De standaard useragent in Firefox herinitialiseren

Een useragent (Engels: user agent) is een regel code die websites laat weten welk type browser en besturingssysteem u gebruikt. Deze gegevens helpen de website inhoud te leveren die compatibel is met uw browser.

U kunt de useragent van Firefox wijzigen om verouderde websites te laten geloven dat u een andere versie van de browser gebruikt. Webontwikkelaars kunnen dit doen om te kijken hoe hun websites op verschillende versies van een browser verschijnen. Soms kunnen add-ons en andere installaties uw useragent wijzigen zonder dat u dat weet. In elk geval is het belangrijk om naar de standaard useragent terug te schakelen om de meeste websites goed te laten weergeven.

Uw useragent herinitialiseren:

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek naar useragent door dit in het veld FilterZoeken in te typen.
  3. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op elk van deze voorkeuren, als ze bestaan, en selecteer Herinitialiseren vanuit het contextmenu.
  • general.useragent.extra.firefox
  • general.useragent.extra.productName - waar productName de naam van software van derden kan zijn (bv. microsoftdotnet).
  • general.useragent.locale
  • general.useragent.override
  • general.useragent.security

Na het herinitialiseren van uw useragent dient u wellicht uw cookies en buffer te wissen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu , kies Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.

Deel dit artikel: http://mzl.la/1zEzy1X