Firefox brukerstøtte - Veiledning til feilsøking

Revisjonsinfo
  • Revisjonsid: 274317
  • Opprettet:
  • Opprettet av: ErlingR
  • Kommentar: Første gangs oversettelse til norsk ihht rev 255339 2023-01-07 av org. engelsk artikkel.
  • Gjennomgått: Ja
  • Gjennomgått:
  • Gjennomgått av: erling.rosag
  • Is approved? Ja
  • Er nåværende revisjon? Ja
  • Klar for oversetting: Nei
Revisjonskilde
Revisjonsinnhold

Artikkelen dokumenterer vanlige feilsøkingsteknikker brukt for løse noen av de problemene det oftest spørres om i Firefox brukerstøtteforum. Det meste av informasjonen som behøves for å hjelpe brukere, er dokumentert i kunnskapsbase-artikler. Uansett hva problemet er, forsøk å finne et kjent svar før man begynner med feilsøking.

Når du opptrer som en hjelper i forumet, kan det være du møter problemer du ikke finner noe informasjon om. Denne artikkelen kan hjelpe deg å finne årsaken til et problem, så vel som å hjelpe deg til å løse problemet etter å ha fastslått hva mulige årsaker kan være. Alt du lærer når du feilsøker bør deles med andre. Du kan poste alt du finner ut av i en relatert tråd i forum for bidragsytere eller diskutere det i SUMO Matrix rommet. Noen vanlige problemer mangler dokumenterte løsninger eller tips, og behøver derfor mer informasjon.

Vanlige trinn i feilsøking

Uansett hva problemet er, start alltid med å søke i kunnskapsbasen før du forsøker å løse problemet på egen hånd. Om problemet ikke er dokumentert, eller du er usikker på hva problemet er, kan feilsøkingstrinnene beskrevet her hjelp deg til å isolere problemet.

Sjekk alt

Det er viktig at du forstår nøyaktig hva problemet er før du gir råd om løsning. Samtidig må brukeren kunne redegjøre for alle symptomene og andre problemdetaljer.

• Still sentrale spørsmål som: Nøyaktig hva er det som skjer? Hva forventer du at skal skje? Hvor ofte skjer dette? Hva gjør du når det skjer? Skjer det på alle nettsteder? Installerte eller oppdaterte du noen annen programvare?
  • Ta et skjermbilde: Om du ikke helt får taket på hva som skjer basert på hva brukeren beskriver, spør om et skjermbilde.
  • Sjekk hvilken versjon av Firefox, av operativsystemet, av installerte tillegg som brukes, samt andre detaljer som kan hjelpe deg å finne kilden til problemet. Ta alltid en titt på “Mer feilsøkingsinformasjon” avsnittet i støttehenvendelsen for å finne mer informasjon for feilletingen. Om slik informasjon ikke følger med i støttehenvendelsen, be brukeren sende det inn – se Bruk informasjon fra feilsøkingssiden til å løse problemer med Firefox for detaljer.
  • Sjekk detaljene til andre installerte programvarer, som nøyaktig navn og revisjon til antivirusprogramvaren, osv.
  • Om det er meldt en feil, sjekk teksten i denne. Mange feilmeldinger kan være forvirrende, så sjekk av nøyaktig hva det står (eller så nær som mulig, avhengig av hva brukeren kan huske) hjelper til for å kunne identifisere ha problemet er. Det er viktig å kunne skille mellom en feil fra operativsystemet, en side med feilmelding fra Firefox og en JavaScript "alert()".

Sjekk nøye oppførselen for problemer med data som er blitt borte (bokmerker, historikk, innstillinger, infokapsler)

Selv om det å undersøke symptomer er viktig for alle problemer, er det spesielt viktig for problemer som skyldes tap av data. Slike problemer omfatter data som mistes, data som ikke blir lagret når Firefox avsluttes og data som ikke kan endres.

