Løs udskrivningsproblemer i Firefox

Denne artikel beskriver, hvordan man fejlsøger udskrivningsproblemer i Firefox.

Kontrollér Firefox' sideindstillinger

Hvis en webside i Firefox udskrives forkert:

1. Klik på knappen Firefox i toppen af Firefox-vinduet, gå til menuen Udskriv... og vælg Vis udskrift.Klik på menuen Filer, og vælg Vis udskrift.Klik på menuknappen new fx menu , og klik så på Udskriv. Vinduet Vis udskrift åbnes.
  2. Sørg for, at der er valgt Tilpas side i rullemenuen ud for Skalering.
  3. Sørg for, at knappen Portræt er trykket ned.
  4. Klik på knappen Sideopsætning... for at åbne vinduet Sideopsætning.
  5. Klik på fanebladet Margener og sidehoved/sidefod.
  6. Sørg for, at sidens margener er korrekt angivet (standardindstillingen er 12.7 mm).
  7. Klik på knappen OK for at lukke Sideopsætning og vende tilbage til vinduet Vis udskrift.
  8. Klik på knappen Udskriv... for at åbne vinduet Udskriv.
  9. Sørg for, at den korrekte printer er valgt i feltet Navn.
  10. Sørg for, at Skriv til fil ikke er valgt.

Hvis du har foretaget ændringer ud fra ovenstående, så prøv atter at udskrive, ellers læs videre nedenfor.

Kontrollér Firefox' sideindstillinger

Hvis en webside i Firefox udskrives forkert:

1. Klik på menuen Filer, og klik så på Vis udskrift.Klik på knappen new fx menu , og klik så på Udskriv. Vinduet Vis udskrift åbnes.
  2. Sørg for, at der er valgt Tilpas side i rullemenuen ud for Skalering.
  3. Sørg for, at knappen Portræt er trykket ned.
  4. Klik på knappen Udskriv... for at åbne vinduet Udskriv.
  5. Sørg for, at den korrekte printer er valgt i feltet Navn.
  6. Klik på fanebladet Sideopsætning. Sørg for, at sidens margener er korrekt angivet (standardindstillingen er 12.7 mm).

Hvis du har foretaget ændringer ud fra ovenstående, så prøv atter at udskrive, ellers læs videre nedenfor.

Kontrollér i andre browsere og med andre printere

Du kan kontrollere, om problemet findes i Firefox, din printer eller den besøgte webside:

• Prøv, om du kan udskrive websiden med en anden browser, fx Internet ExplorerSafariEpiphany.

Hvis websiden heller ikke udskrives korrekt med en anden browser:

• Problemet skyldes muligvis printeren: Hvis du har en anden printer, så prøv, om du kan udskrive websiden på den. Hvis det er muligt, så prøv at opdatere printerdriveren til den første printer. Du finder printerdrivere på printerproducentens webside.
  • Problemet skyldes måske websiden. Kontakt websidens ejer.

Hvis siden udskrives korrekt med en anden printer, så følg nedenstående vejledning.

Nulstil printerindstillingerne i Firefox

Mange printerproblemer kan rettes ved at nulstille printerindstillingerne i Firefox:

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig!Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. Indtast print_printer i søgefeltet.
  3. HøjreklikHold Ctrl-tasten nede mens du klikker på indstillingen print_printer, og vælg Nulstil.
  4. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut.

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Genstart Firefox, og prøv så atter at udskrive siden.

Bemærk: I ældre versioner af Firefox hed indstillingen print.print_printer. Den gamle indstilling findes muligvis stadig, selvom du også har den nye indstilling. Du kan slette den gamle indstilling: HøjreklikHold Ctrl-tasten nede mens du klikker på indstillingen, og vælg så Nulstil. Genstart Firefox, og den gamle indstilling skulle nu være væk.

Nulstil alle udskrivningsindstillinger

Hvis de ovennævnte trin ikke hjalp, kan du nulstille alle indstillinger for udskrivning i Firefox:

1. Åbn din profilmappe:

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

2. Klik på knappen Åbn mappeÅbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  3. Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

4. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut.

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

5. Find filen prefs.js i din profilmappe, og kopier den til en anden placering, så du har en backup af den.
  6. Åbn filen prefs.js i profilmappen med en teksteditor, som ikke indsætter ekstra koder, fx NotesblokTextEditEmacs.
  7. Slet alle linjer i filen prefs.js, der starter med print_. Gem og luk filen.

Hvis Firefox ikke virker korrekt, når du starter programmet, så luk det igen. Slet filen prefs.js i din profilmappe, og flyt den tidligere oprettede backup ind på dens plads.

Skift standardskrifttype

Skrifttypen Times New Roman kan muligvis ikke bruges af din printer. Er det tilfældet, kan du skifte til en lignende skrifttype, fx Trebuchet MS. Det gør du således:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Indhold.
  3. Brug rullemenuen ud for Standardskrifttype til at vælge den ønskede standardskrifttype.
  4. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.