér Firefox' sideindstillinger

Hvis en webside i Firefox udskrives forkert:

1. Klik på menuknappen Fx57Menu og vælg Udskriv…. Vinduet Vis udskrift åbnes.
  2. Sørg for, at der er valgt Tilpas side i rullemenuen ud for Skalering.
  3. Sørg for, at knappen Portræt er trykket ned.
  4. Klik på knappen Udskriv... for at åbne vinduet Udskriv.
  5. Sørg for, at den korrekte printer er valgt i feltet Navn.
  6. Klik på fanebladet Sideopsætning. Sørg for, at sidens margener er korrekt angivet (standardindstillingen er 12.7 mm).

Hvis du har foretaget ændringer ud fra ovenstående, så prøv atter at udskrive, ellers læs videre nedenfor.

Kontrollér i andre browsere og med andre printere

Du kan kontrollere, om problemet findes i Firefox, din printer eller den besøgte webside:

• Prøv, om du kan udskrive websiden med en anden browser, fx Internet Explorer eller Microsoft EdgeSafariEpiphany.

Hvis websiden heller ikke udskrives korrekt med en anden browser:

• Problemet skyldes muligvis printeren: Hvis du har en anden printer, så prøv, om du kan udskrive websiden på den. Hvis det er muligt, så prøv at opdatere printerdriveren til den første printer. Du finder printerdrivere på printerproducentens webside.
  • Problemet skyldes måske websiden. Kontakt websidens ejer.

Hvis siden udskrives korrekt med en anden printer, så følg nedenstående vejledning.

Nulstil printerindstillingerne i Firefox

Mange printerproblemer kan rettes ved at nulstille printerindstillingerne i Firefox:

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. Indtast print_printer i søgefeltet.
  3. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på indstillingen print_printer, og vælg Nulstil.
  4. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

Genstart Firefox, og prøv så atter at udskrive siden.

Bemærk: I ældre versioner af Firefox hed indstillingen print.print_printer. Den gamle indstilling findes muligvis stadig, selvom du også har den nye indstilling. Du kan slette den gamle indstilling: HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på indstillingen, og vælg så Nulstil. Genstart Firefox, og den gamle indstilling skulle nu være væk.

Nulstil alle udskrivningsindstillinger

Hvis de ovennævnte trin ikke hjalp, kan du nulstille alle indstillinger for udskrivning i Firefox:

1. Åbn din profilmappe:

Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Hjælp, og klik så på Teknisk information…. Åbn menuen Hjælp, og vælg Teknisk information…. Fanebladet Teknisk information åbnes.

• Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

3. Find filen prefs.js i din profilmappe, og kopier den til en anden placering, så du har en backup af den.
  4. Åbn filen prefs.js i profilmappen med en teksteditor, som ikke indsætter ekstra koder, fx NotesblokTextEditEmacs.
  5. Slet alle linjer i filen prefs.js, der starter med print_. Gem og luk filen.

Hvis Firefox ikke virker korrekt, når du starter programmet, så luk det igen. Slet filen prefs.js i din profilmappe, og flyt den tidligere oprettede backup ind på dens plads.

// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, MadsHaupt. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.