• Det er nyttig å vite hvor Firefox lagrer data, fordi korrumperte/ødelagte eller låste filer ofte forårsaker problemer med å lagre data.
  • Undersøk så mange detaljer som mulig. Spør om hva som skjer, og hva brukeren forventer skal skje.
    • Vises endringer i data (nye bokmerker, elementer i historikken, historikken for bakover/fremover-knappene, endringer i innstillinger, nye infokapsler) i det hele tatt? Meldes det en feil?
    • Dukker de nye dataene opp etter en omstart av Firefox?
    • Har tap av data skjedd mer enn en gang? Når skjedde det? Under hvilke omstendigheter skjer det?
    • Er det bare noen data som rammes av feilen (som det å endre et visst bokmerke eller det å lagre infokapsler på visse nettsteder), eller feiler all bruk av data?
    • Hvilke utvidelser er installert?

Problemer på et enkelt nettsted

Om et spesielt nettsted er opphav til problemer eller gir feilmeldinger, kan dette skyldes en utvidelse (som Adblock Plus), elementer med feil i hurtiglageret eller en infokapsel med feil.

• Forsøk først å slette hurtiglagret til nettleseren, fordi filer som lastes ned feil eller utdaterte filversjoner blir lagret, kan forårsake problemer.
  • Om problemet ikke løses, sjekk de installerte utvidelsene. Om du mistenker en av dem å være årsaken til problemet, start Firefox i Feilsøkingsmodus.
  • Om problemet fremdeles er til stede, kan det være en infokapsel med feil som er årsaken. I dette tilfellet må brukeren slette infokapsler som kommer fra det feilende nettstedet.

Sjekk tillegg og forsøk Feilsøkingsmodus

Utvidelser er ofte kilde til problemer relatert til feilende nettsteder eller at Firefox ikke fungerer korrekt. Om utvidelser er installert, anbefaler vi ofte brukeren å forøke å reprodusere feilsituasjonen med utvidelsene deaktivert eller ved å kjøre Firefox i Feilsøkingsmodus. For informasjon, les Feilsøk utvidelser-, temaer- og maskinvareakselerasjonsproblemer for å løse vanlige Firefox problemer.

Merknad: I tillegg til å deaktivere tillegg (utvidelser og temaer), slår feilsøkingsmodus også av maskinvareakselerasjon og WebGL, deaktiverer JavaScript Just-in-time (JIT) kompilatoren og ignorerer filene userContent.css og userChrome.css (om de finnes). Filen xulstore.json, som lagrer tilpasninger av vinduer og verktøylinjer, blir også ignorert, men lagring av endrede preferanser er fremdeles aktiv.

Tilbakestill innstillinger

Om det rapporterte problemet fremdeles opptrer i Feilsøkingsmodus og feilsøkingsinformasjonen fra brukeren viser at mange innstillinger er endret, vurder å be brukeren om å tilbakestille en og en innstilling ved å bruke about:config (velg hver modifiserte innstilling og klikk på “Nullstill”-knappen Fx71aboutconfig-ResetButton) eller å nullstille alle innstillinger til utgangspunktverdiene (se Tilbakestill innstillinger i Firefox for feilsøking og løsning av problemer for detaljer). Alternativt, be brukeren om å forsøke en ny Firefox-profil. Det er alltids et valg å tilbakestille Firefox, men det fjerner alle utvidelser, temaer og andre brukertilpasninger.

Nullstill xulstore.json filen

Filen xulstore.json i profilmappen til Firefox lagrer informasjon om verktøylinjer, vindusposisjoner og andre grensesnittelementer. Om endringer i verktøylinjer og vindusstørrelser ikke lagres, ikoner på verktøylinjene mangler eller det oppstår rare problemer med grensesnittet til nettleseren, kan det hjelpe å nullstille denne filen.

Tilbakestill Firefox-funksjonen vil nullstille xulstore.json til standard innstillinger, men denne funksjonen fjerner også andre brukertilpasninger som utvidelser, temaer og modifiserte innstillinger. Du kan også nullstille filen ved å slette den manuelt fra profilmappen.

