Problemen waardoor afbeeldingen niet worden getoond verhelpen

Dit artikel legt uit hoe u problemen met afbeeldingen op websites, zoals statische PNG-, GIF- en JPG-afbeeldingen, evenals geanimeerde bestandsformaten zoals geanimeerde GIF, oplost. Als u problemen ondervindt bij het downloaden of bekijken van afbeeldingen in Firefox, volg dan onderstaande probleemoplossingsinstructies.

Cookies en de buffer wissen

Soms kunnen problemen met het laden van websites worden verholpen door de cookies en de buffer te wissen.

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen…
  3. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode: .
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer onder het vervolgkeuzemenu. Zorg ervoor dat u geen items selecteert die u wilt behouden.
  5. Klik op OKNu Wissen.

Beveiligingssoftware

Sommige internetbeveiligingssoftware (waaronder antivirus- en antispywareprogramma’s, firewalls, privacyprogramma’s en andere) kunnen bepaalde afbeeldingen identificeren als webbugs en deze blokkeren, of de werking van animaties tegengaan. Controleer de instellingen van uw internetbeveiligingsprogramma om er zeker van te zijn dat afbeeldingen mogen worden geladen.

Webacceleratorsoftware

Als afbeeldingen op websites worden geladen, maar er niet goed uitzien (of er anders uitzien dan in andere browsers), en als u een soort webacceleratorsoftware gebruikt, schakel deze dan uit en kijk of afbeeldingen dan goed worden geladen. Lees voor meer informatie de documentatie behorend bij de software.

Extensies

Extensies zijn add-ons die Firefox-functies toevoegen of aanpassen. Zie het artikel Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen voor instructies over het uitschakelen of de-installeren van extensies die ervoor kunnen zorgen dat afbeeldingen niet in Firefox worden geladen.

Aanpassing van instellingen

U hebt mogelijk een van uw Firefox-voorkeursinstellingen gewijzigd, waardoor afbeeldingen niet worden getoond. U kunt alle voorkeuren herinitialiseren of het volgende proberen:

Waarschuwing: het wijzigen van deze geavanceerde instellingen kan de stabiliteit en veiligheid van Firefox beïnvloeden. Dit wordt alleen voor gevorderde gebruikers aanbevolen.

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Voer in het veld Zoeken browser.display.document_color_use in. De waarde van de voorkeur zou standaard op 01 moeten zijn ingesteld.
  3. Klik op de knop Herinitialiseren Fx71aboutconfig-ResetButton als de waarde niet 01 is.

Enkele andere redenen voor problemen met afbeeldingen

• De website die de afbeeldingen weergeeft kan uit de lucht zijn of andere problemen ondervinden. Probeer de website te bezoeken met een andere computer of browser om dit te verifiëren.
  • Sommige padnamen naar afbeeldingen bevatten backslashes (bv. example.com\MyImage.jpg). Deze padnamen kunnen niet worden geladen in andere browsers dan Internet Explorer. Als u ziet dat de URL van de afbeelding een backslash bevat, neem dan contact op met de webmaster van de website over dit probleem.
  • Als het afbeeldingsgebied tekst of een vorm van onzin toont, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een foutief geconfigureerde webserver. Neem contact op met de website en vertel ze over het probleem.

Ik heb nog steeds problemen!

Als u alle oplossingen in dit artikel hebt geprobeerd en geen van de bovengenoemde redenen van toepassing is, probeer dan deze oplossingen

Gerelateerde koppelingen

Gebaseerd op informatie van Images or animations do not load (mozillaZine KB)