Løs almindelige lyd- og videoproblemer

Revisionsinformation
  • Revision id: 83587
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: Gennemlæst hele artiklen
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Nogle gange kan video eller lyd indhold på en webside ikke hentes eller vises korrekt i Firefox. Et krævet plugin kan mangle, være en for gammel version, være blokeret, i konflikt med et andet plugin eller udvidelsen eller indholdet kan af en eller anden grund være blokeret. Denne artikel hjælper dig med at løse disse problemer.

Bemærk: Hvis du har problemer med indlæsning af indhold på et websted, så klik på ikonet med hængelåsen Fx70GreyPadlockFx89Padlock i adressefeltet for at se, om Firefox har blokeret dele af siden, som ikke er sikker. Læs artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert? for detaljer.

Plugins

Flash videoer afspiller aldrig

Hvis Flash videoer ser sorte, hvide eller grå ud eller aldrig afspiller, så læs Flash 11.3 indlæser ikke video i Firefox.

Installer manglende plugins

Selvom Firefox kan vise nogle medier på websider, såsom billeder og åbent medie som Ogg og WebM videoer, kan den have brug for hjælp fra medieafspillere og browser-plugins til lyd, video og andet indhold. Selvom du måske har den korrekte medieafspiller installeret til at afspille video og lyd filer, kan det være at du mangler de nødvendige plugins når mediet er indlejret i selve websiden.

Gør følgende, når et plugin mangler:

1. Klik på download linket.
    Plugin Needed
  2. Og følg så instruktionerne.

Fejler installationen, så installer det manuelt.

Se følgende websteder, for andre, mindre almindelige medieafspillere og deres plugins:

Opdater dine plugins

Kontroller at du har de seneste versioner af alle dine plugins.

Tillad Plugin Container i dit sikkerhedsprogram

Indstil dit sikkerheds-software (inklusiv firewalls, antivirus programmer, anti-spyware programmer, og mere) til at betro plugin-container.exe også kendt som Plugin Container til Firefox. Læs en detaljeret vejledning i Konfigurer din firewall, så Firefox kan få adgang til Internettet hvor Firefox i dette tilfælde betyder Plugin Container til Firefox.

Deaktiver et plugin som skaber konflikt

Hvis du har mere end ét plugin installeret der kan håndtere den samme medie type, kan det skabe en konflikt som forhindre det indlejret medie i at blive afspillet. Du kan muligvis løse problemet ved at deaktiver det ene plugin.

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Vælg det plugin du ønsker at fejlsøge i listen.
    • Vælg Aktiver aldrig i dets rullemenu, hvis du vil deaktiver plugin'et.
    • Vælg Aktiver altid i dets rullemenu, hvis du vil genaktiver plugin'et.

Det kan fx. være at du behøver at deaktiver VLC plugin'et for at kunne afspille indlejret QuickTime eller Windows Media indhold. Læs mere om at fejlsøge problemer som er skabt af plugins i Fejlsøg problemer med plugins som Flash eller Java for at rette almindelige Firefox-problemer.

Andre løsninger

Ryd cachen

Læs Sådan ryddes Firefox' cache.

Deaktiver forstyrrende udvidelser eller reklame-blokerings software

• Reklame-blokerings software, så som anti-banner filtre i dit sikkerhedsprogram, eller udvidelser, så som Flashblock eller Adblock Plus, kan forhindre lyd eller video indhold i at afspille. Hvis webstedet virker med reklame-blokering deaktiveret, kan det være du vil tilføje webstedet til din "whitelist" i dit reklame-blokerings filter.
  • En hver Firefox udvidelse kan også blokere plugins. Hvis videoen eller lyden afspiller når du deaktiver alle udvidelser, er det en af dine udvidelser som skaber problemet. Læs mere i Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer.

Kontroller nogle indstillinger i Firefox

Fjern bestemte elementer i hosts-filen (avancerede brugere)

Hvis du bruger en hosts-fil, kan du midlertidigt deaktiver den ved at omdøbe den til Xhosts. Eller, du kan rediger hosts-filen for at fjerne bestemte elementer såsom ad.doubleclick.net der kan gøre at videoer på bestemte sider ikke virker (læs mere i MozillaZine forummet). Før at ændringerne i din hosts-fil gælder, kan det være nødvendigt at skal flushe DNS-cachen ved at skrive kommandoen: ipconfig /flushdns i Kør dialogboksen i Windows.

Baseret på information fra Video or audio does not play (mozillaZine KB)