Bladwijzers in Firefox

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Bladwijzers (favorieten genoemd in Microsoft Edge en Internet Explorer) zijn koppelingen naar webpagina’s die het terugkeren naar uw favoriete plekken vergemakkelijken. Dit artikel behandelt de basishandelingen voor het maken en beheren van bladwijzers.

Hoe maak ik een bladwijzer voor een pagina?

Om een bladwijzer voor een pagina te maken, klikt u op de ster in de adresbalk.

Fx57bookmark-star

De ster wordt blauw zodra een pagina een bladwijzer heeft gekregen, en er verschijnt een venster waarmee u de bladwijzer een naam of label kunt geven, of de bladwijzer kunt verplaatsen.

Noot: als de ster in de adresbalk ontbreekt, klik dan op de menuknop voor Pagina-acties (3 stippen).
Fx57BookmarkStar-AddToAdressBar
Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op de vermelding voor Bladwijzer voor deze pagina maken en klik daarna op Toevoegen aan adresbalk.

Bladwijzers voor alle open tabbladen tegelijk maken: selecteer Bladwijzer voor alle tabbladen maken… vanuit het menu Bladwijzers.
Fx64MenuBar-BookmarkAllTabs-Mac
klik met de rechtermuisknop op een van de tabbladen en selecteer Bladwijzer voor alle tabbladen maken… vanuit het contextmenu.klik met de rechtermuisknop op een van de tabbladen, kies Alle tabbladen selecteren vanuit het contextmenu, klik dan met de rechtermuisknop op een van de tabbladen en selecteer Bladwijzer voor tabbladen maken…. Geef de nieuwe bladwijzermap een naam en kies de map waarin u deze wilt bewaren. Klik ter voltooiing op Bladwijzers toevoegen.

• U kunt ook de sneltoets Ctrl + Shift + Dcommand + Shift + D gebruiken om bladwijzers voor alle open tabbladen te maken.

Hoe wijzig ik de naam of locatie van een bladwijzer?

1. Om de details van uw bladwijzer te bewerken, klikt u nogmaals op de ster om het dialoogvenster Deze bladwijzer bewerken te openen.
    bookmark edit 62 edit bookmark 63
    • In het veld Deze bladwijzer bewerken kunt u de volgende details wijzigen:
      • Naam: dit is de naam die Firefox voor de bladwijzer in menu’s weergeeft.
      • Map: kies hier in welke map uw bladwijzer wordt opgeslagen door een map te kiezen in het vervolgkeuzemenu (bijvoorbeeld het menu Bladwijzers of de Bladwijzerwerkbalk). In dit vervolgkeuzemenu kunt u ook Kiezen… selecteren, waarmee een lijst van alle bladwijzermappen wordt weergegeven.
      • Labels: u kunt labels gebruiken die u helpen bij het zoeken in en het ordenen van uw bladwijzers. Voor meer informatie, zie Bladwijzerlabels - Bladwijzers categoriseren om ze eenvoudig te kunnen vinden.
  2. Klik zodra u het bewerken hebt voltooid op Gereed om het veld te sluiten.

Als u deze editor niet wilt zien bij het opslaan van een bladwijzer, verwijder dan het vinkje bij Editor tonen bij opslaan.

Hoe vind ik mijn bladwijzers?

Om een pagina te vinden waarvoor u een bladwijzer hebt gemaakt, begint u gewoon met typen van de naam ervan in de adresbalk. Terwijl u typt, verschijnt een lijst van webpagina’s waarvoor u een bladwijzer of label hebt gemaakt of die u hebt bezocht. Pagina’s met een bladwijzer hebben een ster ernaast. Klik op een van de pagina’s, en u wordt er direct naartoe geleid. Voor meer info, zie Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van Firefox doorzoeken vanuit de adresbalk.

U kunt al uw bladwijzers bekijken en benaderen vanaf de Firefox-zijbalk, de knop Bladwijzermenu op de werkbalk, als u deze hebt toegevoegd, en vanuit het menu Bladwijzers op de menubalk, als de menubalk is ingeschakeld.

Hoe orden ik mijn bladwijzers?

U kunt al uw bladwijzers bekijken en herschikken in het venster Bibliotheek. Doe het volgende om het venster Bladwijzerbibliotheek te openen:

Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon en daarna op Bladwijzers. Scroll naar de onderkant en klik op Alle bladwijzers tonen. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Noot: u kunt ook een sneltoets gebruiken om snel uw bladwijzerbibliotheek te openen.

Standaard bevinden de bladwijzers die u aanmaakt zich in de map Andere bladwijzers. Selecteer deze in de zijbalk van het venster Bibliotheek om de bladwijzers te zien die u hebt aangemaakt. Dubbelklikken op een bladwijzer zal deze openen.

Fx63Library-OtherBookmarks

Bekijk deze artikelen voor details over het beheren van een enorme lijst van bladwijzers:

Terwijl u het venster Bibliotheek hebt geopend, kunt u ook bladwijzers naar andere mappen slepen, zoals de map Bladwijzermenu. Deze bladwijzers verschijnen dan in het menu Bladwijzers in de zijbalk en de menubalk of werkbalk van Firefox. Bladwijzers in de map Bladwijzerwerkbalk verschijnen in de Bladwijzerwerkbalk, als deze is ingeschakeld.

Hoe voeg ik de knop Bladwijzermenu toe aan de werkbalk?

De knop Bladwijzermenu wordt standaard niet weergegeven, maar u kunt deze aan de werkbalk toevoegen via de knop Bibliotheek:

1. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon , en daarna op Bladwijzers.
  2. Klik op Bladwijzerhulpmiddelen.
  3. Klik op Bladwijzermenu toevoegen aan werkbalk.

De knop Bladwijzermenu Bookmark Menu icon (star on tray) verschijnt naast de knop Bibliotheek.

Add Bookmarks Menu button to Toolbar

Om de knop te verwijderen, herhaalt u de bovenstaande stappen en klikt u na het klikken op Bladwijzerhulpmiddelen op Bladwijzermenu verwijderen van werkbalk.

Hoe zet ik de Bladwijzerwerkbalk aan?

De Bladwijzerwerkbalk is een handige plek om uw favoriete bladwijzers toe te voegen. Als u de bladwijzerwerkbalk wilt gebruiken, kunt u deze als volgt aanzetten:

1. Klik op de menuknop Fx57Menu en kies Aanpassen.
  2. Klik op het vervolgkeuzemenu Werkbalken aan de onderkant van het scherm en selecteer Bladwijzerwerkbalk.
  3. Klik op de knop Gereed zodra u klaar bent.
  • Klik op het menu Beeld aan de bovenkant van het scherm, ga omlaag naar Werkbalken en selecteer Bladwijzerwerkbalk.

Andere tips en trucs

Dit zijn meer artikelen om u te helpen het meeste uit uw bladwijzers te halen:

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support