Uw standaardbrowser wijzigen naar Firefox in Windows

Als u uw standaardbrowser wijzigt naar Firefox in Microsoft Windows 10 of 11, worden alle aangeklikte koppelingen geopend in Firefox.

Noot: als u momenteel Firefox niet op uw computer hebt geïnstalleerd, download en installeer Firefox dan eerst.

Firefox uw standaardbrowser maken in de Firefox-instellingen

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren. Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer OptiesVoorkeuren.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.

2. Zoek in het paneel Algemeen de sectie Opstarten.
  3. Als Firefox momenteel niet is ingesteld als uw standaardbrowser, ziet u het bericht ‘Firefox is momenteel niet uw standaardbrowser’. Klik op de knop Standaard maken… om Firefox als uw standaardbrowser in te stellen.
Noot: als Firefox al uw standaardbrowser is, ziet u het bericht ‘Firefox is momenteel uw standaardbrowser’ en de knop Standaard maken… ontbreekt.

Als Firefox uw standaardbrowser niet kan wijzigen, wordt de app Instellingen van Windows geopend, waarbij het paneel Standaard-apps al is geopend. U dient handmatig uw Windows-instellingen bij te werken om Firefox als uw standaardbrowser in te stellen met de hieronder beschreven instellingen.

Uw standaardbrowser handmatig naar Firefox wijzigen in de Windows-instellingen (Windows 10)

1. Klik op de Windows-startknop.
  2. Typ ‘Standaard-apps’ en selecteer Standaard-apps.
  3. Klik onder Webbrowser op de browser die momenteel vermeld staat.
  4. Klik onder Kies een app op Firefox om die als standaardbrowser in te stellen.

Uw standaardbrowser handmatig naar Firefox wijzigen in de Windows-instellingen (Windows 11)

1. Klik op de Windows-startknop.
  2. Typ ‘Standaard-apps’ en selecteer Standaard-apps.
  3. Selecteer Firefox in de lijst.
  4. Zoek onder Standaard bestandstypen of koppelingstypen instellen de prompt Firefox uw standaardbrowser maken bovenaan het venster en klik op Standaard maken….