Firefox har avsluttet støtten for Windows XP og Vista

Firefox versjon 52.9.0 ESR var den siste støttede versjonen for Windows XP og Windows Vista. Ingen nye sikkerhetsoppdateringer vil bli gitt ut for de systemene.

Merknad: Du vil ikke kunne logge inn på Mozilla Support med Firefox versjon 52.9.0 ESR eller eldre. Enten må du bruke en annen enhet eller Få hjelp fra samfunnet – Flere ressurser for andre muligheter for støtte.

Hvorfor har Firefox avsluttet støtten for Windows XP og Vista brukere?

Firefox var en av de siste nettleserne som tilbød støtte for Windows XP og Vista. Microsoft sluttet selv sin støtte for Windows XP i 2014 og støtten for Windows Vista sluttet i 2017. Operativsystemer som ikke støttes, mottar ingen sikkerhetsoppdateringer, har ofte utnyttede svakheter, og kan være farlige å bruke, noe som gjør det vanskelig å vedlikeholde Firefox på disse versjonene.

Vil skifte til en annen nettleser beskytte meg?

Dessverre ikke. De fleste nettlesere (som Google Chrome og Microsoft Internet Explorer) har allerede avsluttet sin støtte for Windows XP og Windows Vista.

Kan jeg fortsatt surfe trygt med Firefox på Windows XP og Vista?

Dessverre ikke. På dette tidspunktet er støtte for versjon 52 av Firefox Extended Support Release (ESR) avsluttet. Nettlesere som ikke støttes, mottar ingen sikkerhetsoppdateringer, har ofte utnyttede svakheter, og kan være farlige å bruke.

Hvordan kan jeg få de nyeste funksjonene i Firefox?

Vil du holde Firefox oppdatert, med de nyeste funksjonene og oppdateringene, må du oppgradere datamaskinens operativsystem.

• Oppgrader til en Windows-versjon som Microsoft fortsatt støtter, for eksempel Windows 10 eller høyere. Lær hvordan i denne OSS'en fra Microsoft.
    Windows-versjoner som ikke støttes av Microsoft, er upålitelige og usikre å bruke, noe som også gjør det vanskelig å vedlikeholde Firefox på disse versjonene.
  • (Avansert): Bytt til et Linux-basert operativsystem. De aller fleste Linux-distribusjonene har Firefox som standard nettleser. Vennligst se støtte-nettstedet til den versjonen av Linux du er interessert i.