Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen

Met add-ons kunt u toeters en bellen aan Firefox toevoegen. Er zijn add-ons die prijzen vergelijken, het weerbericht bekijken, het uiterlijk van Firefox wijzigen, naar muziek luisteren, of zelfs uw Facebook-profiel bijwerken. Dit artikel beschrijft de verschillende typen beschikbare add-ons, en hoe u deze kunt vinden en installeren.

Welke typen add-ons kan ik installeren?

Deze algemene typen add-ons kunnen worden geïnstalleerd:

Uw geïnstalleerde add-ons weergeven en beheren

Zoekmachines kunnen worden weergegeven en beheerd in het paneel Zoeken in Firefox OptiesVoorkeurenInstellingen . Voor andere add-ons:

1. Klik op de menuknop Fx57Menu en kies Add-onsAdd-ons en thema’s. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
  2. Selecteer het paneel voor het type add-on dat u wilt weergeven of beheren, zoals het paneel Extensies, Thema’s of Plug-insExtensies of Thema’s.

Voor gedetailleerde informatie over het uitschakelen of verwijderen van add-ons, zie Add-ons uitschakelen of verwijderen.

Hoe vind en installeer ik add-ons?

Hier volgt een overzicht dat u op weg kan helpen:

1. Firefox kan gepersonaliseerde aanbevelingen aanbieden. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Aanbevelingen.
  2. Om een aanbevolen add-on te installeren, klikt u op de blauwe knop + Thema installeren of + Aan Firefox toevoegen, afhankelijk van het type add-on.

Onderin de lijst met aanbevolen add-ons bevindt zich een knop Meer add-ons zoeken waarop u kunt klikken. De knop brengt u naar addons.mozilla.org, waar u naar specifieke add-ons kunt zoeken.

Voor gevorderde gebruikers: u kunt ook add-ons installeren via een bestand. Als u het installatiebestand op uw computer hebt opgeslagen, (bijvoorbeeld een .xpi- of .jar-bestand), kunt u de add-on installeren via het tandwielpictogram gear icon in de rechterbovenhoek van het paneel Extensies in de Add-onbeheerder. Selecteer Add-on installeren via bestand… vanuit het menu, en zoek en selecteer vervolgens het bestand.

Sommige extensies plaatsen na installatie een knop in de werkbalk. U kunt deze knoppen desgewenst verwijderen of naar het menu verplaatsen – zie hiervoor Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen.

Problemen met add-ons oplossen

Zie de onderstaande artikelen voor informatie over het oplossen van problemen met extensies, plug-ins of thema’s.

Problemen met het installeren of de-installeren van add-ons

Problemen die door add-ons worden veroorzaakt

Noot: Mozilla heeft de onderliggende technologie voor Firefox-add-ons gereviseerd. Voor meer informatie, zie Add-on-technologie van Firefox wordt gemoderniseerd.