Feilsøk og diagnostiser Firefox problemer

De fleste problemer med Firefox kan bli løst ved å følge feilsøkingsmetodene som er beskrevet nedenfor. Prøv disse trinnene i rekkefølge. Hvis ett av trinnene ikke fungerer, gå videre til neste trinn. Hvis du trenger ekstra hjelp med noe av dette, har vi et felleskap av frivillige som står klare til å hjelpe.

1. Start datamaskinen på nytt

Noen ganger kan problemet løses ved rett og slett å starte datamaskinen på nytt, og deretter starte Firefox på nytt.

2. Slett informasjonskapslene og hurtiglager for nettsider

Mange problemer med å laste inn nettsider kan løses ved å fjerne Firefox sine informasjonskapsler og hurtiglager for nettsider:

1. Trykk på bibliotekknappen 57 library icon , trykk Historikk og velgt Tøm nylig historikk….
  2. I Slett tidsrommet: nedrykksmenyen, velg Alt.
  3. Trykk på pilen ved siden av Detaljer for å vise en liste over ting som kan bli slettet.
  4. Velg både Infokapsler og Hurtiglager for nettsider.
  5. Trykk på Slett nå.
  1. Trykk på menyknappen New Fx Menu , velg Historikk og velg Tøm nylig historikk….
  2. I Slett tidsrommet: nedrykksmenyen, velg Alt.
  3. Trykk på pilen ved siden av Detaljer for å vise en liste over ting som kan bli slettet.
  4. Velg både Infokapsler og Hurtiglager for nettsider.
  5. Trykk på Slett nå.
For mer informasjon, se Fjerne nylig nettleserhistorikk, søke- og nedlastingshistorikk.

3. Start Firefox i sikker modus

Sikkermoduser en feilsøkingsmodus som deaktiverer alle utvidelser, bruker standard tema, slår av maskinvareakselerasjon, og bruker standard verktøylinje innstillinger og kontroller, blant annet. For å starte Firefox i sikkermodus:

1. Trykk på menyknappen New Fx Menu , trykk hjelp Help-29 Trykk på menyknappen Fx57menu , trykk på Hjelp og velgt Start på nytt med utvidelser avslått…. Firefox vil nå starte opp med Firefox sikker modus dialogen.
    Merk: Du kan også starte Firefox i sikkert modus ved å holde nede shift tasten mens du starter Firefoxholde nede alternativer knappen mens du starter Firefoxavslutte Firefox og så gå til din Terminal og kjøre: firefox -safe-mode
    Du kan trenge å spesifisere Firefoxinstallasjonen med riktig sti (som f.eks. /usr/lib/firefox)
  2. I dialogboksen til Firefox sikkermodus, trykk

Fortsette i sikkermodusStart i sikkermodus.

1. Kontroller om problemet fortsatt skjer mens du er i sikkermodus.

4. Feilsøk dine programtillegg

Noen ganger kan programtillegg for Firefox (som Adobe Reader, Flash, Java, QuickTime, RealPlayer, og Windows Media Player) føre til problemer som kan bli løst i den nyeste versjonen. For å sjekke om du har den nyeste versjonen av alle dine programtillegg, gå til vår Kontroller programtillegg side. Hvis noen av dine promgramtillegg er utdatert, trykk Oppdater og følg instruksjonene for oppdatering av det programtillegget. Etter du har oppdatert alle dine programtillegg, start Firefox på nytt:

Trykk på menyknappen New Fx Menu , trykk deretter på LukkAvslutt Close 29 .

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu , trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu , trykk så Avslutt.

deretter start Firefox på nytt igjen. Hvis problemet fremdeles oppstår, kan du deaktivere alle dine programtillegg for å se om en av dem er årsaken:

1. Trykk på menyknappen Fx57menu New Fx Menu og velg Utvidelser Fx57Addons-icon Utvidelser. Utvidelsesbehandleren vil så åpnes

2. I utvidelsesbehandleren, velg Plugins panelet.
  3. Trykk på hvert programtillegg i listen, og trykk deretter Deaktiver.
  4. Kontroller om problemet skjer når du har alle programtillegg deaktivert.
  1. Trykk på menyknappen Fx57menu New Fx Menu og velg Utvidelser Fx57Addons-icon Utvidelser. Utvidelsesbehandleren vil så åpnes

2. I utvidelsesbehandleren, velg Plugins panelet.
  3. Trykk på hvert programtillegg i listen, og velg deretterAldri aktiver i deres rullegardinmeny.
  4. Kontroller om problemet skjer når du har alle programtillegg deaktivert.

Hvis problemet forsvinner når alle dine programtillegg er deaktivert, se Troubleshoot issues with plugins like Flash or Java to fix common Firefox problems artikkelen for å lære hvordan å begrense hvilken av programtilleggene som forårsaket problemet.

5. Reinstaller Firefox

Noen Firefox problemer kan være forårsaket av et problem med en av Firefox sine programfiler. Følg disse trinnene for å fullstendig fjerne og installere Firefox på nytt.

Note: Du ønsker kanskje å skrive ut disse trinnene eller vise dem i en annen nettleser.
  1. Last ned den siste offisielle versjonen av Firefox fra mozilla.org.
  2. Lukk Firefox:

Trykk på menyknappen New Fx Menu , trykk deretter på LukkAvslutt Close 29 .

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu , trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu , trykk så Avslutt.

3. Avinstaller Firefox fra din datamaskin.
  4. Slett installasjonsmappen Firefox, som ligger på ett av disse stedene, som standard:
    • (32-bit Windows) C:\Programfiler\Mozilla Firefox
    • (64-bit Windows) C:\Programfiler (x86)\Mozilla Firefox
  5. Installer Firefox på nytt - se Installer Firefox på Windows for

instruksjoner.

