Bruke profilbehandleren for å lage og fjerne Firefoxprofiler

Firefox lagrer din personlige informasjon, som bokmerker, passord og brukerpreferanser, i et sett av filer som kalles din profil. Denne er lagret på et annet sted enn der Firefox programfiler er lagret. Du kan ha flere Firefox profiler, hver med sitt sett brukerinformasjon. Profilbehandleren gir deg mulighet til å lage, fjerne, endre navn på, og bytte mellom profiler.

• Hvis du har (eller planlegger å ha) flere forskjellige installasjoner av Firefox på en datamaskin, les Separate profiler per Firefox-installasjon.
  • Om du holder på med feilsøking av et problem med Firefox: Firefox tilbakestillingsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkinstillingene, samtidig som du likevel beholder essensiell informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en lang og tungvin feilsøkingsprosess.

Starte profilbehandleren

Merknad: Du kan behandle profiler fra siden Om profiler når Firefox kjører. Om Firefox ikke vil starte eller om du vil starte den med visse oppstarts-alternativer, kan du også starte profilbehandleren når Firefox ikke kjører.

Behandle profiler når Firefox kjører

Skriv about:profiles i adresselinjen og trykk på EnterRetur-tasten. Dette åpner Om profiler-siden, hvor du kan se på, lage og behandle Firefox-profilene dine.

Fx117WinNorskAboutProfilesabout:profiles macOSFx52_about-profiles-linux

Merknad: Rotmappen lagrer brukerens profil-data som bokmerker, passord og preferanse-innstillinger. Lokal mappe inneholder hurtiglageret og andre midlertidige data.

Om profiler-siden kan du gjøre følgende:

• Lage en ny profil Klikk på denne og følg instruksjonene i veiviser for ny profil (se Lage en profil-avsnittet lenger ned for detaljer). Etter at du har laget en ny profil, vil den bli be listet opp i profilbehandleren. Den nye profilen vil bli standardprofilen din, og vil bli brukt neste gang du starter Firefox.

For å behandle profiler, finn profilen du vil endre og velg blant disse knappene under profilen:

• Endre navn Klikk på denne for å endre navnet på profilen i profilbehandleren. Merknad: Dette endre ikke navnet på mappen som inneholder filene til profilen.
  • Fjern Klikk på denne for å slette en profil. (Profilen som er i bruk kan ikke slettes.) Ikke slett filer er foretrukket valg. Se Slette en profil-avsnittet lenger ned for mer informasjon.
  • Sett som standardprofil Med dette valget kan du bytte mellom profiler. Klikk på knappen for at Firefox som standard skal bruke profilen ved oppstart.
  • Start profil i ny nettleser Når du klikker på denne, åpnes et nytt Firefox-vindu som bruker den profilen.

Starte profilbehandleren når Firefox ikke kjører

Har du flere installasjoner av Firefox, se lenger ned.
  1. Er Firefox åpen, avslutt programmet:Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  2. Trykk på Windows Key + R på tastaturet for å åpne Kjør-dialogen.
  3. I Kjør-dialogen skriver du inn:
    firefox.exe -P
    Du kan bruke -P, -p eller -ProfileManager (alle skal fungere).
  4. Klikk på OK for å åpne Firefox - Velg brukerprofil-vinduet.
Fx66ProfileMgrFx117WinNorskVelgBrukerprofil
Merknad: En annen måte å starte profilbehandleren på er fra søkefeltet i Windows Start-meny. Avslutt Firefox (hvis den kjører), trykk på Windows Key, skriv firefox.exe -P og trykk enter.
Hvis instruksjonene over ikke fungerer eller hvis du har installert flere versjoner av Firefox, følg instruksjonene nedenfor i stedet.

Flere Firefox-installasjoner

Du kan ha flere Firefox-installasjoner på forskjellige steder. Slik starter du profilbehandleren for en gitt Firefox- installasjon: Erstatt firefox.exe fra instruksjonene over med fullt stinavn til Firefox-programmet, omgitt av anførselstegn, etterfulgt av et mellomrom og -P.

Eksempler:
Firefox (32-bit) på 64-bit Windows
"C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" -P

Firefox (32-bit) på 32-bit Windows (eller 64-bit Firefox på 64-bit Windows)
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -P

1. Er Firefox åpen, avslutt programmet: Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  2. Bruk Finder for å navigere til /Applications/Utilities.
  3. Naviger til /Applications/Utilities.
  4. Åpne Terminal programmet.
  5. I terminalprogrammet, skriv inn følgende:
    /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin -P
    Merknad: Om Firefox-programmet er lagret et annet sted enn /Applications/Firefox.app/, gjør tilsvarende endring i det du skriver inn.
    Viktig: det skal være t mellomrom etter stinavnet, før -P (Du kan bruke -P, -p eller -ProfileManager etter stinavnet, alle skal fungere.)
  6. Trykk Enter.
Merknad: Det kan hende du må tilpasse disse instruksjonene om Firefox er installert på et ikke-standard sted (for eksempel når det finnes flere Firefox-installasjoner).

Dersom Firefox allerede er inkludert i Linux-distribusjonen din eller du har installert Firefox med pakkebehandleren av Linux distribusjonen:

1. Er Firefox åpen, avslutt programmet: Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  2. I Terminal kjør:
    firefox -P

Bruk stor P. Du kan alternativt bruke -ProfileManager istedet for -P.
Profilbehandleren vinduet vil vanligvis åpnes (velg brukerprofil).

