Firefox henger eller svarer ikke - hvordan fikse

Når Firefox henger, slutter den å svare til dine klikk og tastetrykk, og ser ikke ut til å gjøre noe. En "(Svarer ikke)" etikett vises også i tittelfeltet og musepekeren blir et spinnende hjultimeglass når den er over Firefoxvinduet.Musen blir også en spinnende ventepeker når den er over Firefoxvinduet. Denne artikkelen gir det løsningene til dette problemet avhenig av når Firefox slutter å fungere.

For å løse problemer relatert til at Firefox henger som ikke spesifikt er nevnt her, se Feilsøk og diagnostiser Firefox problemer.

Merk:

Firefox tilbakestillingsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkstandardene, samtidig som du likevel beholder viktig informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en vanskelig feilsøkingsprosess.

Firefox oppfriskningsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkstandardene, samtidig som du likevel beholder viktig informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en vanskelig feilsøkingsprosess.

Merk: Dersom du sender ytelsesdata, vil Mozilla samle data, inkludert det at Firefox ikke svarer, noe som hjelper med å gjøre Firefox bedre i fremtidige versjoner.

Firefox henger tilfeldig

Dersom Firefox henger tilfeldig og ikke etter en spesifikk hendling (For eksempel å laste ned en fil eller avslutte Firefox), prøv løsningene i denne seksjonen.

Lage en ny Steder database

Dersom Firefox henger periodisk kan de skyldes en ødelagt steder database.

Informasjon: "Steder" filene lagrer merknader, bokmerker, favoritter, historikk, nøkkelord og nettleserhistorikk (en liste over besøkte sider).

For å lage en ny steder database, gjør følgende:

Advarsel: Dette vil slette din nettleserhistorikk og fjerne dine bokmerker for denne dagen.
  1. Åpne din profilmappe:

På toppen av Firefox-vinduet, trykk på Firefox knappen og gå over til Hjelp menyenPå toppen av menylinjen, trykk Hjelp menyenPå toppen av Firefox-vinduet, trykk på Firefox knappen og gå over til Hjelp menyen og velg Feilsøking. Feilsøkings fanen vil så åpnes.Trykk på menyknappen New Fx Menu , trykk hjelp Help-29 og velg Feilsøking. En fane med feilsøkingsinformasjon vil nå åpnes.

2. Under Programinfo seksjonen, trykk Åpne mappeVis i FinderÅpne mappe. Et vindu med dine profilfilermapper vil åpnes.
  3. Merk: Hvis du ikke er i stand til å åpne eller bruke Firefox, følg instruksjonene i Finding your profile without opening Firefox.

4. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AvsluttAvslutt Firefox Close 29

Vent til Firefox fullstednig har avsluttet.
  5. I Firefox profilmappen, finn filen places.sqlite, og endre navnet til places.sqlite.old og endre filnavnet places.sqlite-journal til places.sqlite-journal.old (dersom den finnes).
    • For å endre navnet til en fil, høyreklikk på den og velg gi nytt navn fra menyentrykk på den en gang for å velge den, trykk så en gang til på filnavnet for å gjøre det redigerbart. Legg så til .old i slutten av navnet
  6. Til slutt starter du Firefox på nytt.
    • Når Firefox starter på nytt vil den generere en ny steder database. Din nettleserhistorikk blir slettet, men Firefox vil automatisk importere dine bokmerker fra den siste backupfilen.

Skru av maskinvareakselerasjon

Med noen grafikkort og grafikkdriverinstillinger kan Firefox henge når den bruker maskinvareakselerasjon. Du kan skru av maskinvareakselerasjon for å sjekke om det fikser problemet.

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg InnstillingerØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen og velg InnstillingerI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Innstillinger ...Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Rediger-menyen og velg Innstillinger

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AlternativerInstillinger

2. Velg Avansert panelet og trykk på fanen Generelt.
  3. Fjern markeringen på Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig.
  4. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AvsluttAvslutt Firefox Close 29

5. Start Firefox slik du vanligvis gjør.

Dersom problemer ikke lenger forekommer er maskinvareakselerasjon mest sansynligvis årsaken. Du kan prøve å oppdatere dine grafikkdrivere for å sjekke om det fikser problemet, eller bare kjøre uten maskinvareakselerasjon.

Feilsøke dine utvidelser

Sider som bruker dine utvidelser som Java, Adobe Reader, eller Flash kan gjøre at Firefox henger. For mer informasjon på å feilsøke utvidelser og på å avgjøre om en utvidelse er årsaken til problemet, se Troubleshoot issues with plugins like Flash or Java to fix common Firefox problems artikkelen.

Slett dupliserte gjenoppretingsfiler for økter

Firefox kan være treg til å svare eller henge dersom det finnes flere kopier av dens økt gjenopprettings filer laget:

1. Åpne din profilmappe:

På toppen av Firefox-vinduet, trykk på Firefox knappen og gå over til Hjelp menyenPå toppen av menylinjen, trykk Hjelp menyenPå toppen av Firefox-vinduet, trykk på Firefox knappen og gå over til Hjelp menyen og velg Feilsøking. Feilsøkings fanen vil så åpnes.Trykk på menyknappen New Fx Menu , trykk hjelp Help-29 og velg Feilsøking. En fane med feilsøkingsinformasjon vil nå åpnes.

2. Under Programinfo seksjonen, trykk Åpne mappeVis i FinderÅpne mappe. Et vindu med dine profilfilermapper vil åpnes.
  3. Merk: Hvis du ikke er i stand til å åpne eller bruke Firefox, følg instruksjonene i Finding your profile without opening Firefox.

4. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AvsluttAvslutt Firefox Close 29

5. Finn og slett sessionstore.js filen og kopier, som sessionstore-1.js, sessionstore-2.js.

Endre PAC implementasjonen

Dersom du bruker proxy autokonfigurasjonsfilen (PAC) kan Firefox henge når den prøver å laste sider som ikke finnes eller som ikke har blitt åpnet nylig. For å avgjøre om du bruker en automatisk proxykonfigurasjonsfil:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg InnstillingerØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen og velg InnstillingerI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Innstillinger ...Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Rediger-menyen og velg Innstillinger

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AlternativerInstillinger

2. Trykk på Avansert ikonet.
  3. Trykk på Netverk fanen.
  4. Trykk på Instillinger. Tilkoblingsinstillingsdialogen vises.
  5. Dersom Automatisk oppsettsadresse er valgt bruker du en automatisk proxy konfigurasjonsfil. Ikke deaktiver denne instillingen, det vil forhindre deg fra å få tilgang til Internet. Vis istedet denne løsningen til din nettverksadministrator.
  6. Trykk Avbryt.

Firefox henger mens den spiller av Flash videoer

Se Avspilling av Flash videoer får Firefox til å henge.

Firefox henger etter den er brukt over en lang tid

Oppdater Firefox

Den siste Firefox versjonen har flere forbedringer i minnebruk, spessielt under lange økter. Oppdater Firefox til den nyeste versjonen.

Restart Firefox

Firefox kan henge dersom den holdes åpen for lange perioder. For å fikse dette problemet, restart Firefox.

Dersom du vanligvis lar Firefox være åpen så du kan fortsette der du slapp kan du istedet bruke Firefox sin gjenopprett økt funksjon. For mer informasjon, se Configuring øktgjenoppretting.

Firefox henger mens den laster det første vinduet

Framskynd øktgjenoppretting

Dersom du har mange faner å gjenopprette kan Firefox henge en stund mens den laster disse sidene. Sørg for at du Ikke last faner før valgt er markert i fanepanelet for AlternativerAlternativer window slik at du kun den sist valgte fanen blir lastet ved oppstart. Du kan også prøve å bruke Fanegrupper søol at kun nettsider i den synlige fanegruppen lastes først.

Firefox henger når den laster ned filer eller lagrer bilder

Dersom Firefox henger når du prøver å laste ned en fil eller lagre et bilde, prøv en av følgende løsninger:

Slett nedlastingshistorikk

Firefox kan henge når den laster ned filer dersom din nedlastingshistorikk er for stor. For å slette historikken, gjør følgende:

1. På toppen av Firefoxvinduet, trykk på Firefox knappen (Tools meny i Windows XP), og trykk så NedlastingerI menyfeltet, trykk på Verktøy menyen, og trykk så NedlastingerPå toppen av Firefoxvinduet, trykk på Nedlastinger. Nedlastingsvinduet vil åpnes.Trykk på nedlastingsknappen fx20 download icon og trykk så Vis alle nedlastinger. Biblioteksvinduet vil åpnes.
  2. Trykk på Tøm listen. Nedlastingshistorikken blir slettet.Trykk på Slett Nedlastingshistorikk for å slette nedlastingshitsorikken.
  3. Last ned noen eksempelfiler for å se om Firefox fortsatt henger.

