Adgangskodemanager - Husk, slet og ændr gemte adgangskoder i Firefox

Firefox' adgangskodemanager gemmer dine brugernavne og adgangskoder til websteder og opbevarer dem sikkert. Dermed får du automatisk udfyldt login-felterne, næste gang du besøger webstedet. Denne artikel viser dig, hvordan adgangskodemanageren bruges til at huske, vise, slette og beskytte dine adgangskoder.

Få Firefox til at huske brugernavne og adgangskoder

Når du indtaster et brugernavn og en adgangskode, som Firefox ikke allerede har gemt for webstedet, vil Firefox spørge, om du vil gemme login-oplysningerne.

Remember Password Prompt Win Remember Password Prompt Mac Remember Password Prompt Lin Password 29 - Win Password 29 - Mac Password 29 - Lin
Tip: Klik uden for boksen Husk adgangskode for at skjule den. For at få den tilbage, klik på nøgleikonet til venstre i adresselinjen. Hvis Firefox ikke spørger, om du vil gemme adgangskoden, så læs artiklen Usernames and passwords are not saved.

I boksen Husk adgangskode:

• For at få Firefox til at huske dine brugernavne og adgangskoder, klik på Husk adgangskode. Næste gang du besøger webstedet, vil Firefox automatisk udfylde brugernavn og adgangskode for dig.
    • Hvis du har gemt det forkerte brugernavn eller adgangskode, så indtast bare det rigtige på webstedet, og Firefox vil så spørge, om du vil gemme det. For at gemme det nye brugernavn og adgangskode, klik på Opdater adgangskode.
  • For at fortælle Firefox at brugernavne og adgangskoder til det aktuelle websted aldrig skal gemmes, klik på rullemenuen, og vælg Husk aldrig adgangskode for dette websted. Når du fremover logger ind på webstedet, vil du ikke blive spurgt om at gemme brugernavn og adgangskode.
    • Hvis du senere ændrer mening, og vil have Firefox til at spørge om at gemme brugernavne og adgangskoder for webstedet, skal du fjerne webstedet fra undtagelseslisten via vinduet Indstillinger - Sikkerhed.
  • Gem ikke brugernavne og adgangskoder denne gang, klik på rullemenuen, og vælg Ikke nu. Du vil så også blive spurgt om at gemme dit brugernavn og adgangskode, næste gang du besøger webstedet.
Bemærk: Nogle websteder tilbyder at holde dig logget ind ved at sætte et flueben på webstedet. Dette er en funktion, webstedet har, og den vil virke uanset om du gemmer dit brugernavn og adgangskode med Firefox eller ej.

Vis og slet adgangskoder

Du kan let håndtere de brugernavne og adgangskoder, som Firefox har gemt for dig.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Sikkerhed.
  3. Klik på knappen Gemte adgangskoder... for at åbne adgangskodemanageren.
Saved Passwords Win Saved Passwords Mac Saved Passwords Lin saved passwords 38
  • For at vise adgangskoder du har gemt, klik på knappen Vis adgangskoder. Når du lukker vinduet, vil dine adgangskoder automatisk blive skjult.
  • Brug søgefeltet for at finde et bestemt websted eller brugernavn. Klik på X i søgefeltet for at rydde din søgning og for at se den fulde liste igen.
  • For at fjerne brugernavne og adgangskoder, markér dem på listen og klik på Fjern.
  • For at fjerne alle gemte brugernavne og adgangskoder, klik på knappen Fjern alle. Efter bekræftelsen af dette valg, vil alle dine gemte brugernavne og adgangskoder være slettet.

Beskyt dine adgangskoder

Hvis du bruger den samme simple adgangskode til alt, risikerer du at blive udsat for identitetstyveri. Artiklen Create secure passwords to keep your identity safe viser dig, hvor let det er at oprette sikre adgangskoder og så bruge adgangskodemanageren, som beskrevet ovenfor, til at hjælpe dig med at huske dem alle sammen.

Selvom adgangskodemanageren gemmer dine brugernavne og adgangskoder på din harddisk i krypteret format, kan personer med adgang til din computer stadig se dem eller bruge dem. Artiklen Brug en hovedadgangskode til at beskytte gemte logins og adgangskoder fortæller dig, hvordan du kan forhindre dette, og hvordan du beskytter dig i tilfælde af, at du mister din computer eller får stjålet den.

Har du problemer med brugernavne og adgangskoder?

Disse artikler hjælper dig med at løse problemer, du måske har med brugernavne og adgangskoder:

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQDYP