Websites worden niet geladen - Foutmeldingen analyseren en verhelpen

Hebt u problemen bij het laden van een website? Geen zorgen – hulp is nabij. Dit artikel toont hoe u het probleem kunt verhelpen, zodat u weer kunt verdergaan met surfen.

Noot: als u problemen met een website ondervindt, klik dan op het pictogram Fx57GreenPadlock Fx70GreyPadlock in de adresbalk om te zien of Firefox onderdelen van de pagina heeft geblokkeerd die niet zijn beveiligd. Zie Blokkering van gemengde inhoud in Firefox voor details.

Laten we eerst eens kijken waar het probleem ligt

Met een beetje detectivewerk kunnen we de oorzaak van het probleem nauwkeuriger bepalen.

1. Open een nieuw tabblad en probeer of u een andere website kunt laden, zoals google.com of mozilla.org.
  2. Start een andere browser, zoals Internet Explorer of Microsoft EdgeSafariGoogle Chrome, en probeer de website waarmee u problemen hebt te openen.

Het probleem treedt alleen op bij bepaalde websites

Als u een van de volgende foutmeldingen ziet, ligt het probleem mogelijk aan de buffer van Firefox:

• De verbinding werd onderbroken
  • De verbinding werd geherinitialiseerd
  • De wachttijd voor de verbinding is verstreken

Probeer de cookies en buffer van Firefox te wissen

Voer deze stappen uit en laad de pagina waarmee u problemen hebt vervolgens opnieuw.

1. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon op uw werkbalk (als u de knop daar niet ziet, klik dan op de menuknop fx57menu en daarna op Bibliotheek). Klik op Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode: .
  3. Selecteer zowel Cookies als Buffer onder het vervolgkeuzemenu. Zorg ervoor dat u geen items selecteert die u wilt behouden.
  4. Klik op Nu wissen.

Als het wissen van cookies en de buffer van Firefox niet helpt, is dit waarschijnlijk een teken dat er een probleem is met de website zelf. In dat geval kunt u alleen maar wachten tot het probleem is opgelost. Met grote websites als Twitter of Facebook kan dit een kwestie van een paar minuten zijn.

Als u geen van de bovenstaande foutmeldingen ziet, controleer dan of de onderstaande specifieke problemen meer van toepassing zijn op wat u ziet:

De website wordt geladen maar werkt niet goed

Als de website er niet goed uitziet of niet werkt zoals het zou moeten, bekijk dan de volgende artikelen:

Het probleem treedt alleen op bij een beveiligde (https-)website

Bekijk het adres in de locatiebalk. Begint het met https:// (let op de ‘s’)? Zo ja, controleer dan of u een van de volgende foutmeldingen ziet:

Het probleem treedt alleen op in Firefox

Als een andere webbrowser wel goed werkt, zou een van de volgende oplossingen de zaken moeten herstellen:

Als u de volgende foutmeldingen ziet, probeert Firefox het internet te bereiken via een proxyserver:

• De proxyserver weigert verbindingen
  • Kan de proxyserver niet vinden

Als u via een proxy verbinding maakt met het internet, vergelijk de instellingen van Firefox dan met die van Internet Explorer – zie Microsoft's guide to proxy settings.Zie Proxyserverinstellingen ingeven op Mac bij Apple Support voor meer informatie over proxy-instellingen.

Om uw verbindingsinstellingen in Firefox te controleren:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Ga in het paneel Algemeen naar beneden naar de sectie NetwerkproxyNetwerkinstellingen.
  3. Klik op Instellingen…. Het dialoogvenster Verbindingsinstellingen wordt geopend.
  4. Uw proxyinstellingen wijzigen:
    • Als u geen verbinding met het internet maakt via een proxy (of niet weet of u verbinding maakt via een proxy), selecteer dan Geen proxy.
  5. Sluit het dialoogvenster Verbindingsinstellingen.
  6. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Het probleem treedt op in alle webbrowsers

Dit duidt waarschijnlijk op een probleem met uw internetverbinding. Zie Firefox en andere browsers kunnen geen websites laden voor een aantal suggesties bij probleemoplossing.

Andere, minder gebruikelijke problemen

Gebaseerd op informatie van Error loading websites (mozillaZine KB)