Se PDF-filer i Firefox uden at hente dem

Firefox indeholder en PDF-fremviser, der kan vise PDF-filer på et faneblad. Denne artikel fortæller, hvordan du bruger den indbyggede fremviser, hvordan du kan vælge en anden fremviser, og hvordan du kan rette eventuelle fejl.

Brug af den indbyggede PDF-fremviser

Firefox har en indbygget PDF-fremviser, som gør det muligt at se de fleste PDF-filer uden at skulle bruge et plugin. Den indbyggede PDF-fremviser er aktiveret som standard.

PDF JS

PDF-fremviserens værktøjslinje

• Vis miniature eller disposition - knappen Sidepanel yderst til venstre vil åbne et sidepanel med miniaturebilleder af dokumentets sider. Nogle dokumenter vil også have en dispositionsvisning tilgængelig. Sidepanelet gør det let at navigere gennem et langt dokument.
    PDF Thumbnails
  • Side op og ned eller hop direkte til en side - Du kan bruge pilene op og ned til at bladre gennem et dokument, eller du kan indtaste et sidetal for at springe til den ønskede side.
    PDF Pager
  • Zoom ind og ud på dokumentet - Brug knapperne + og - til at zoome ind og ud eller vælg et zoom-niveau på rullemenuen.
    PDF Zoom
  • Fuldskærmtilstand - Klik på knappen Fuldskærmtilstand for at få PDF-filen til at fylde hele skærmen. Tryk på tasten ESC for at forlade fuldskærmtilstand.
    PDF Fullscreen
  • Udskriv - Klik på knappen Udskriv for at åbne dialogboksen Udskriv.
    PDF Print
  • Hent - Klik på knappen Hent for at hente og gemme PDF-filen på din computer, fx hvis du vil åbne filen i en ekstern PDF-fremviser.
    PDF Download
  • Kopiér aktuel visning - HøjreklikHold Ctrl-tasten nede mens du klikker på knappen Aktuel visning for at åbne PDF-filen med den aktuelle visning i et andet faneblad eller vindue.
    PDF Copy

PDF-fremviserens tastaturgenveje

Handling Genvej
Næste side N eller J eller
Forrige side P eller K eller
Zoom ind Ctrl + +Kommando + +
Zoom ud Ctrl + -Kommando + -
Automatisk zoom Ctrl + 0kommando + 0
Roter med uret R
Roter mod uret Skift + R
Skift til fuldskærmstilstand Ctrl + Alt + PKommando + Alternativ + P
Aktiver/deaktiver håndværktøj H
Flyt fokus til feltet sidenummer Ctrl + Alt + GKommando + Alternativ + G

Fejlsøg problemer med PDF-fremviseren

• PDF-fremviseren kan have problemer med nogle PDF-typer. Det kan resultere i, at den ikke kan vise skrifttyper, farver eller hele dokumentet. Hvis PDF-filen ikke vises korrekt, så klik på knappen Hent i værktøjslinjen øverst til højre på siden for at hente filen, så du i stedet kan se åbne den med dit standardprogram til PDF-filer.

Brug en anden PDF-fremviser

Hvis du vil undgå at bruge den indbyggede PDF-fremviser, kan du bruge et PDF-plugin til visning af PDF-filer i Firefox, eller du kan vælge at få dem vist i et eksternt program. Læs mere i artiklen Sådan bruger du en anden PDF-læser i stedet for den indbyggede PDF-læser.

Sådan får du Firefox til at bruge et plugin eller et eksternt program i stedet for den indbyggede PDF-fremviser:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Programmer.
  3. Find og markér Portable Document Format (PDF) i kolonnen Indholdstype.
  4. I kolonnen Handling vil der stå Vis sammendrag i Firefox, når du bruger den indbyggede PDF-fremviser.
    • Hvis du vil bruge et eksternt program til visning af PDF-filer, så klik på rullemenuen under Handling og vælg Brug [Programnavn] (standard), som vil vælge dit standardprogram til PDF-filer, eller klik på Vælg en anden, og find og vælg så det ønskede program på din computer.
    • Hvis du vil bruge et plugin til visning af PDF-filer, så vælg Brug [pluginnavn] (i Firefox).
Advarsel: Plugin'et "Adobe Acrobat NPAPI Plug-in" er kendt for at kunne forårsage problemer i Firefox. Læs mere i artiklen PDF files are blank or cause an error message on Mac.

Brug af et PDF-plugin

Bemærk: Du kan ikke bruge et PDF-plugin i 64-bit-versionen af Firefox, da den kun har begrænset understøttelse af plugins. Læs mere i artiklen Sådan ser du, om din Firefox er 32-bit eller 64-bit.

Du kan bruge et PDF-plugin som fx Adobe Reader, Nitro PDF Reader eller Sumatra PDF som fx Adobe Reader, MozPlugger eller KParts plugin, hvis der findes et plugin til dit styresystem til visning af PDF-filer i Firefox. Hvis du ikke kan få vist PDF-filer ved hjælp af pluginnet, kan du prøve disse løsninger:

Aktiver PDF-plugin'et

Dit PDF-plugin er muligvis deaktiveret, sådan aktiverer du det:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Plugins i fanebladet Tilføjelser.
  3. Markér dit PDF-plugin.
  4. Vælg Aktiver altid i rullemenuen.

Nulstil filhentningshandlinger

1. Åbn din profilmappe:

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

2. Klik på knappen Åbn mappeÅbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  3. Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

4. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut.

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

5. Slet (eller omdøb) filen mimeTypes.rdf.

Andre løsninger

• Hvis PDF-plugin'et leveres sammen med et PDF-program, så kontrollér indstillingerne i det pågældende program for at se, om der er en indstilling til at aktivere plugin'et eller til at vise PDF-filer i browseren.
  • Hvis PDF-plugin'et leveres sammen med et PDF-program, så fjern og geninstaller programmet. Hvis du bruger programmet Adobe Reader, så fjern og geninstaller alle versioner af Adobe Reader på din computer. Læs Adobes vejledning til at fjerne programmet (Adobe Reader version 8 og nyere). Hent så den nyeste version fra Adobes download-side og installér den i stedet. Hvis du stadig ikke kan få vist PDF-filer i Firefox med Adobe Reader-plugin'et, så læs Adobe hjælpeside Troubleshoot viewing PDF files on the web.