Firefox herinitialiseren - De meeste problemen eenvoudig verhelpen

Als u problemen met Firefox hebt, kan het herinitialiseren ervan helpen. De herinitialisatiefunctie verhelpt veel problemen door Firefox terug te zetten naar de standaardtoestand van na de installatie, terwijl uw belangrijke gegevens zoals bladwijzers en geopende tabbladen bewaard blijven.

Firefox terugzetten naar de standaardtoestand

1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het submenu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik in de menubalk op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
    Reset Firefox 1 - WinXP Troubleshooting info - win
    Troubleshooting info - mac
    Troubleshooting info - lin
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw locatiebalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren.
    Reset Firefox 2 - WinXP Reset Firefox - Win - 1 Reset Firefox - Mac - 1 Reset Firefox - Lin - 1
  3. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.Klik in het bevestigingsblad dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  4. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Klaar en Firefox zal worden geopend.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw locatiebalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren….
    Reset 29 Win Reset 29 Mac Reset 29 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.

Wat doet de herinitialisatiefunctie?

Al uw Firefox-instellingen en persoonlijke gegevens worden bewaard in een profielmap. Het principe van de herinitialisatiefunctie berust op het aanmaken van een nieuwe profielmap en het behouden van uw belangrijke gegevens:

Firefox zal deze zaken bewaren:

• Bladwijzers
  • Navigatiegeschiedenis
  • Wachtwoorden
  • Cookies
  • Informatie voor het automatisch invullen van webformulieren
  • Bladwijzers
  • Navigatiegeschiedenis
  • Wachtwoorden
  • Cookies
  • Informatie voor het automatisch invullen van webformulieren
  • Persoonlijk woordenboek
  • Bladwijzers
  • Navigatiegeschiedenis
  • Wachtwoorden
  • Geopende vensters, tabbladen en tabbladgroepen
  • Cookies
  • Informatie voor het automatisch invullen van webformulieren
  • Persoonlijk woordenboek

Deze items en instellingen zullen worden verwijderd:

Noot: uw oude Firefox-profiel zal in een map met de naam “Oude Firefox-gegevens” op uw bureaublad worden geplaatst. Als het herinitialiseren uw probleem niet heeft verholpen, kunt u een deel van de gegevens die niet zijn bewaard terugzetten door bestanden naar het nieuw aangemaakte profiel te kopiëren. Als u deze map niet meer nodig hebt, kunt u deze het beste verwijderen, aangezien hij gevoelige gegevens bevat.

Deel dit artikel: http://mzl.la/MnSTZB