Brugernavne og adgangskoder bliver ikke husket

Firefox indeholder en adgangskodemanager, som kan huske de adgangskoder, du bruger til at logge ind på websteder. Denne artikel forklarer, hvorfor dine adgangskoder måske ikke bliver gemt.

Indstillinger i adgangskodemanageren

Firefox husker som standard din adgangskoder. Hvis du har deaktiveret funktionen eller oprettet en undtagelse for et bestemt websted, kan det være årsagen til, at din adgangskode ikke bliver husket.

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på SikkerhedPrivatliv & sikkerhed og find afsnittet Formularer & adgangskoder.
  3. Sæt flueben ud for Husk logins til webstederHusk logins og adgangskoder til websteder, hvis det ikke allerede er der.
  4. Klik på knappen Undtagelser… til højre for Husk logins til webstederHusk logins og adgangskoder til websteder.
  5. Kontrollér, om listen indeholder det websted, som du ikke kan få gemt adgangskoder til.
    • Hvis webstedet er på listen, så markér det, og klik så på knappen FjernFjern webstedFjern websted.
  6. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Kontrollér, om du nu kan få gemt adgangskoden til det pågældende websted ved at besøge det og logge ind.

Privat browsing

Hvis du bruger Firefox-funktionen privat browsing, vil adgangskoder ikke automatisk blive indsat, og nye adgangskoder vil ikke blive husket. Kontrollér, at du ikke er benytter privat browsing:

• Hvis der vises en lilla maske øverst til venste i vinduet, benytter du privat browsing. Luk i så fald vinduet, og åbn et vindue uden privat browsing.

Kontrollér, om du benytter permanent privat browsing-tilstand:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på PrivatlivPrivatliv & sikkerhed og find afsnittet Historik.
  3. Kontrollér indstillingen Firefox vil:Firefox vil:.
    • Hvis den er sat til Aldrig gemme historik, så skift til en anden indstilling.
    • Hvis den er sat til Bruge tilpassede indstillinger for historik, så kontrollér, om der er flueben ud for Brug altid privat browsing-tilstand. Hvis der er, så fjern fluebenet og genstart Firefox.
  4. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Adgangskodemanager fra tredjepart

Hvis du benytter en adgangskodemanager fra tredjepart, kan den forhindre Firefox i at gemme adgangskoder. Kontrollér indstillingerne i adgangskodemanageren fra tredjepart. Læs mere i artiklen Gem dine login-oplysninger

Login-bokse vises ikke

Nogle versioner af grafikkort-drivere kan have problemer med at vise login-bokse. Følg trinnene i artiklen Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer for at kontrollére, om det er tilfældet hos dig.

Websteder forhindrer adgangskoder i at blive gemt

Nogle websteder tillader af sikkerhedsgrunde ikke, at adgangskoder bliver gemt. Hvis du har fulgt trinnene ovenfor, men der fortsat er bestemte websteder, hvor du ikke bliver spurgt, om Firefox skal gemme adgangskoder, så kan det skyldes, at webstedet forhindrer at koderne gemmes.

Baseret på information fra User name and password not remembered (mozillaZine KB)