Firefox downloaden en installeren op Mac

Dit artikel legt uit hoe u Firefox op een Mac kunt downloaden en installeren.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Mac. Voor instructies over het installeren van Firefox in Windows, zie Firefox downloaden en installeren in Windows.Voor instructies over het installeren van Firefox in Linux, zie Firefox installeren in Linux.
Zorg ervoor dat uw Mac aan de systeemvereisten voor Firefox voldoet. Als u een oude versie van OS X gebruikt, lees dan deze artikelen voor meer informatie:

Firefox installeren op Mac

1. Bezoek de Firefox-downloadpagina in een willekeurige browser (zoals Safari). De pagina zal uw besturingssysteem en de taal automatisch herkennen en u de meest geschikte versie van Firefox aanbevelen.
  2. Klik op Firefox downloaden.
  3. Zodra het downloaden is voltooid, zou het bestand (Firefox.dmg) uit zichzelf moeten openen en een Finder-venster moeten verschijnen dat de Firefox-toepassing bevat. Sleep het Firefox-pictogram naar de map Programma’s om het daar naartoe te kopiëren.
    Install Firefox on Mac 1
    Noot: als u dit venster niet ziet, open dan het gedownloade bestand Firefox.dmg.
  4. Nadat u Firefox naar de map Programma’s hebt gesleept, houd de toets control ingedrukt, klik in het venster en selecteer ‘Firefox’ uitwerpen in het menu.
    Install Firefox on Mac 2
Voltooi alle bovengenoemde stappen voordat u Firefox opent. Open Firefox niet rechtstreeks vanuit het bestand Firefox.dmg, want dit kan problemen veroorzaken zoals verlies van gegevens en instellingen.

Tip: voor eenvoudige toegang kunt u Firefox aan uw dock toevoegen. Open eenvoudig uw map Programma’s en sleep Firefox naar het dock.

Dragging Firefox to Dock

Firefox is nu gereed voor gebruik. Klik gewoon op het pictogram van Firefox in het dock of de map Programma's om de toepassing te starten.

Firefox voor de eerste keer starten

Als u Firefox voor het eerst start, zult u worden gewaarschuwd over het feit dat u Firefox vanaf het internet hebt gedownload. Omdat u Firefox vanaf de officiële website hebt gedownload, kunt u op Openen klikken.

Firefox Downloaded Security Check Mac 10.15

Na de installatie zal Firefox niet uw standaardbrowser zijn, en daar krijgt u een melding van. Dit houdt in dat wanneer u een koppeling in uw e-mailtoepassing, een internetsnelkoppeling of een HTML-document opent, deze niet in Firefox zal worden geopend. Als u wilt dat Firefox dit juist wel doet, klik dan op Firefox als mijn standaardbrowser gebruiken. Als u dat niet wenst, of als u Firefox alleen wilt uitproberen, klik dan op Niet nu.

Firefox 72 as Default Browser Mac