Velg en annerledes nedlastingsmappe

Firefox kan henge dersom nedlastingsmappens plassering (f.eks. et delt volum eller en USB disk) ikke lenger er tilgjengelig. for å fikse dette:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg InnstillingerØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen og velg InnstillingerI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Innstillinger ...Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Rediger-menyen og velg Innstillinger

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AlternativerInstillinger

2. Velg panelet Generelt.
  3. I nedlastingspanelet, velg Lagre filer i og trykk på Bla igjennom knappen.
  4. I Velg nedlastingsmappe vinduet, velg en ny mappeplassering
  5. Trykk OK for å lukke Innstillinger-vinduet.Trykk Lukk for å lukke Innstillinger-vinduet.Lukk Innstillinger-vinduet. Lukk siden about:preferences.

Se om du kan laste ned filer eller lagre bilder. Dersom dette fungerer kan du gå tilbake til dine Firefox instillinger, om du ønsker, og velge Alltid spør meg hvor jeg ønsker å lagre filene mine.

Deaktiver virusskanner i Firefoxalternativene

Med noen antivirusprogrammer kan Firefox sin virus skanner, som starter når filer blir nedlastet, føre til at Firefox henger. Du kan deaktivere virusskanner med følgende steg (Det vil ikke deaktivere ditt antivirusprogram):

1. I adresselinjen, skriv inn about:config og trykk EnterReturn.

• Advarselen "Dette kan bryte garantien!" vises. Trykk Jeg skal være forsiktig, jeg lover! for å fortsette til about:config-siden.
  2. Finn browser.download.manager.scanWhenDone alternativet og dobbeltrykk på det for å endre dets verdi til false.

Firefox henger når du avslutter den

Noen ganger når du lukker Firefox kan den slutte å svare og fortsette å være i minnet, selv om ingen Firefox vinduer er åpne. Dette kan forhindre Firefox fra å fungere ordentlig neste gang du starter den eller du kan se en "Lukk Firefox" dialogboks med en feilmelding, Firefox kjører allerede, men svarer ikke.En kopi av Firefox er allerede åpen. Du må da avslutte alle Firefox prosesser eller restarte datamaskinen før du kan starte Firefox (se "Firefox is already running but is not responding" error message - How to fix it for andre årsaker og løsninger).

Lukk Firefox fullstendig

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AvsluttAvslutt Firefox Close 29

2. Lukk alle gjenværende dialogbokser eller sekundærvinduer som nedlastingsvinduet.

Dersom Firefox prosesser som er i minne ved avslutting er et gjentakende problem, prøv følgende løsning.

Feilsøk dine utvidelser

En problematisk utvidelse kan føre til problemet, hvilket kan bli løst ved å deaktivere eller avinstallere utvidelsen. For informasjon om å diagnostisere og fikse problemer som skyldes dårlige utvidelser, se Feilsøk utvidelser-, temaer- og maskinvareakselerasjonsproblemer for å løse vanlige Firefox problemer artikkelen.

Oppdater eller deaktiver Javautvidelsenn

Noen ganger kan Java miniprogrammer (applets) føre til at Firefox prosessen fortsetter å kjøre ved avsluttning. Prøv å oppdatere Java til den siste versjonen ved å gå til Mozillas utvidelsestestside eller, dersom du ikke trenger Java utvidelsen kan du deaktivere den fra utvidelsespanelet av Firefox sin tillegsbehandler. For mer informasjon, se Bruk Java programtillegget for å se interaktivt innhold på nettsider.

Feilsøk dine internett-sikkerhetsprogrammer

Samspill mellom noen sikkerhetsprogrammer for internettt (Brannmur, antivirus programmer, og lignende) kan føre til at Firefox noen ganger henger. Du kan prøve å konfigurere din brannmur for å se om det får Firefox til å slutte å henge.

Basert på informasjon fra Firefox henger (mozillaZine KB)

Share this article: http://mzl.la/1BAQxk3