Snelkoppelingen aan zoekmachines toewijzen

Naast het uitvoeren van algemene zoekopdrachten op het internet met uw standaardzoekmachine, kunt u ook eenvoudig specifieke websites rechtstreeks vanuit uw Firefox-adresbalk doorzoeken. U kunt nu een zoektermsnelkoppeling aan uw favoriete zoekmachines toevoegen, om het uitvoeren van een zoekopdracht te vereenvoudigen.

U kunt bijvoorbeeld @shopping aan uw ingebouwde Amazon-zoekmachine of een afgekorte zoekmachinenaam toewijzen:

search shortcut populate
Op uw nieuw-tabbladpagina verschijnen snelkoppelingen naar populaire zoekmachines als een tegel met een vergrootglas. Door op deze tegels te klikken, wordt automatisch @[sleutelwoord voor zoekmachine] en een spatie in uw adresbalk geplaatst.

Zoeksnelkoppelingen toewijzen

U kunt zoeksnelkoppelingen aan uw favoriete zoekmachines toewijzen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren.Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.Instellingen.
  2. Klik in het linkerpaneel op Zoeken.
  3. Scroll omlaag naar Eén-klik-zoekmachinesZoeksnelkoppelingen.
  4. Klik op de kolom Sleutelwoord voor de zoekmachines waaraan u een snelkoppeling wilt toewijzen.
  5. Voer @ in, gevolgd door uw sleutelwoord voor de zoekmachine. Voorbeeld: @ddg voor DuckDuckGo.
    search shortcut kw 63

Vanaf Firefox versie 82 zijn trefwoorden voor zoeksnelkoppelingen al opgenomen voor standaardzoekmachines.

Fx82One-ClickSearchEnginesFx83SearchShortcuts