Problemen waardoor afbeeldingen niet worden getoond verhelpen

Als u problemen ervaart met het downloaden of bekijken van afbeeldingen in Firefox, volg dan de onderstaande instructies voor probleemoplossing.

Dit artikel is van toepassing op:

• Afbeeldingsformaten zoals PNG, GIF en JPG
  • Animatieformaten zoals bewegende GIF

Dit artikel is niet van toepassing op de volgende formaten:

Noot: als u het schildpictogram Mixed Content Shield in de adresbalk ziet en problemen met die website ondervindt, zie dan Blokkering van gemengde inhoud in Firefox

Cookies en de buffer wissen

Soms kunnen problemen met het laden van websites worden verholpen door de cookies en de buffer te wissen.

1. Klik op de menuknop New Fx Menu , kies Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.

Afbeeldingsrechten voor een bepaalde website controleren

U kunt in Firefox het laden van afbeeldingen van bepaalde websites voorkomen, zodat pagina’s sneller worden geladen. Als u problemen hebt met het bekijken van afbeeldingen voor een bepaalde website:

1. Klik op de website-identiteitsknop (het pictogram van de website, links van het adres ervan).
  2. Klik op de knop Meer informatie… in het venster. Het venster Pagina-info wordt geopend.
  3. Selecteer het paneel Toestemmingen.
  4. Wees er zeker van dat Toestaan is geselecteerd naast Afbeeldingen laden.
  5. Sluit het venster Pagina-info.

Beveiligingssoftware

Sommige internetbeveiligingssoftware (waaronder antivirus- en antispywareprogramma’s, firewalls, privacyprogramma’s en andere) kunnen bepaalde afbeeldingen identificeren als webbugs en deze blokkeren, of de werking van animaties tegengaan. Controleer de instellingen van uw internetbeveiligingsprogramma om er zeker van te zijn dat afbeeldingen mogen worden geladen.

Extensies

Extensies zijn add-ons die Firefox-functies toevoegen of aanpassen. Zie het artikel Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen voor instructies over het uitschakelen of de-installeren van extensies die ervoor kunnen zorgen dat afbeeldingen niet in Firefox worden geladen.

Afbeeldingen worden geladen maar zien er verkeerd uit

Als afbeeldingen van websites worden geladen maar er niet goed of anders uitzien dan in andere browsers:

• Als u een willekeurig type webacceleratorsoftware gebruikt, schakel deze dan uit en kijk of afbeeldingen goed worden geladen. Zie voor meer informatie de documentatie die met de software is meegeleverd.
  • Als er ergens in de afbeelding tekst of onzinnige tekens voorkomen, zie dan het artikel Page displays as gibberish in de MozillaZine Knowledge Base.

Andere redenen waarom afbeeldingen mogelijk niet worden geladen

• De website die de afbeeldingen weergeeft kan uit de lucht zijn of andere problemen ondervinden. Probeer de website te bezoeken met een andere computer of browser om dit te verifiëren.
  • Sommige padnamen naar afbeeldingen bevatten backslashes (bv. example.com\MyImage.jpg). Deze padnamen kunnen niet worden geladen in andere browsers dan Internet Explorer. Als u ziet dat de URL van de afbeelding een backslash bevat, neem dan contact op met de webmaster van de website over dit probleem.

• Mogelijk hebt u een van uw voorkeuren van Firefox aangepast en zorgt deze ervoor dat afbeeldingen niet verschijnen. U kunt alle voorkeuren herinitialiseren of anders het volgende proberen:
  1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek naar browser.display.use_document_colors in de lijst van voorkeuren. Deze zou standaard op true moeten zijn ingesteld.
  3. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op de voorkeur als de waarde ervan op false is ingesteld en selecteer Herinitialiseren.

Afbeeldingen worden nog steeds niet goed geladen

Als u alle oplossingen in dit artikel hebt uitgeprobeerd en afbeeldingen of animaties nog steeds niet goed worden geladen, probeer dan deze oplossingen:

Gebaseerd op informatie van Images or animations do not load (mozillaZine KB)