Firefox downloaden en installeren in Windows

Windows 10 kan u een waarschuwing tonen als u apps van buiten de Microsoft Store installeert. Firefox kan veilig worden geïnstalleerd als deze van www.mozilla.org wordt gedownload, dus u kunt de waarschuwing negeren door op Toch installeren te klikken. Zie Windows 10 waarschuwt me om een ‘door Microsoft geverifieerde’ app te gebruiken voor meer info.

Dit artikel legt uit hoe u Firefox kunt downloaden en installeren in Windows via een vereenvoudigd online installatieprogramma. (Als u een volledig, offline installatieprogramma nodig hebt, lees dan hieronder Voor gevorderde gebruikers.)

Dit artikel is alleen van toepassing op Windows. Voor instructies over het installeren van Firefox op Mac, zie Firefox downloaden en installeren op Mac.Voor instructies over het installeren van Firefox in Linux, zie Firefox installeren in Linux.

Bekijk de systeemvereisten voor Firefox om te verzekeren dat uw computer over het vereiste besturingssysteem en aanbevolen hardware beschikt voordat u Firefox installeert.

Installeer Firefox niet via een beperkte Windows XP-account. Zie voor meer informatie het ondersteuningsartikel Het type van uw gebruikersaccount in Windows bepalen van Microsoft.

1. Bezoek deze Firefox-downloadpagina in een willekeurige browser, zoals Microsoft Internet Explorer of Microsoft Edge.
  2. Klik op de knop Nu downloaden. Het Firefox-installatieprogramma zal automatisch de best beschikbare versie van Firefox voor uw computer aanbieden.
    • Als u Microsoft Edge of Internet Explorer gebruikt, dan wordt onderin de pagina een notificatiebalk getoond met een optie om het Firefox-installatiebestand te openen of uit te voeren.
    DLFirefoxEdge-Win7
    • Klik op Bestand openen in Microsoft Edge of Uitvoeren in Internet Explorer om het proces te starten.
    • In andere browsers dient u mogelijk eerst het Firefox-installatieprogramma op uw computer op te slaan, en daarna het gedownloade bestand te openen.
      Noot: als u een dialoogvenster Bestand openen - Beveiligingswaarschuwing ziet, klik dan op Openen of Uitvoeren.
    Firefox-60-open-file-warning-win10
  3. Het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer kan worden geopend, waarin u wordt gevraagd het Firefox-installatieprogramma toestemming te geven om wijzigingen aan uw computer aan te brengen. Als dit dialoogvenster verschijnt, klikt u op Ja om de installatie te starten.
    Firefox-Installer-win10-UAC
  4. Wacht totdat Firefox de installatie heeft voltooid.
    FirefoxInstaller-Aug2020
  5. Zodra de installatie is voltooid, wordt Firefox geopend.
    WelcomeToFirefox-RefreshOption
Noot: mogelijk wordt onderin de pagina een notificatiebalk met een knop Firefox opfrissen… getoond, als Firefox al eerder is geïnstalleerd. Zie Firefox opfrissen - Add-ons en instellingen herinitialiseren voor meer info.
Gefeliciteerd, u hebt het installeren van Firefox voltooid!

Dubbelklik op het Firefox-pictogram wanneer u online wilt gaan.

FirefoxShortcut

Ondervindt u problemen?

Hier zijn een aantal artikelen die u kunnen helpen:

Als u meer hulp nodig heeft, dan kunt u altijd de gemeenschap om ondersteuning vragen.

Voor gevorderde gebruikers

Het gestroomlijnde Firefox-installatieprogramma installeert een passende versie van Firefox voor uw taal en besturingssysteem. Zo wordt bijvoorbeeld in 64-bits Windows de 64-bits versie van Firefox geïnstalleerd (details vindt u hier). Als u Firefox in een andere taal of een ander besturingssysteem wilt installeren, of als u een volledig offline installatieprogramma met aangepaste opties wilt hebben, download dan het bestand Firefox Setup van deze downloadpagina. De in het volledige offline installatieprogramma beschikbare opties staan beschreven in het artikel Aangepaste installatie van Firefox in Windows.