Firefox downloaden en installeren in Windows

Dit artikel legt uit hoe u Firefox kunt downloaden en installeren in Windows via een vereenvoudigd online installatieprogramma. (Gevorderde gebruikers: zie de sectie Voor gevorderde gebruikers aan het einde van het artikel.)

Dit artikel is alleen van toepassing op Windows. Voor instructies over het installeren van Firefox op Mac, zie Firefox downloaden en installeren op Mac.Voor instructies over het installeren van Firefox in Linux, zie Firefox installeren in Linux.

Bekijk de systeemvereisten voor Firefox om te verzekeren dat uw computer over het vereiste besturingssysteem en aanbevolen hardware beschikt voordat u Firefox installeert.

Installeer Firefox niet via een beperkte Windows XP-account. Zie voor meer informatie het ondersteuningsartikel Het type van uw gebruikersaccount in Windows bepalen van Microsoft.

1. Bezoek deze Firefox-downloadpagina in een willekeurige browser, zoals Microsoft Internet Explorer of Microsoft Edge.
  2. Klik op de knop Nu downloaden. Het Firefox-installatieprogramma zal automatisch de best beschikbare versie van Firefox voor uw computer aanbieden. Als u bijvoorbeeld een 64-bits versie van Windows gebruikt, wordt de 64-bits versie van Firefox aangeboden (details vindt u hier).
    Download-Firefox-Win10
    • Als u Microsoft Internet Explorer of Microsoft Edge gebruikt, verschijnt onder in de pagina een meldingsbalk met daarin de opties om het installatieprogramma uit te voeren of het bestand op uw computer op te slaan. Klik op Uitvoeren om het proces te starten.
    • In andere browsers dient u mogelijk eerst het Firefox-installatieprogramma op uw computer op te slaan, en daarna het gedownloade bestand te openen.
      Noot: als u een dialoogvenster Bestand openen - Beveiligingswaarschuwing ziet, klik dan op Uitvoeren.
    Firefox-60-open-file-warning-win10
  3. Het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer kan worden geopend, waarin u wordt gevraagd het Firefox-installatieprogramma toestemming te geven om wijzigingen aan uw computer aan te brengen. Als dit dialoogvenster verschijnt, klikt u op Ja om de installatie te starten.
    Firefox-Installer-win10-UAC
  4. Wacht totdat Firefox de installatie heeft voltooid.
    Firefox-60-Installer
    Noot: als een sterk verouderde Firefox-versie of hele oude profielgegevens worden gedetecteerd, kan het Firefox-installatieprogramma een knop Bijwerken of Opnieuw installeren bevatten, evenals een optie om standaardinstellingen terug te zetten en add-ons te verwijderen. Wis het selectievakje om de oude gegevens te behouden en klik op Bijwerken of Opnieuw installeren om de installatie te starten.
    FirefoxInstaller-Reinstall
  5. Zodra de installatie is voltooid, wordt Firefox geopend.
Gefeliciteerd, u hebt het installeren van Firefox voltooid! Dubbelklik op het Firefox-pictogram wanneer u online wilt gaan.
Firefox-Icons-Win10

Ondervindt u problemen?

Hier zijn een aantal artikelen die u kunnen helpen:

Voor gevorderde gebruikers

De Firefox-downloadpagina biedt een gestroomlijnd online installatieprogramma dat automatisch een passende versie van Firefox installeert voor uw besturingssysteem, zonder opties om instellingen zoals de locatie van de installatiemap te wijzigen. Als u een volledig, offline installatieprogramma nodig hebt, als u de taal en het besturingssysteem wilt kiezen of als u uw Firefox-installatie wilt aanpassen, bezoek dan in plaats daarvan de pagina Systemen & talen. Zoek uw taal op die pagina en download dan de Firefox-versie voor Windows 32-bits of, voor 64-bits besturingssystemen met Windows 7 en hoger, de Windows 64-bits versie van Firefox. Opties die in het volledige, offline installatieprogramma beschikbaar zijn, worden beschreven in het artikel Aangepaste installatie van Firefox in Windows.