Fx31ProfileManger-Lin

Dersom profilbehandlervinduet fremdeles ikke åpnes, kan det hende at Firefox kjørte i bakgrunnen, selv om den ikke var synlig. Lukk all forekomster av Firefox eller restart maskinen og prøv igjen.

Lage, fjerne eller endre navn på en profil

Du kan lage, fjerne eller endre navn på en profil enten fra Velg brukerprofil-vinduet når Firefox er lukket eller fra Om profiler-siden når Firefox kjører:

Lage en profil

1. Klikk på Lag ny profil … i Velg brukerprofil-vinduet eller klikk på Lag en ny profilOm profiler siden for å starte veiviseren for ny profil.
  2. Klikk på Neste > og fyll inn navnet til profilen. Bruk et profilnavn som er beskrivende, som navnet ditt. Dette navnet er ikke synlig på Internett.
    Fx117WinNorskLagNyBrukerprofilFirefox Profile Manager macOSFx52_creating-profile_linux
  3. Overse knappen Velg mappe …, med mindre du ønsker å spesifisere hvor på datamaskinen din profilen din lagres.
    Advarsel: Om du velger din egen mappeplassering for profilen, velg en ny eller tom mappe. Hvis du velger en mappe som ikke er tom og du senere fjerner profilen og velger Slett Filer alternativet vil alt annet i mappen også bli slettet.
  4. For å lage den nye profilen, trykk FullførFerdig.

Du returnerer til Velg brukerprofil-vinduet eller til Om profiler-siden, og den nye profilen er listet opp der. Første gang du starter Firefox med den nye profilen, vil du bli bedt om å logge inn på Mozilla-kontoen din så du kan synkronisere data med den nye profilen (se lenger ned)

Slette en profil

Slik sletter du en eksisterende profil:

1. Velg profilen du vil slette og klikk på Slett profil … i Velg brukerprofil-vinduet, eller klikk på Fjern under navnet til profilen du vil fjerne på Om profiler-siden.
  2. Bekreft at du ønsker å slette profilen:
    Fx117WinNorskSlettBrukerprofilDelete Profile - macOSFx52_removing-profile-linux
    • Ikke slett filer fjerne profilen fra profilbehandleren, men beholder profildata-filene på datamaskinen din på lagringsstedet, slik at informasjonen din ikke blir borte. Ikke slett filer er det foretrukne alternativet fordi det beholder den gamle profilmappen og gir deg mulighet til å gjenopprette filene til en ny profil.
    • Slett filer sletter profilen og alle dens filer (inkludert profilens bokmerker, innstillinger, passord, og lignende). Bruker du Slett filer alternativet vil profilmappen inklusive alle filer i den, bli slettet. Denne handlingen kan ikke angres.
    • Avbryt avbryter slettingen av profilen.

Endre navn på en profil

Slik endrer du navn på en profil:

1. Marker profilen du vil endre navn på i Velg brukerprofil-vinduet og klikk på Endre navn …, eller klikk på Endre navnOm profiler-siden under navnet til profilen du vil endre navn på.
  2. Fyll inn det nye navnet for profilen, og klikk på OK.
    • Merknad: Mappen som inneholder filer for profilen skifter ikke navn.

Alternativer

Disse er kun tilgjengelig når du starter profilbehandleren når Firefox ikke kjører.

Fx66ProfileMgrFx117WinNorskVelgBrukerprofilFirefox Profile ManagerFx31ProfileManger-Lin

Arbeid frakoblet

Ved å velge dette alternativet starter Firefox uten å koble til Internett. Du kan se på tidligere besøkte nettsider, og eksperimentere med din profil.

Bruk den valgte profilen uten å spørre ved oppstart

Dersom du har flere profiler, forteller dette alternativet Firefox hva som skal skje ved oppstart:

• Om du markerer dette alternativet, vil Firefox automatisk laste den valgte profilen ved oppstart. For å få tilgang til andre profiler, må du starte profilbehandleren først.
  • Om du ikke markerer dette alternativet, vil Firefox åpne profilbehandleren hver gang den startes så du kan velge hvilke profil som skal brukes.

Synkronisering av den nye profilen

Du kan synkronisere den nye profilen din med andre Firefox-profiler og enheter. Se Hvordan setter jeg opp Firefox Sync på min datamaskin? og Hvordan velger jeg hvilke informasjonstyper som bør synkroniseres i Firefox for å lære mer om dette.

Flytte en profil

For å kopiere alle dine Firefox-data og -innstillinger til en annen Firefox-installasjon (f.eks. når du får deg en ny datamaskin), kan du lage en sikkerhetskopi av Firefox-profilen din, og gjenopprette den på din nye plassering. For instruksjoner, se Sikkerhetskopiere og gjenopprette Firefox profiler.

Gjenopprette informasjon fra en gammel profil

Om du har viktig informasjon i en gammel Firefox-profil, som bokmerker, passord, eller brukerpreferanser, kan du overføre den informasjonen til en ny Firefox-profil ved å kopiere de relevante filene. For instruksjoner, se Hente tilbake viktig informasjon fra en gammel profil. Du kan også bytte til en tidligere profil for å gjenvinne gamle profil-data. Les Gjenopprett manglende brukerdata etter Firefox oppdatering for detaljer.