Websites zien er niet goed uit of verschijnen anders dan zou moeten

Dit artikel behandelt het niet goed verschijnen van websites in Firefox.

Noot: als u het schildpictogram Mixed Content Shield in de adresbalk ziet en problemen met die website ondervindt, zie dan Hoe kan niet-beveiligde inhoud mijn veiligheid beïnvloeden? voor meer info.

Noot: De functie Firefox herinitialiseren kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, terwijl uw belangrijke gegevens bewaard blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.

Cookies en de buffer wissen

Firefox bewaart websites in de buffer (cache), wat inhoudt dat bepaalde bestanden op uw computer worden opgeslagen, zodat bij het bezoeken van websites niet telkens alles opnieuw moet worden gedownload. Als een website zijn code heeft bijgewerkt, gebruikt Firefox mogelijk nog steeds een deel van de oude code in combinatie met een deel van de nieuwe, waardoor een webpagina verkeerd kan worden weergegeven. Om dit te verhelpen dient u de cookies en de buffer te wissen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu , kies Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
Nu de cookies en buffer zijn gewist, kunt u de website opnieuw bezoeken om te zien of het probleem is opgelost.

Zoomfactor opnieuw instellen

Sommige websites zien er mogelijk niet goed uit bij verschillende zoomniveaus. Druk op Ctrl + 0command + 0 om de zoomfactor voor de website terug te zetten. Zie de documentatie voor de zoom-add-on die u gebruikt voor het terugzetten van de zoomfactor voor alle websites.

De minimale lettergrootte opnieuw instellen

Sommige websites worden niet goed weergegeven bij een minimale lettergrootte. Om de minimale lettergrootte te herinitialiseren:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Klik in de sectie Lettertypen & kleuren op Geavanceerd….
  4. Wijzig de Minimale lettergrootte naar Geen.

De paginastijl opnieuw instellen

Mogelijk hebt u de paginastijl onbedoeld ingesteld op “Geen stijl”. Om er zeker van te zijn dat Firefox is ingesteld voor het gebruik van de standaardstijl van de pagina:

• Druk op de Alt-toets om de traditionele Firefox-menu’s tijdelijk zichtbaar te maken, klikKlik in de menubalkKlik boven in het Firefox-venster op het menu Beeld, selecteer Paginastijl en klik op Basisstijl.

Nu de pagina de eigen standaardstijl gebruikt, wordt deze mogelijk goed weergegeven.

Controleren of JavaScript is ingeschakeld en niet is geblokkeerd

Sommige websites vereisen JavaScript voor een goede weergave. JavaScript is in Firefox standaard ingeschakeld, maar om de status ervan te controleren:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Verzeker u ervan dat JavaScript inschakelen is aangevinkt.
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

U dient ook te controleren of u een extensie (zoals NoScript) of internetbeveiligingsprogramma (zoals een firewall, of antivirus- of antispywareprogramma) gebruikt dat JavaScript kan blokkeren.

Controleren of JavaScript niet is geblokkeerd

U dient te controleren of u een extensie (zoals NoScript) of internetbeveiligingsprogramma (zoals een firewall, of antivirus- of antispywareprogramma) gebruikt dat JavaScript kan blokkeren.

Problematische extensies of hardwareversnelling uitschakelen

Sommige extensies kunnen verstoring geven met de manier waarop websites worden weergegeven, of uw grafische kaart en stuurprogramma’s hiervoor geven bepaalde webinhoud niet goed weer wanneer hardwareversnelling is ingeschakeld. Volg de instructies in het artikel Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen om te controleren of een van deze zaken het probleem veroorzaakt.

De website rapporteren

Af en toe kunt u een pagina tegenkomen die in Firefox gewoon niet werkt. Als dat gebeurt, rapporteer het probleem dan als volgt bij Mozilla:

Deze instructies werken alleen bij de meest recente versie van Firefox. Werk Firefox bij als u een oudere versie gebruikt.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Feedback versturen…. De pagina Uw feedback indienen wordt in een nieuw tabblad geladen.
  2. Klik op “Firefox stelde me teleur”.
  3. Beschrijf op de pagina Firefox stelde me teleur die verschijnt in het kort het probleem met de website en voer de URL in.
  4. Klik op de knop Feedback indienen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Feedback versturen…. De pagina Uw feedback indienen wordt in een nieuw tabblad geladen.
  2. Klik op “Firefox stelde me teleur”.
  3. Beschrijf op de pagina Firefox stelde me teleur die verschijnt in het kort het probleem met de website en voer de URL in.
  4. Klik op de knop Feedback indienen.

Gebaseerd op informatie van Websites look wrong (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/MWaLJt