Få tak i krasjrapporter

Om Mozilla krasjrapportering er blitt trigget og brukeren har sendt inn rapporten, er det å søke opp krasj-IDen nyttig for å løse problemet. For oppstartskrasjer må man få tak i krasj-IDene manuelt. Om Firefox kjører, kan man se gjennom krasj-informasjon på about:crashes. Les artikkelen Krasjrapportering for Mozilla for detaljer om hvordan man får tak i krasjrapporter.

Sjekk sikkerhetsprogramvare

Noen problemer er kjent for å være forårsaket av forskjellige brannmur- og antivirusprogramvarer, spesielt problemer med å koble opp mot nettsteder. Om et slikt problem blir rapportert er det viktig å:

• Spørre om nøyaktig navn på alle sikkerhetsprogramvarer som er installert.
  • Spørre om hvilken versjon for hvert av produktene som er installert.
  • Finn ut når hvert produkt sist ble oppdatert, og om noen har gått ut på dato.
    • Utdatert sikkerhetsprogramvare som forårsaker problemer bør fjernes fordi de ikke kan oppdateres.
  • Sjekke alle installerte utvidelser til Firefox – mange sikkerhetsprodukter installerer dem.
  • Spørre om noe sikkerhetsprogramvare nylig er avinstallert. Ofte blir deler av avinstallert sikkerhetsprogramvare liggende igjen uten at det legges merke til. Om det er behov for å fjerne sikkerhetsprogramvare, er den tryggeste metoden å gjøre det via Avinstaller et program i Windows Kontrollpanel. Om det er problemer med å avinstallere, tilbyr noen produsenter et avinstalleringsverktøy.

Ren nyinstallasjon

Noen problemer med Firefox kommer av at innholdet i installasjonsmappen er ødelagt, av at det ligger gamle filer i posisjonsmappen eller av ekstra installerte komponenter. Å gjøre en ren, ny installasjon er en rask måte å utelukke disse problemkildene på. Alle brukerdata er lagret i profilmappen, så det å gjøre en ren nyinstallasjon forårsaker ikke tap av data.

1. Avslutt Firefox fullstendig (File > Avslutt på Windows og Linux, Firefox > Avslutt på Mac).
  2. Gi et nytt navn til installasjonsmappen for Firefox eller flytt den til et annet sted.
    • Windows: Den heter vanligvis C:\Program Files\Mozilla Firefox i 32-bit systemer og C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox i 64-bit systemer. “Mozilla Firefox” kan bli gitt nytt navn “Old Firefox”
    • Mac: Den heter vanligvis Macintosh HD/Applications/Firefox.app. Macintosh HD/Applications kan åpnes i Finder, og så kan Firefox dras til Papirkurven.
    • Linux: Hvor Firefox installeres varier med de forskjellige distribusjonene og installasjonsmetoden. I Linux distribusjoner ligger Firefox vanligvis ikke i en egen mappe, så denne metoden kan ikke brukes.
  3. Last ned Firefox på nytt fra mozilla.org og installer ved å følge installasjonsinstruksjonene for Windows, Mac, eller Linux.
  4. If this fixes the problem, you can optionally check the old install folder for global extensions, components, or corrupt/locked files.

Andre metoder

Om du ikke finner noen kunnskapsbase-artikkel eller andre måter å løs et problem på, og de vanlige feilsøkingsmetodene ikke fører frem, prøv disse metodene:

Forsøk en ny Firefox-profil

Om du ikke vil foreslå å Tilbakestille Firefox (det kan være brukeren har mange tilpassede innstillinger eller installerte utvidelser hen vil beholde) vurder å foreslå en ny Firefox-profil. Profilbehandleren i Firefox brukes til å opprette og endre på Firefox-profiler, hver profil har sitt eget sett av bokmerker, innstillinger, tillegg og data (se Hvor Firefox lagrer data).

