Brugernavne og adgangskoder bliver ikke husket

Firefox indeholder en adgangskodemanager, som kan huske de adgangskoder, du bruger til at logge ind på websteder. Denne artikel forklarer, hvorfor dine adgangskoder måske ikke bliver gemt.

Indstillinger i adgangskodemanageren

Firefox husker som standard din adgangskoder. Du kan deaktivere funktionen, eller du kan indstille Firefox til aldrig at huske adgangskoder for et bestemt websted.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Sikkerhed.
  3. Sæt flueben ud for Husk adgangskoder for websteder, hvis det ikke allerede er der.
  4. Klik på knappen Undtagelser… til højre for Husk adgangskoder for websteder.
  5. Kontrollér, om listen indeholder det websted, som du ikke kan få gemt adgangskoder til.
    • Hvis webstedet er på listen, så markér det, og klik så på knappen Fjern.
  6. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Kontrollér, om du nu kan få gemt adgangskoden til det pågældende websted ved at besøge det og logge ind.

Privat browsing

Hvis du bruger Firefox-funktionen privat browsing, vil adgangskoder ikke automatisk blive indtastet i dit privat browsing-vindue eller i permanent privat browsing-tilstand, og nye adgangskoder vil ikke blive husket. Kontrollér, at du ikke er benytter privat browsing:

• Hvis der vises en lilla maske øverst til venste i vinduet, benytter du privat browsing. Luk i så fald vinduet, og åbn et vindue uden privat browsing.

Kontrollér, om du benytter permanent privat browsing:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Privatliv.
  3. Hvis Firefox vil: er sat til Bruge tilpassede indstillinger for historik, så kontrollér, om der er flueben ud for Brug altid privat browsing-tilstand.
    • Hvis der er, så fjern fluebenet og genstart Firefox.
  4. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Adgangskoder bliver ryddet automatisk

Firefox kan være indstillet til at fjerne gemte adgangskoder, når programmet lukkes. Ændr indstillingen:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Privatliv.
  3. Hvis Firefox vil: er sat til Bruge tilpassede indstillinger for historik, og, der er flueben ud for Ryd historik når Firefox lukkes, så klik på knappen Indstillinger….
  4. Fjern fluebenet ud for Gemte adgangskoder.
  5. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Firefox er nu indstillet til ikke at rydde dine adgangskoder når browseren lukkes.

Adgangskodemanager fra tredjepart

Hvis du benytter en adgangskodemanager fra tredjepart, kan den forhindre Firefox i at gemme adgangskoder. Kontrollér indstillingerne i adgangskodemanageren fra tredjepart. Læs mere i artiklen Where are my logins stored?

Login-bokse vises ikke

Nogle versioner af grafikkort-drivere kan have problemer med at vise login-bokse. Følg trinnene i artiklen Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer for at kontrollére, om det er tilfældet hos dig.

Websteder forhindrer adgangskoder i at blive gemt

Nogle websteder tillader af sikkerhedsgrunde ikke, at adgangskoder bliver gemt. Hvis du har fulgt trinnene ovenfor, men der fortsat er bestemte websteder, hvor du ikke bliver spurgt, om Firefox skal gemme adgangskoder, så kan det skyldes, at webstedet forhindrer at koderne gemmes.

Baseret på information fra User name and password not remembered (mozillaZine KB)