Firefox åbner gentagne gange tomme faneblade eller vinduer efter klik på link

Firefox kan risikere at åbne nye, tomme faneblade eller vinduer, efter at du har klikket på et link, og du kan kun stoppe åbningen af endnu flere faneblade eller vinduer ved at lukke Firefox. De samme faneblade eller vinduer kan blive åbnet, næste gang du starter Firefox, hvis den tidligere session gendannes.

Problemet opstår typisk, hvis du har valgt Firefox til altid at åbne en bestemt filtype eller starte et program til at sende mail.

Bemærk: Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Start en ny Firefox-session

Du kan være tvunget til at lukke Firefox, hvis programmet gentagne gange åbner nye, tomme faneblade eller vinduer. Firefox indeholder en funktion til sessiongendannelse, som kan gendanne dine vinduer og faneblade fra den forrige session efter et nedbrud eller en uventet lukning.

De samme faneblade eller vinduer kan derfor blive åbnet igen, næste gang du starter Firefox, så det atter kan være nødvendigt at lukke Firefox. Hvis du får vist en side om sessiongendannelse med teksten ("Se, det her er pinligt ""Se, det her er pinligt "), når du genstarter Firefox, så klik på knappen LukStart en ny session for at starte en ny session, og følg så vejledningen nedenunder for at løse problemet.

Skift handling for en indholdstype

Du kan måske rette problemet ved at finde indholdstypen, som er angivet til at blive åbnet i Firefox, og så følge disse trin:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Programmer.Klik på Generelt, og rul ned til afsnittet Programmer.
  3. Vælg den indholdstype, som er skyld i problemet, hvis du ved, hvad det er for en. Ellers, skriv Brug Firefox i søgefeltet. Listen viser så kun indholdstyper, der er sat til at "bruge Firefox".
    Applications - Use Firefox 38 Fx56GeneralApplications-UseFirefox
  4. Vælg en ny handling i kolonnen Handlinger for hver af de indholdstyper, som har problemer. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, så vælg Spørg altid.
  5. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Læs mere om indholdstyper i artiklen Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil.

Nulstil handling for alle indholdstyper

Fik du ikke løst problemet ved ovenstående, fx hvis du ikke kan finde den indholdstype, som skaber problemet, kan du nulstille handlingerne for alle indholdstyperne ved manuelt at slette filen, som indeholder disse indstillinger.

Dette vil fjerne alle ændringer for indholdstyper og ikke kun den, der er skyld i problemet. Du skal efterfølgende vælge handlinger for de forskellige indholdstyper. Du kan vente med dette, til Firefox spørger dig, hvilken handling du ønsker for en indholdstype.
  1. Åbn din profilmappe:

Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 Klik på menuknappen Fx57menu . Klik på Hjælp, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

• Klik på knappen Åbn mappeÅbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Luk Firefox.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

3. Slet filen mimeTypes.rdfhandlers.json.
  4. Start Firefox.

Søg efter malware

Fik du ikke løst problemet, eller åbner Firefox faneblade eller vinduer med uønsket indhold, så kan det skyldes, at du har malware på din computer. Læs mere i artiklen Fejlsøg Firefox-problemer som skyldes malware.