• Profilbehandleren kjører tidlig i oppstartsprosessen, så det er nyttig å teste dette når Firefox ikke vil starte.
  • Det er ofte nyttig å opprette en ny profil for testing, for å se om et problem skyldes noe i brukerprofilen.
  • Om en ny profile ikke løser problemet, kan brukeren gå tilbake til sin opprinnelige profil ved å kjøre Profilbehandleren igjen.

Nullstill systemhurtiglagrene i macOS

Noen problemer med Firefox kan skyldes feil data i systemhurtiglagrene til macOS. Blant disse er:

• Firefox lar seg ikke installere på grunn av en DMG monteringsfeil
  • Sære grafikkproblemer i Mozillaprogramvare
  • Visse skrifttegn blir rotet til eller helt feil i Mozillaprogramvare

Slik nullstiller du hurtiglagrene:

1. Start Macen i Sikker modus:
    • Sjekk at Macen er helt avslått, før du trykker på PÅ-knappen og holder SHIFT-tasten nede rett etter oppstartslyden til Macen. Les Apples brukerstøtteartikkel Bruk sikkermodus på Macen for detaljer.
  2. Restart Macen normalt.

Foreslå antispionprogramvare eller antivirus

Om et problem med Firefox skyldes skadevare, kan det være til hjelp å foreslå å installere antivirus- eller antispionprogramvare.

• Det beste er å foreslå gratisprogramvare, isteden for å anbefale kjøp av en bestemt programvare.
  • Mozilla verken anbefaler eller stiller seg bak noen spesielle produkter. Gratis-produkter som er populære i brukersamfunnet, er beskrevet i artikkelen Feilsøking av problemer forårsaket av skadelig programvare i Firefox.
  • Det er opp til den enkelte hjelper å foreslå konkrete programvarepakker. Sørg for at brukeren skjønner at den programvaren du foreslår er din anbefaling, ikke noe Mozilla foreslår.

Lag en liste over moduler i Firefox-prosessen

En liste over moduler i Firefox-prosessen kan være nyttig for å identifisere kildene til mange forskjellige problemer, vanligvis på Windows.

Det er i hovedsak to metoder for å hente frem listen over prosesser:

• Metode 1: Bruk ListDLLs (kun Windows)
    • ListDLLs er en Sysinternals applikasjon som kan liste opp kjørende moduler i hvilken som helst prosess uten å måtte restarte den.
    1. Last ned ListDLLs fra https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896656.aspx.
    2. Pakk ut listdlls.exe fra listdlls.zip og legg listdlls.exe på skrivebordet.
    3. Åpne Kjør-dialogen (Høyreklikk på Windows10StartButton og velg Kjør eller trykk Windows Key + R).
    4. Skriv cmd og trykk OK.
    5. Et kommandolinjevindu åpnes. Skriv: cd Desktop
    6. Trykk Enter/Return, skrivemarkøren flytter seg til neste linje.
      Skriv: listdlls firefox.exe > mozillabug.txt
    7. Trykk Enter/Return igjen. En fil med navn mozillabug.txt blir lagret på skrivebordet. Denne filen bør legges ut på et nettsted som PasteBin slik at de frivillige hjelperne kan lese innholdet i filen din.
  • Metode 2: Generere en krasjrapport (alle operativsystemer)

Det er enkelt å generere krasjrapporter ved å åpne siden about:crashcontent for å få fanen til å krasje. Denne handlingen åpner allikevel ikke krasjrapporteringspanelet. Ref: Bug 1490061

1. Åpne about:crashcontent for å generere en krasj.
  2. Åpne about:crashes og send inn krasjrapporten.
  3. Bruk about:crashes til å hente ut nylig genererte krasjrapporter.

Sjekk om Firefox-prosesser fremdeles kjører

Noen problemer, spesielt de relatert til at Firefox ikke starter ordentlig, kan komme av en eksisterende Firefox-prosess, som når Firefox henger. Når Firefox ikke vil starte og en feilmelding sier at Firefox allerede kjører, eller om du mistenker at filer kan være låst, kan det være en god ide å sjekk om det allerede finnes Firefox-prosesser som kjøre.

