Bekende problemen met audio en video verhelpen

Soms kan de video- of geluidsinhoud in een webpagina in Firefox niet goed worden gedownload of afgespeeld. Dit artikel helpt u bij het oplossen van deze problemen.

De volumebesturing voor Firefox controleren in de Volumemixer

De Volumemixer heeft een specifieke volumebesturing voor Firefox. Controleer de Volumemixer en zorg ervoor dat het volumeniveau voor Mozilla Firefox niet laag of gedempt is.

VolumeMixer-Win7Win10 Volume Mixer

De website opnieuw laden

Soms kan een wijziging in de systeeminstellingen, zoals selecteren van een ander geluidsapparaat in de Volumemixer, mogelijk niet juist worden toegepast in een al geopend tabblad. Probeer de website opnieuw te laden om te zien of dit het probleem oplost.

Automatisch afspelen van mediabestanden met geluid toestaan

Firefox kan mogelijk het afspelen van media met geluid blokkeren. Om automatisch afspelen van media toe te staan, zie Automatisch afspelen van media toestaan of blokkeren in Firefox.

Mogelijk dient u de vereiste PulseAudio-software te installeren

Als u een melding ziet met de tekst ‘Om audio af te spelen, dient u mogelijk de vereiste PulseAudio-software te installeren’, houdt dit in dat Firefox PulseAudio niet kan vinden of gebruiken. De PulseAudio-software is vereist om audio vanuit Firefox af te spelen. De meeste Linux-distributies hebben PulseAudio nu vooraf geïnstalleerd.

Gebruik de softwarepakketbeheerder van uw systeem en zorg ervoor dat PulseAudio op de juiste manier is geïnstalleerd.

HTML5-audio en -video

Firefox bevat ingebouwde ondersteuning voor openmedia-indelingen die doorgaans met MP3-, WebM-, Ogg- en Wave-containers zijn geassocieerd. MP4-containers echter zijn doorgaans afhankelijk van platformdecoders voor AAC- en H.264-audio- en videostreams. Voor meer informatie, zie HTML5-audio en -video in Firefox.

U hebt mogelijk het nieuwste Media Feature Pack voor N-versies van Windows nodig

Windows N-versies missen Windows Media Player en aanverwante software voor mediafuncties. U dient mogelijk het Media Feature Pack van Microsoft te installeren of bij te werken. Zie Afspeelproblemen met video en audio in Firefox voor Windows N-edities verhelpen voor details.

Door Digital Rights Management (DRM) beveiligde video’s

Als u problemen hebt met het afspelen van DRM-beheerde inhoud van Amazon Prime, Netflix, Hulu, Disney+ en andere streamingservices, zorg er dan voor dat bij de instelling Digital Rights Management (DRM)-inhoud in het paneel Algemeen van uw Firefox OptiesVoorkeurenInstellingen een vinkje staat bij DRM-beheerde inhoud afspelen en dat de Google Widevine-plug-in is ingeschakeld. Zie DRM-inhoud bekijken in Firefox voor meer informatie.

Noot: Google Widevine heeft de ondersteuning voor 32-bits Linux op 31 mei 2021 beëindigd. Alleen 64-bits Linux wordt ondersteund.
Noot: de huidige versie van Google Widevine is niet meer compatibel met oudere Mac-besturingssystemen, zoals OS X 10.9 en 10.10. Alleen versies OS X 10.11 en hoger worden ondersteund.

De buffer wissen

Zie De buffer van Firefox wissen.

Storende extensies of advertentieblokkerende software uitschakelen

Software die advertenties blokkeert, zoals anti-bannerfilters of uw internetbeveiligingsprogramma, of extensies, zoals uBlock Origin of Adblock Plus, kunnen het afspelen van audio of video verhinderen.

Enkele Firefox-instellingen controleren

• Cookies:
    1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
    2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    3. Controleer dat cookies zijn ingeschakeld en in de lijst met Uitzonderingen dat de website niet is geblokkeerd.
  • Geschiedenis:
    1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
    2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Geschiedenis.
    3. Controleer dat Firefox is ingesteld op Geschiedenis onthouden.
  • Pop-upvensters:
    1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
    2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Toestemmingen.
    3. Sta de website toe als uitzondering op de instelling Pop-upvensters blokkeren.

Voorkeursinstellingen herinitialiseren

Zie Voorkeuren van Firefox herinitialiseren om problemen te analyseren en verhelpen.

Specifieke ingaven in het hosts-bestand verwijderen (gevorderde gebruikers)

Als u een hosts-bestand gebruikt, kunt u dit tijdelijk uitschakelen door het bestand te hernoemen naar Xhosts. Ook kunt u het hosts-bestand zodanig bewerken dat bepaalde vermeldingen worden verwijderd die ervoor kunnen zorgen dat video’s op bepaalde websites niet werken (lees deze conversatie voor een voorbeeld). Om wijzigingen in uw hosts-bestand van kracht te laten worden dient u mogelijk de DNS-cache te legen via de opdracht ipconfig /flushdns in het dialoogvenster Uitvoeren in Windows.

Aanverwante koppelingen

Gebaseerd op informatie van Video or audio does not play (mozillaZine KB)