Feilsøking av problemer forårsaket av skadelig programvare i Firefox

Malware, også kalt "skadelig programvare", er et generelt begrep for programvare som blir installert på datamaskinen din og er designet til å infiltrere eller skade en datamaskin uten eierens samtykke. I noen tilfeller kan problemer med Firefox være forårsaket av skadelig programvare som er installert på datamaskinen din uten at du er klar over det. Denne artikkelen beskriver vanlige symptomer på skadelig programvare, hvordan en kan forhindre dette i å bli installert og hvordan en kan bli kvitt det.

Hvordan vet jeg om problemene i Firefox er forårsaket av skadelig programvare?

Symptomene på skadelig programvare er varierte og avhenger av hvilket skadelige programvare det er snakk om, men dersom du har en eller flere av disse tegnene kan det være at du har skadelig programvare installert.

Hvordan forhindrer jeg skadelig programvare i å bli installert?

Det er noen enkle regler en kan følge for å hindre skadelig programvare i å bli installert på datamaskinen:

• Hold operativsystemet og andre programvarer oppdatert:

Skadelig programvare utnytter vanligvis kjente sikkerhetsbrudd i andre programvarer som kanskje har blitt fikset i en senere utgave. Sørg for at du bruker den nyeste versjonen av alle programmer du bruker, inkludert programtillegg med Mozillas programtillegg-kontroll og Windows med Windows' oppdateringsfunksjon.

• Ikke installer uklarert programvare: Noen nettsider tilbyr deg programvarer som gjør nettleseren raskere, hjelper deg i å søke på nettet, installerer verktøylinjer for ting Firefox allerede tilbyr. Noen uønskede programvarer kommer også i programvarepakker. Vanligvis samler disse programmene informasjon om nettvanene dine som bare tjener de som designet dem og forstyrrer med Firefox. Sørg for at du installerer tilleggsprogrammene dine fra Mozillas nettside for tilleggsprogrammer og at du ikke krysser av for ekstraprogrammer når du installerer et program.
  • Ikke trykk på misvisende forgrunnsvinduer: Mange skadelige nettsider prøver å installere skadelig programvare på datamaskinen din ved å la bilder se ut som forgrunnsvinduer, eller vise en animasjon av at nettsiden skanner datamaskinen din. For mer informasjon om å oppdage misvisende forgrunnsvinduer, se Innstillinger for blokkering av popupvinduer, unntak og feilsøking.
  • Ikke kjør en uekte versjon av Firefox: Last ned Firefox fra Mozillas hjemmeside.
Merk: Vennligst rapporter misbruk av Firefox' varemerke i nettsteder med Mozillas rapporteringsside og i e-poster ved å videresende dem til Mozillas misbruks e-post
  • Kjør antivirus- og antispionvareprogrammer med sanntidsbeskyttelse og skann systemet ditt med jevne mellomrom. Sørg for at antivirus- og antispionvareprogrammer kjører med sanntidsbeskyttelse. Skann datamaskinen din minst én gang i måneden.

Hvordan blir jeg kvitt skadelig programvare?

Apples hjelpeartikkel Beskytt maskinen mot skadelig programvare har informasjon og anbefalinger for brukere av Mac. Wikipedias artikkel Linux Malware har informasjon og anbefalinger for brukere av Linux. Dersom antivirus- og antispionvareprogrammene dine ikke har oppdaget skadelig programvare, skann med de gratis skadelig programvare-skannerne nedenfor. Du burde kjøre alle programmene fordi hvert program oppdager ulike typer skadelig programvare. Sørg for at du oppdaterer hvert program for å få tilgang til nyeste versjon av databasene før du skanner.

Advarsel: Antivirus- og antispionvareprogrammer kan noen ganger gi falske positiver. Vurder å plassere mistenkelige filer i karantene i stedet for å slette dem.

Merk: Noen typer skadelig programvare kan kun bli fjernet i Windows Sikker modusWindows Sikker modus.

Hvis problemet fortsetter, spør om hjelp i spesialiserte forum om fjerning av skadelig programvare, for eksempel disse:

Share this article: http://mzl.la/1xKrH3p