1. Sjekk prosesslisten for å se om Firefox kjører, og i så fall, hvor mange prosesser som er aktive. Prosedyren for dette, og navnet på binærfilen varierer med operativsystemet.
    • Windows (firefox.exe): Åpne Oppgavebehandling ved å trykke Ctrl + Shift + Esc, bytt til Prosesser-fanen, se gjennom hele listen etter alle firefox.exe prosesser.
    • Mac (firefox-bin): Åpne Activity Monitor fra Macintosh HD/Applications/Utilities. Se gjennom hele listen etter alle firefox-bin prosessnavn.
    • Linux (firefox eller firefox-bin): I de fleste Gnome-baserte distribusjonene, velg System > Administration > System Monitor. Velg Processes tab-fanen, og se etter alle firefox-bin and/or firefox prosesser.
  2. Du må kanskje avslutte prosesser, spesielt om det er mer enn en Firefox-prosess eller om Firefox ikke starter.
    • Windows: Høyreklikk på prosessnavnet du vil avslutte og velg Avslutt oppgave.
    • Mac: Klikk på prosessnavnet du vil avslutte og klikk så på Avslutt prosess.
    • Linux: Høyreklikk på prosessnavnet du vil avslutte og velg Avslutt oppgave.
Merknad: Om et problem oppstår fordi Firefox henger, kan det være nødvendig å avslutte alle Firefox-prosesser etter hver omstart. I dette tilfellet er det nødvendig å omstarte Firefox to ganger etter at alle Firefox-prosesser er avsluttet, for å verifisere at problemet er løst.

Ting som er greit å vite

Når man skal hjelpe brukere, er det mange ting det er greit å vite.

Finne profilmappen

• Instruksjoner for hvordan man finner profilmappen, er lagt ut i kunnskapsbasen (Knowledge Base). Du finner instruksjoner for andre operativsystemer ved å velg det på høyre side i vinduet under Customize this article.

Hvor Firefox lagrer data

Når man feilsøker, er det ofte praktisk å vite hvor data for Firefox er lagret. Det viktig at vi aldri forårsaker tap av data – inklusive infokapsler! Følgende er noen av de viktige filene lagret i profilmappen til Firefox (les Profiler - hvor Firefox lagrer bokmerker, passord og andre brukerdata for detaljer).

• places.sqlite – Bokmerker og historikk, denne filen kan i noen tilfeller bli ødelagt.
  • cookies.sqlite – Alle lagrede infokapsler, denne filen kan i noen tilfeller bli ødelagt.
  • prefs.js – I denne filen lagres alle brukerinnstillinger, blant annet startsiden, hvilket tema som er aktivert, hvordan infokapsler behandles, valg for sletting av historikk, innstillinger for utvidelser og oppsett av skriver. Om denne filen ødelegges kan den tilbakestilles til standardverdier for alle innstillinger. Les Tilbakestill innstillinger i Firefox for feilsøking og løsning av problemer for detaljer.
  • handlers.json – Innholdstyper og handlinger knyttet til nedlasting konfigureres i Generelt-panelet i avsnittet Program i Innstillinger for Firefox (les Endre hva Firefox gjør når du klikker på en fil for detaljer). Om filen handlers.json fjernes, tilbakestilles alle tilpasninger for filetyper og protokoller til standard innstillinger. Fra og med Firefox 98 vil innholdstypen mailto bli fjernet, derfor er Firefox Refresh et bedre valg.
  • extensions.ini, extensions.sqlite, extensions.sqlite-journal extensions.json (om de finnes) – Midlertidige filer for installerte utvidelser. Disse kan bli ødelagt og må slettes.
  • logins.json og key4.db – I disse filene lagres passord og unntak. Både innloggingsfilen og passordfilen må kopieres om man vil ta en sikkerhetskopi.
  • cert9.db – Lagrede sikkerhetssertifikater.