1. Last ned den siste offisielle versjonen av Firefox fra mozilla.org.
  2. Lukk Firefox:

Trykk på menyknappen New Fx Menu , trykk deretter på LukkAvslutt Close 29 .

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu , trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu , trykk så Avslutt.

3. Avinstaller Firefox fra din datamaskin ved å åpne mappen Programmer i Finder og dra Firefox programmet til papirkurven.
  4. Installer Firefox på nytt - se Installer Firefox på Mac for instruksjoner.
  1. Last ned den siste offisielle versjonen av Firefox fra mozilla.org.
  2. Lukk Firefox:

Trykk på menyknappen New Fx Menu , trykk deretter på LukkAvslutt Close 29 .

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu , trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu , trykk så Avslutt.

3. Avinstaller Firefox - Hvis du installerte Firefox med distro-baserte pakkebehandleren, bør du bruke den samme måten å avinstallere det - se Installer Firefox på Linux for detaljer. Hvis du har lastet ned og installert den binære pakken fra Firefox download page, bare fjern mappen firefox i ditt hjemmeområde for å avinstallere Firefox.
  4. Installer Firefox på nytt - se Installer Firefox på Linux for instruksjoner.

Start så Firefox og sjekk for å se om problemet har blitt løst. Hvis problemet har blitt løst, kan du installere utvidelser og temaer som du bekreftet (i punkt 3 ovenfor) ikke forårsaker problemer. Hvis problemet ikke er blitt løst, fortsett med neste feilsøkingsmetode.

6. Tilbakestill Firefox

Tilbakestill Firefox funksjonen kan løse mange problemer ved å gjenopprette Firefox til standardinnstilingene mens den lagrer din viktige informasjon.

Merk: Når du bruker tilbekestillingsfunksjonen vil dine bokmerker, historikk, åpne faner, vinduer, passord, infokapsler og skjema auto-fyll informasjon bli lagret. Men, dine utvidelser og temaer vil bli slettet og dine instillinger blir tilbakestilt. Trykk her for å lese mer om dette.
  1. Trykk på Refresh Firefox direkte hvis du besøker denne siden i Firefox.
    Dette vil ikke fungerer hvis du bruker en annen nettleser eller er på en mobil enhet.
  2. For å fortsette, trykk Oppdater Firefox i bekreftelsesvinduet som åpnes.
  3. Firefox vil lukkes for å tilbakestille seg. Når den er ferdig vil et vindu liste din importerte informasjon. Trykk på Fullfør og Firefox vil åpnes.

Merk: Det er også en Tilbakestill Firefox knapp i Firefox Sikker-modus vinduet, Hvis du ikke kan starte Firefox normalt.

6. Tilbakestill Firefox

Tilbakestill Firefox funksjonen kan løse mange problemer ved å gjenopprette Firefox til standardinnstilingene mens den lagrer din viktige informasjon.

Merk: Når du bruker tilbekestillingsfunksjonen vil dine bokmerker, historikk, åpne faner, vinduer, passord, infokapsler og skjema auto-fyll informasjon bli lagret. Men, dine utvidelser og temaer vil bli slettet og dine instillinger blir tilbakestilt. Trykk her for å lese mer om dette.
  1. Trykk på Refresh Firefox direkte hvis du besøker denne siden i Firefox.
    Dette vil ikke fungerer hvis du bruker en annen nettleser eller er på en mobil enhet.
  2. For å fortsette, trykk Oppdater Firefox i bekreftelsesvinduet som åpnes.
  3. Firefox vil lukkes for å tilbakestille seg. Når den er ferdig vil et vindu liste din importerte informasjon. Trykk på Fullfør og Firefox vil åpnes.

Merk: Det er også en Tilbakestill Firefox knapp i Firefox Sikker-modus vinduet, Hvis du ikke kan starte Firefox normalt.

Andre løsninger

Hvis du har prøvd alle disse feilsøkingsmetodene, og du fortsatt har problemer, kan problemet være i andre programvarer eller maskinvare.

Denne delen inneholder ikke trinn-for-trinn-instruksjoner. For mer informasjon om noen av disse løsningene, kan du sjekke den tilhørende dokumentasjonen.

Sjekk for konflikter med din Internett-sikkerhetsprogramvare

Noen Internett-sikkerhet programvare (inkludert antivirus, antispyware og brannmur programmer) kan føre til problemer med Firefox som å blokkere den fra å åpne nettsider, få den til å krasje, osv. Ofte kan du åpne programmets innstillinger, fjerne Firefox fra deres liste over tillatte eller pålitelige programmer, så vil Firefox bli gjenkjent og ting vil begynne å fungere igjen. Hvis programmet er på listen i Configure firewalls so that Firefox can access the Internet artikkelen, kan du få spesifike instruksjoner på hvordan å rekonfigurere det på riktig måte.

Skann systemet for virus og spionprogramvare

Du bør med jevne mellomrom skanne systemet for virus, spionprogramvare eller annen skadelig programvare. Disse gratis malware fjerningsverktøyene er ofte nyttig:

Hvis du trenger mer hjelp med å fjerne malware, se Feilsøking av problemer forårsaket av skadelig programvare i Firefox.

Sjekk din harddisk og RAM for feil

Et problem med datamaskinens harddisk eller RAM kan hindre Firefox fra å kjøre eller gjøre at Firefox krasjer gjentatte ganger. Her er instruksjoner eller verktøy for å skjekke:

Basert på informasjon fra Standard diagnostic - Firefox (mozillaZine KB)

// These fine people helped write this article:user1174865. You can help too - find out how.