Afspil lyd og video med Silverlight plugin'et

Microsoft Silverlight er et plugin, som nogle websteder bruger til at vise multimedieindhold. Denne artikel beskriver, hvordan du kontrollerer, om Silverlight er installeret, og hvordan du installerer og opdaterer det.

Silverlight er ikke tilgængelig til Linux-platformen, og den eneste open source implementering af Silverlight, kaldet Moonlight, udvikles ikke længere. Den kan stadig kompileres fra kildekoden, men det anbefales ikke at bruge den. Mere information findes på siden Moonlight installation.

Vigtigt: Den nye 64-bit-version af Firefox til Windows genkender eller understøtter ikke dette plugin. Læs dette blog-indlæg fra Mozilla for detaljer.

Kontrollér om Silverlight er installeret

Besøg Microsofts side Get Microsoft Silverlight for at kontrollere, om du har Silverlight installeret.

Er Silverlight installeret, vil du få vist en meddelelse med din Silverlight-version.

Silverlight5-current

Installér Silverlight

Hvis du ikke har Silverlight installeret, så følg vejledningen på Microsofts side Get Microsoft Silverlight.

Opdatér Silverlight

Hvis Silverlight er installeret, men din version er forældet, vil siden Get Microsoft Silverlight vise dig din installerede version og den seneste version af Silverlight. Klik på linket med den seneste version for manuelt at hente og installere den seneste version af Silverlight

Bemærk: Silverlight har en automatisk opdateringsfunktion, så manuelle opdateringer er måske ikke nødvendige. Læs artiklerne Microsoft Silverlight Configuration Dialog Box og Microsoft Silverlight Updater for detaljer.

Afinstallér Silverlight

Følg vejledningen på Microsofts side Get Microsoft Silverlight.

Silverlight er installeret, men virker ikke

Mozilla blokerer ældre versioner af Silverlight, hvilket kan få websteder, som fx Netflix, til at spørge, om du vil installere Silverlight. Opdatér din installation af Silverlight til den nyeste version fra Microsofts side Get Microsoft Silverlight for at løse problemet.

I nogle tilfælde vil dette måske ikke løse problemet, og du kan få brug for manuelt at aktivere Silverlight-plugin'et:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Plugins i fanebladet Tilføjelser.
  3. Find Silverlight i listen med plugins, og klik på knappen Aktiver.