Forskjeller mellom operativsystemer

Brukerstøtte-forumet får spørsmål om hjelp fra brukere av alle tre operativsystemer, samt den mobile plattformen (Android). Å gi støtte til mange operativsystemer er ikke vanskelig, så lenge du kjenner til noen sentrale forskjeller mellom dem.

Windows Mac Linux
På 32-bit Windows er Firefox vanligvis installert i C:\Program Files\Mozilla Firefox.
På 64-bit Windows finner du 32-bit Firefox i C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox og 64-bit Firefox er i C:\Program Files\Mozilla Firefox.
Firefox er installert i /Applications-mappen Stinavnet til installasjonsmappen varierer; de fleste distribusjonene har ingen installasjonsmappe
Tilgang til filer på harddisken gjøres med Windows Filutforsker, ved å starte Filutforsker eller Denne PCen. Tilgang til filer på harddisken gjøres med Finder, ved å klikke på Macintosh HD Tilgang til filer gjøres med Nautilus eller Konqueror, vanligvis fra skrivebordet{PATH}
Høyreklikk brukes for å åpne lokalmenyer På Macer med mus uten høyreknapp, bruk Command + Klikk for å åpne lokalmenyer Høyreklikk brukes for å åpne lokalmenyer
Menyknapp Fx89menuButton i hvert vindu Menyknapp Fx89menuButton i hvert vindu eller den generelle menylinjen i toppen av skjermen (brukt av alle applikasjoner) Menyknapp Fx89menuButton i hvert vindu
Valg/Innstillinger: menyknapp Fx89menuButton Innstillinger Innstillinger: FirefoxInnstillinger Innstillinger: Fx89menuButtonInnstillinger
For å avslutte Firefox, lukk alle Firefox-vinduer eller bruk Fx89menuButtonAvslutt Å lukke alle Firefox-vinduer avslutter ikke applikasjonen. Bruk FirefoxAvslutt Firefox eller bruk Fx89menuButtonAvslutt Firefox For å avslutte Firefox, lukk alle Firefox-vinduer eller bruk Fx89menuButtonAvslutt
Kjørende prosesser vises i Oppgavebehandling, Ctrl + Shift + Esc Kjørende prosesser vises i Activity Monitor, åpnes fra /Applications Kjørende prosesser vises ved å skrive ps -e i et Terminal-vindu
Firefox har støttet på Windows 7 og nyere versjoner, (mens støtte for Windows XP og Vista er avsluttet). Firefox krever i øyeblikket macOS 10.12 (Sierra) eller høyere (les Firefox Mac OS X 10.9, 10.10 and 10.11 users move to Extended Support Release) Firefox krever GTK 3.14 eller høyere (les Firefox System Requirements).

Blant andre forskjeller er det hvor profilmappen ligger.

Bruke about:config

about:config er et brukergrensesnitt (UI) for å redigere avanserte innstillinger i Firefox, noe som ofte er nødvendig om disse har gale verdier.

Advarsel: about:config kan være et nyttig verktøy, men brukt galt, kan det etterlate Firefox i en tilstand der ingenting fungerer. Vær forsiktig og nøye når du redigerer i about:config.
  • Videokuttet under viser hvordan man bruker about:config til å løse problemer som brukere har meldt inn.

Merknad: Videoen viser et gammelt UI for about:config. Les artikkelen Avanserte innstillinger i Firefox for nyere instruksjoner.

Hvordan ta skjermbilder i alle tre operativsystemer

Et skjermbilde fra brukeren er veldig nyttig når du ikke helt skjønner hva brukerens problem er. Skjermbildet kan raskt vise deg hva brukeren mener.

