Skift dine søgeindstillinger i Firefox

På siden Søgning i Firefox' indstillinger kan du tilpasse dine søgeindstillinger. Du kan tilføje og fjerne søgetjenester, skifte standard-søgetjeneste, tildele eller ændre genveje til søgetjenester, vise eller skjule søgefeltet, og vælge, om du vil have vist søgeforslag først eller slet ikke.

Åbn siden Søgning

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Søgning til venstre på siden.

Fx73SearchSettings

Søgefelt

• Brug adressefeltet til søgning og navigation: Dette er standardindstillingen. Den giver et samlet søge- og adressefelt.
  • Tilføj søgefeltet til værktøjslinjen: Vælg denne indstilling, hvis du foretrækker et separat søgefelt.

Standard-søgetjeneste

Brug rullemenuen under Standard-søgetjeneste til at vælge den søgetjeneste, du vil bruge som standard.

Fx83SearchPanel-DefaultSearchEngineDropdown

Bemærk: Nogle udvidelser, der føjes til Firefox, kan angive en ny standard-søgetjeneste.

Fx84DefaultSearchEngineSetByAddon

Du kan deaktivere eller fjerne udvidelsen, der har foretaget ændringen, eller du kan vælge en anden søgetjeneste fra rullemenuen, hvis du foretrækker en anden standard-søgetjeneste.

Søgeforslag

Efterhånden som du skriver i søgefeltet eller i adressefeltet, viser din standard-søgetjeneste dig forslag baseret på populære søgninger eller dine tidligere søgninger. Læs artiklen Søgeforslag i Firefox for mere information.

Fx73SearchSuggestions

• Vis søgeforslag: Tilføj eller fjern flueben ud for denne indstilling for at slå søgeforslag til eller fra.
    • Vis søgeforslag i adressefeltet: Når søgeforslag er slået til, kan du med denne indstilling vælge, om søgeforslag også skal vises, når du søger fra Firefox' adressefelt. Der kan blive vist op til to forslag fra din søgehistorik. Disse vil blive angivet med et ikon af et ur i stedet for et ikon af et forstørrelsesglas.
    • Vis søgeforslag før resultater fra din browserhistorik i adressefeltet: Tilføj flueben ud for denne indstilling, hvis du vil have vist søgeforslag før resultater fra din browserhistorik, når du søger fra adressefeltet.
    • Vis søgeforslag i private vinduer: Tilføj flueben ud for denne indstilling for at få vist søgeforslag i private browsing-vinduer.

Søge-alternativer

Når du begynder at skrive i adressefeltet eller i søgefeltet, vil du se ikoner (fx for andre søgetjenester, bogmærker, faneblade eller historik, under søgeforslagene, som du også kan bruge til din søgning.

Fx89SearchAlternatives

Hvis du ikke vil bruge den nuværende standard-søgetjeneste, kan du vælge en alternativ søgetjeneste og bruge den til din søgning.

Hvis du vil fjerne alternative søgetjenester fra søgefeltet eller adressefeltet, skal du fjerne fluebenet ud for søgetjenesten på listen med søgetjenester i søgeindstillingerne under Søge-genveje. Dette fjerner ikke selve søgetjenesterne.

Fjern eller tilføj søgetjenester

Hvis du vil fjerne en søgetjeneste i Firefox, gendanne standard-søgetjenesterne, der er indbygget i Firefox, eller tilføje en ny søgetjeneste, så klik på Søgning i Firefox' indstillinger og find afsnittet Søge-genveje.

Fjern en søgetjeneste

1. Klik på den søgetjeneste, du ikke vil have.
  2. Klik på knappen Fjern nedenunder for at fjerne den fra din liste.
    Fx89SearchShortcuts-Remove
Bemærk: Du skal bruge fanebladet Tilføjelser for af fjerne søgetjenester, der er installeret som Firefox-udvidelser (læs artiklen Disable or remove add-ons for detaljer).

Gendan standard-søgetjenester

Hvis du fjerner nogen af de søgetjenester, der leveres med Firefox som standard, så klik på knappen Gendan standard-søgetjenester nederst på siden for at få dem tilbage.

Tilføj en ny søgetjeneste

1. Klik på linket Find flere søgetjenester nederst på siden Søgning .
    • En side med tilgængelige søgetjenester åbnes.
  2. Klik på den søgetjeneste, du ønsker at installere, og klik så på knappen Føj til Firefox.

For mere information om, hvordan du tilføjer eller fjerner søgetjenester, læs artiklen Tilføj eller fjern en søgetjeneste i Firefox.

Genveje til søgetjenester

Du kan tildele eller ændre genveje til dine foretrukne søgetjenester for at gøre det nemmere at udføre en søgning. For mere information, læs artiklen Assign shortcuts to search engines.