Bladwijzers uit een HTML-bestand importeren

Dit artikel beschrijft hoe u een HTML-bladwijzerbestand kunt importeren dat is opgemaakt in de Netscape Bookmarks-indeling.

Voordat u verdergaat, kunt u het beste een reservekopie van uw huidige bladwijzers maken. U kunt dit doen door het venster Bibliotheek te openen (zie hieronder voor uitleg), vervolgens I-B icon pre68 import-export-arrows Importeren en reservekopie maken te selecteren en Reservekopie maken… te kiezen. Hierdoor wordt een Firefox-bladwijzerreservekopiebestand in de JSON-indeling aangemaakt.

Noot: de geïmporteerde bladwijzers zullen aan uw bestaande bladwijzers worden toegevoegd, wat kan resulteren in dubbele bladwijzers. U kunt ongewenste bladwijzers verwijderen alvorens een nieuwe set bladwijzers te importeren, maar dit kan tijdrovend zijn.
  1. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon op uw werkbalk (als u de knop daar niet ziet, klik dan op de menuknop fx57menu en daarna op Bibliotheek). Klik op Bladwijzers en klik daarna op de balk Alle bladwijzers tonen onderin het venster.

2. Klik in de werkbalk van het venster Bibliotheek op I-B icon pre68 import-export-arrows Importeren en reservekopie maken en kies Bladwijzers importeren vanuit HTML….
    Import bookmarks from HTML 68
  3. Blader in het venster Bladwijzerbestand importeren dat wordt geopend naar het HTML-bladwijzerbestand dat u wilt importeren en selecteer het bestand.
  4. Klik op de knop Openen. Het venster Bladwijzerbestand importeren wordt gesloten.
  5. Sluit het venster Bibliotheek.

De bladwijzers in het geselecteerde HTML-bestand zullen aan uw Firefox-bladwijzers worden toegevoegd binnen de map Bladwijzermenu.