• Windows:
    1. Trykk på Print Screen tasten på tastaturet.
    2. Åpne et bilderedigeringsverktøy, for eksempel Microsoft Paint. (Microsoft Paint finner du i Start > Windows Tilbehør).
    3. I Hjem-menyen velger du Lim inn.
    4. Lagre bildet som en PNG-fil, og last den opp til brukerstøtteforumet.
  • Mac:
    1. Trykk på Command + Shift + 3 for å lagre et skjermbilde på PNG-format på Skrivebordet.
    2. Last PNG-filen fra Skrivebordet opp til brukerstøtteforumet.
  • Linux:
    1. Trykk på Print Screen tasten for å lagre et skjermbilde i PNG-format.
    2. Last PNG-filen fra Skrivebordet opp til brukerstøtteforumet.

Les How do I create a screenshot of my problem? for mer informasjon.

Lær deg funksjoner som ofte forvirrer brukere

Som hjelpere må vi være svært godt kjent med funksjoner i Firefox som brukere har problemer med. Mange hjelpere bruker ikke alle funksjonene i Firefox selv, så en rask oppfriskning av det elementære er viktig.

• Bokmerker og adresselinjen: Du kan lære mer om disse i Bokmerker i Firefox og Autofullfør for adressefeltet i Firefox.
  • Oppstartsvalg: Når Firefox starter, kan du få opp startsiden din, en blank side eller de vinduene og fanene du hadde opp i forrige økt. Dette stiller du inn i Hjem-panelet til Innstillinger for Firefox. Les Gjenopprett forrige programøkt - Konfigurer når Firefox viser de nyligste faner og vinduer for mer informasjon om funksjonen for å gjenopprette en økt.
  • Nedlastingsplasseringer: Standardmappen for nedlastinger settes opp i Generelt-panelet i innstillinger for Firefox. I Windows blir nedlastinger som standard lagret i mappen Nedlastinger.
  • Filtype-handlinger: Hva som skal skje med filer du laster ned, settes opp i Program-avsnittet i Generelt-panelet i innstillinger for Firefox. Valgene er å lagre filen, åpne den med en spesiell applikasjon eller la Firefox spørre brukeren hver gang.

Slette filer fra profilmappen

Om filer i profil-mappen er ødelagt, kan de fjernes (Firefox gjenoppretter filene når det er nødvendig).

For å unngå tap av data, bytt alltid navn på filer og mapper isteden for å slette dem.
  1. Åpne profilmappen. Les Forskjeller mellom operativsystemer over for instruksjoner.
  2. Sørg for at Firefox er avsluttet.
  3. Høyreklikk (Mac: Command+click) på filen som skal fjernes og velg Gi nytt navn.
  4. Skriv inn et nytt navn på filen. Det er ganske vanlig å bare legge til .old eller .bak på slutten av filnavnet.
  5. Gjør en omstart av Firefox slik at filen opprettes på nytt.

Hvordan fastslå at et problem ikke skyldes Firefox

Mange spørsmål brukerne stiller gjelder faktisk andre programmer eller operativsystemet. Det viktig å være sikker i din sak og meget høflig når du forteller brukeren at feilen ligger et annet sted.

• Få brukeren til å forsøke en annen nettleser. Om samme symptom opptrer i begge nettlesere, ligger problemet mest sannsynlig ikke i Firefox. Sjekk brannmurer, antispionprogramvare og nettverksforbindelser.
  • Sjekk om skadevare kan være årsaken til problemet. Les Feilsøking av problemer forårsaket av skadelig programvare i Firefox for detaljer.

Hvor kan man få hjelp

• Du kan bruke underforumet Advanced Troubleshooting i Support Forum Contributors til å diskutere vanskelige spørsmål og se om andre bidragsytere kan hjelpe.
  • Les Contributor News & Resources for å lære om ressurser tilgjengelige for brukerstøtte-frivillige.
  • Søk i kunnskapsdatabasen – Du finner fullstendige svar på de fleste spørsmål i et raskt KB-søk.
  • I SUMO Matrix room kan du delta i pågående chatter.
  • Har du forslag eller tilbakemeldinger angående brukerstøtte, eller du tror du har kommet over et nytt problem, kan du lage et innlegg på SUMO community discussions forumet.